Skocz do zawartości

wydzielone z tematu 'Jaki kij na klenia' (Avallone)

Avallone

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Avallone - łowisz piękne sumy, to fakt. Jestem pełen podziwu dla kunsztu.

Mam do Ciebie jednak prośbę - kiedy moderatorzy zwracają Tobie uwagę na pewne kwestie proszę?nie dyskutuj z nimi tylko rób co każą. To oni dbają o kształt forum i ich pracę należy szanować. Osobiście - zero tolerancji dla dyskusji z osobami, które tutaj ciężko pracują.

Mimo wszystko mam pewne wątpiwości co do sposobu traktowania ryb. Wiem, że wędkarstwo to krwawy sport, ponadto piałeś, że wypuszczasz ryby, jednak trzymanie kilku ryb jednocześnie do zdjęcia uważam za niepotrzebną męczarnię. Takie moje zdanie, do którego mam prawo.

Pozdrawiam

Admin

Coz moge dodac?

Ja nie dokumentuje dokladnie kazdego zlapanego suma, nie musze...

Widze, ze jest w Tobie duzo pytan i watpliwosci, mysle ze to dobrze i ze zaowocuje to w przyszlosci wspanialymi wynikami wedkarskimi.

Mam nadzieje, ze te wyniki pojda w parze z C&R oraz z wytycznymi naszego portalu.

Gumo

Admin dziękuje za pewnego rodzaju uznanie.

Nie dyskutuje z moderatorami a jedynie odpowiadam na ich zarzuty (uważam że takie szukanie dziury w całym nieco nie potrzebne ale nie mi o tym decydować) i do tego też chyba mam prawo tak samo jak i ty do własnej opinii na temat przetrzymywania kilku sumów.

Kiedy wielkie Teamy sumowe jak Black Cat przetrzymują na sznurach kilkanaście sumów na raz nikt ich nie gani a kiedy taki prosty szaraczek jak ja to zrobi wielu podważa tego zasadność.

Po uwolnieniu ze sznura sum jest bardziej wypoczęty niż po holu i do tego wiemy że żyw wróci do wody a przekonał sie juz o ty nie jeden który próbowal wyjąc z wody rano suma złapanego w nocy ( kąpielą się przekonał)

Więcej tolerancji mniej antypatii, zarejestrowałem się tu żeby zgłębić tajniki spinningu a nie po to żeby odpowiadać na zarzutu lub toczyć niepotrzebne dyskusje z modami bo sam mam forum i wiem ile ono wymaga pracy.

Mam nadzieje, ze te wyniki pojda w parze z C&R oraz z wytycznymi naszego portalu.

I ja wypuszczam i Ty z tym że inaczej to nazywamy, ja chyba bardziej po polsku :mellow: