Skocz do zawartości

Reklama – jaka działa? (za bardzo)

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Siema.

Mam pudełkach jakieś 200cie przynęt a łowię regularnie na (góra) kilkanaście. Po co mi ich tyle?

Nie mam czasu (większości) nawet "zamoczyć" nie mówią o pożądnym nimi łowieniu.

Teraz okazuje się, że mam ochotę kupić jeszcze parę nowych przynęt (na wiosenne szczupaki). Idiotyzm?

Jaka reklama działa "za dobrze"? Jak to u Was wygląda?

Coś tu musi być innego - mam parę innych hobby i tam nie mam takich nadwyżek sprzętu

Jest wiele czynników które wpływają na "zakupoholizm" to oczywiste że nie będzie to tylko zima.

Pamiętam jak zaczynałem przygodę z woblerami kupowałem wszystkie które mi się podobały nie koniecznie rybom.

Teraz wybieram bardziej selektywnie i nie patrzę na to że pięknie wyglądają.

Także mam kilka innych hobby ale wędkarstwo jest specyficzne tu nigdy za mało przynęt...

Siema.

Mam pudełkach jakieś 200cie przynęt a łowię regularnie na (góra) kilkanaście. Po co mi ich tyle?

Nie mam czasu (większości) nawet "zamoczyć" nie mówią o pożądnym nimi łowieniu.

Teraz okazuje się, że mam ochotę kupić jeszcze parę nowych przynęt (na wiosenne szczupaki). Idiotyzm?

Jaka reklama działa "za dobrze"? Jak to u Was wygląda?

200? To nie problem. 200 to ja mam samych jerków. Do trolla tyle samo. W sumie pewnie ponad 1000 dużych przynęt. A idą następne nowości... .

• Like 4

Niestety lub stety niektórzy, w tym ja mają w sobie coś takiego jak chęć posiadania.

Gdy to się włącza, nie ma odwrotu. Nawet ostatnie pieniądze pójdą na rzecz, która akurat wpadnie człowiekowi w oko.

Jeżeli  jeszcze finanse na to pozwalają to taki ktoś by kupował i kupował. 

Najlepiej mieć ze trzech synów! i zbierać dla nich na wiano :D puki co mam jednego :ph34r:

Brzdącowi się ,,Widły,,podobają więc nazbierałem ich już pona 500sztuk

A nie boisz się, dając mu takie nieuzbrojone (oczywiście w kotwice bezzadziorowe), że z niego jakiś gender wyrośnie, cy cóś? No chyba, że jest to krok w kierunku bardziej zaawansowanego C&R. Edytowane przez theslut

Koledzy. Mam dla Was bezpłatną poradę (?) Nazwijcie się (tak jak ja) KOLEKCJONERAMI. W takim przypadku, nigdy sobie nie zarzucicie, że macie za dużo :)  (chyba znowu pójdę policzyć multiki w Szafie ... bo znowu przybyło :D )

Kolekcjoner to moja stara ksywka.

Zastanawiam się,czy znajomi nie mają zamiaru 

zmienić jej na: Patologiczny zbieracz.  :angry:

policzyłem i może bym do 250-280 dociągnął (wliczając drobne gumki itp.) Koledzy z wynikiem 1000 szt. to szacun. ale z drugiej strony nietrudno łowić kilka razy więcej w roku niż moje 50 razy więc 1000 szt. to mógłby być relatywnie ten sam poziom przesycenia.

Pytanie czy to jeszcze fan tyle przynęt mieć czy raczej już szukacie odpowiedzi co was niepotrzebnie podkusi do zakupu?

Ponieważ nie czytam wędkarskiej pracy papierowej ani nie oglądam TV to na mnie najbardziej działają forumowe/facebookowe wpisy/mody  skutkiem czego jest odchodzenie pewnych wobków do lamusa jako gorzej łownych - tylko pytanie czy tak jest w istocie?

Czasami łowiąc za granicą na rybniejszych łowiskach stawiam sobie za cel złowić rybę na każdą z wybranych, kilku najrzadziej używanych przynęt. I co ? i zwykle się udaje pomimo że w Polsce nic nigdy na "ten śmieć" nie siadło. Mój prawie największy szczupak (szwedzkie 105 cm) padł na wahadło mające 25 lat i może tylko raz w Polsce użyte :)

Wczoraj siadłem i przeliczyłem jerki i wyszło mi 283 dwa następne w drodze a prawda jest taka że łowię maksymalnie na 30 z kolekcji a reszta ma cieszyć oko więc chyba pod kolekcjonera łapę się chociaż znajomi i rodzina mówi że to choroba,ale prawdę mówiąc tak mogę chorować całe życie ;-)

Ja tam wobków nie liczę bo po co?! Przecież one i tak rosną w pudłach jak grzyby po deszczu  :D  Wyliczać je to może mi małżonka jak ma czas i ochotę a na każdą kolejna partie i tak odpowiadam zawsze tak samo - bo jeszcze takich nie miałem  :lol:

No dobra czasem tracę faktycznie nad tym kontrolę ale ja przecież kolekcjonuje tylko małe wobki a nie sportowe samochody - nie jest źle, da się żyć bo o leczenie trudno  :rolleyes:

policzyłem i może bym do 250-280 dociągnął (wliczając drobne gumki itp.) Koledzy z wynikiem 1000 szt. to szacun. ale z drugiej strony nietrudno łowić kilka razy więcej w roku niż moje 50 razy więc 1000 szt. to mógłby być relatywnie ten sam poziom przesycenia.

Chciałbym być tyle razy na rybach co TY. U mnie max to 20 wyjazdów w roku.

A te moje kilkanaście pudełek z przynętami, to po prostu kolekcja.

Każdą urwaną blaszkę czy woblerka długo rozpamiętuję.

A ja, choć to trudne i nie lubię tego robić, nieco uszczupliłem swoje zasoby. Raz, że w pudłach staram się trzymać same pewniaki (często po ileś sztuk, na zapas ;) ) a dwa, że pojawiło się trochę wydatków na nowe zabawki, a zawsze to sposób na zdobycie dodatkowych funduszy ;)

Jest tego sporo, a i tak zawsze jest coś, co warto by było mieć ;) producenci też nie ułatwiają nam zadania, projektując coraz to wymyślniejsze konstrukcje ;)