badtobone Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Mialem juz swoj watek autorski na JB ale poprosilem o jego usuniecie. Nie mialem czasu zajmowac sie lurebuildingiem z uwagi na inne wazniejsze sprawy w zyciu. Teraz mam troszeczke wiecej czasu a struganie i wytwarzanie przynet wygralo z innymi . Nie potrafie bez tego zyc :-) Teraz pracuje nad przynetami w troszke inny sposob. Robie bardzo ale to bardzo male naklady przy czym staram sie w miare moich mozliwosci na jak najlepsza jakosc wykonania :-) pozdrawiam i zachecam do zagladania. Postaram sie jak najczesciej cos zamiescic :-) Na poczatek cos na szczupaki, moj ulubiony wobler "Garbus" ktorego korpus ma byc sylwetka okonia. Na poczatku bylo wiele roznych odcieni. Po dwoch latach lowienia ten kolor (delikatna opalizacja, lakier metaliczny z polaczeniem fluo) okazal sie byc najbardziej atrakcyjny dla szczupaków: 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 (edytowane) Bardzo fajne kolory Ciekawy wobek. Czy oczy sa krwiscie podmalowane? Edytowane 16 Stycznia 2016 przez ictus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badtobone Opublikowano 16 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zafascynowany sandaczami i ciaglym rozczarowaniem ogolnie dostepnych przynet w sklepach (gumek/kopyt) zaczalem odlewac modne teraz "realfishe". Okazaly sie lowic ryby i mam zamiar brnac w ten temat glebiej i glebiej. Musze tylko uzbierac troche PLNów i zainwestowac w pare rzyczy alby byly jeszcze ladniejsze niz dotychczas a ze skutecznoscia problemow nie ma :-)PerchK9 - 9cm, oprocz zwyklego opadu swietnie spisuje sie w prowadzeniu tak jak woblera (lusterkuje jak typowy minnow)wieksza o 1cm wersja okonia rowniez z kopytkiem o pracy bardziej ogonowej niz korpusowej, PerchK10:A na koniec eksperyment z płocią 12cm. Jest w wersji z kopytem jak i bez. Wole ta bez a wykorzystuje ja do lowienia dropshotem. Lowi sie nia jak na martwa rybke - efekty sa niesamowite: 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badtobone Opublikowano 16 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Bardzo fajne kolory Ciekawy wobek. Czy oczy sa krwiscie podmalowane?A to ostatnie 6 sztuk chcialem jakos przybajerowac i chlapnalem oczka zolta i czerwona farba dla zobaczenia efektu. Taki zabieg powiedzmy z nudow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Mocne ponowne wejscie ze swoim watkiem Widze ze troche popracowales nad swoimi przynetami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badtobone Opublikowano 16 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Mocne ponowne wejscie ze swoim watkiem Widze ze troche popracowales nad swoimi przynetami Powiem szczerze że naprawde popracowalem, widze roznice w swoich tworach i chyba (a raczej na pewno) spowodowane jest to zupelnie innym podejsciem do przynety i jej przeznaczenia. Tym bardziej innym podejsciem do osoby trzeciej ktora trzymajac moja przynete w reku i lowiac na nia jest tym faktem zafascynowana a nie mysli tylko "kolejna przyneta w pudelku, po co mi tyle tego" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badtobone Opublikowano 16 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 (edytowane) Jeszcze takie pstragowki sobie machnalem, korpus przypomina krakuska ale praca, waga i wywazenie to calkiem co innego. Wobler jest tonacy i mysle ze w poszukiwaniu duzego kabana na płani z wolnym uciagiem wody wypadnie bardzo pozytywnie. Z racji spokojnego nurtu bedzie czas na odczekanie az przyneta opadnie na odpowiednia glebokosc. Do tego dochodzi z moich obserwacji odpowiedni rozmiar przynety i atrakcyjna praca nad ktora pracowalem 3 miesiace. Robilem tez zapiski w notesie - bylem 27 razy nad woda na testach i zepsulem UWAGA..............................................................41 korpusow!!!! hehehehehehe oczy w tych srebrnych z fioletowymi plamkami sa niedokonczone jeszcze wiec prosze na to nie zwracac uwagi :-) Edytowane 16 Stycznia 2016 przez Grzeho 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Co z tego ze przypomina Krakuska Pierwsze Krakuski byly wzorowane na Rappali original i ich tworca nie wstydzi sie podawania tej informacji 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 (edytowane) Bardzo mi się podobają gumy w Twoim wykonaniu-rewelka.Odlewasz je w zamkniętych formach? Edytowane 16 Stycznia 2016 przez cyprys19 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badtobone Opublikowano 17 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Bardzo mi się podobają gumy w Twoim wykonaniu-rewelka.Odlewasz je w zamkniętych formach?Dziekuje. Forma wyglada jak kazda jedna na np youtubie, jest jednogniazdowa zalewana od strony brzucha warstwowo plastisolem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Dzięki za odp. naprawdę świetna robota.Czekam z niecierpliwością na Twoje kolejne prace.Tak trzymaj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 To Ci powrót zajął jakieś... 5 miecha całe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badtobone Opublikowano 17 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Piotrku zebys wiedzial :-) tak jak pisalem nie moge bez tego chyba żyć. Szkoda tylko ze zona tego nie rozumie i mi czas ogranicza hehe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Takie dylematy, rozmawiałem z niejednym kolegą, któremu wędkarstwo a często i samo dłubani posypało związek. I to nie z wrodzonej kobietom złej natury a przez obiektywny brak czasu. Sam wiele razy nie spinałem wspólnego spędzania czasu i produkcji, co mi się odbijało czkawką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badtobone Opublikowano 18 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 morał taki, że trzeba kobitę przerobić na woblera :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badtobone Opublikowano 18 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 (edytowane) Znalazlem dzisiaj chwile pomimo tego ze po nocce w pracy nie spalem i wygladam jak goście z filmu Walking Dead. Zaczalem robic korpus pod gumki. Zrobie lacznie 4 (przynajmniej taki mam zamiar) wiec troche mi zejdzie z tymi kopytami :-) Mysle tez nad guma z kopytem ok 22cm pod glowke o gramaturze 40-50g :-) I cholera chyba musze kupic sobie aparat bo tym zakichanym telefonem zdjecia wychodza jak pocztowki z czasow PRLu !!!!!!!!! Edytowane 18 Stycznia 2016 przez Grzeho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badtobone Opublikowano 26 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Formy zrobione !! :-) zakochalem sie w wiekszych rozmiarach gum, ciezka guma do ciezkiego opadu pod glowke od 40g w gore. Oczuywiscie jezeli ktos na plyciznach lowi to mniejsza glowka tez da rade. Okoneczek 15cm - Moczony (detale są pod bezbarwna powloka). 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badtobone Opublikowano 26 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Jutro rano do roboty trzeba wczesnie wstac a przedemna jeszcze masa odlewania kolejne to moje stare PerchK9 lecz tak jak te giganty powyzej takze moczone 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Rekina jeszcze nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badtobone Opublikowano 26 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 no to najwyzsza pora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badtobone Opublikowano 26 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 jeszcze taka plotke zmajstrowalem i ide do domu, trzeba spac zeby rano wstac :-) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badtobone Opublikowano 28 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 (edytowane) taki minnowek mi wyszedl ala strzebla :-p mysle ze zda egzamin na sandałkach :-) nie widac cholera na zdjeciach jak fajnie mieni sie w kolorach złota, błękitu i zieleni...... :-( Edytowane 28 Stycznia 2016 przez Grzeho 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Mieciesz Grzesiu, minnowy najbardziej z dotychczasowych mi się podobają. Może i ja się kiedyś zbiorę i jakieś gile poodlewam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badtobone Opublikowano 28 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 15cm kupilem juz odpowiednia forme pod glowki 40g 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashhh Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Minnowy zajebiste! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi