Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. DelTor0 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Jukejowa mamka Vegter Boron 15lb 7'0", Certate 3012H, Sunline Cast Away 20lb, Lunker City Ribster na czeburaszce.Byly jeszcze dwa mniejsze, bez foty, odczepiane w wodzie. Wszystkie na ta sama gume. 124 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dober Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Dobrze trafiłes z tą gumą :-) w jakiej partii wody brały? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Dobrze trafiłes z tą gumą :-) w jakiej partii wody brały? Z dryfu z dna, miedzy 5.5 a 7 metrow glebokosci. Malo agresywny opading, podbicie, przerwa 1-2 sekundy, podbicie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Dzisiejszy - okolice Stockholmu - C&R 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brygiel Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Angielski grubasek z polowy stycznia. 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. dragond500 Opublikowano 21 Lutego 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Moje tegoroczne wczesne PB 120cm35.5lb Zdjecia nie oddaja wielkosci ale szkoda bylo kombinowac z sesja Film z powrotu do domu 75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 (edytowane) Zdjecia nie oddaja wielkosci ale szkoda bylo kombinowac z sesja jak najbardziej oddają. duża ryba to duża ryba. po pierwsze nie da się jej trzymać na wyciągniętych łapach jak 95% fot po drugie, każdy kto złowił dużego szczupak wie jak takowy wygląda.z resztą jak wynika z tego co napisałeś obchodzenie się z rybą jest najważniejsze. te duże często długo dochodzą do siebie i o wiele łatwiej takowego uszkodzić niż podrostki typu 75cm.well done mate :-) Edytowane 22 Lutego 2016 przez peresada 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 22 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Urosła a nie przytyła kurna chata ta woda ma potencjał . btw fajne krzesełko A to nie twoja z zeszlego roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 A to nie twoja z zeszlego roku? Z przed dwóch lat myślę , ale niejedna tam pływa i mogę się mylić tymbardziej , że nie ma zdjeć do porównania . Na fotce w podbieraku widac jak potężna to mamka . Ciekawy jestem czy dała popalić na kiju czy raczej już typowy zimowy worek ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragond500 Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Typowy zimowy worek dokladnie tak bym to nazwal do czasu pojawienia sie nie chcialem nawet podbieraka co ciekawe okolo 11 rano ta lub bardzo podobna ryba wyszla do samej lodzi a okolo 14:30 w tym samym miejscu i na ta sama gume szczelila ta mama . Hol moze dwie minuty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Friko Opublikowano 12 Marca 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Wizyta w Walii była dla mnie okazją do wcześniejszego otworzenia sezonu szczupakowego w tym roku. Otwarcie nastąpiło od razu metrówką wiec teraz pytanie, czy dalej może być już tylko lepiej czy tylko gorzej ? Ryba złowiona na jerka produkcji kolegi @Melanżyka malowanego na kolor pstrąga, wcześniej dwukrotnie wychodziła do innego jerka ale nie chciała wziąć. Po zmianie przynęty, w drugim rzucie wzięła pod nogami. Walka "na krótkim dyszlu" nie trwała zbyt długo, ryba w dobrej kondycji wróciła do wody. 53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 (edytowane) Gratulacje Friko!Bardzo mnie cieszy, że moja przynęta obdarowała kolejnego wędkarza metrówką! PozdrM Edytowane 30 Marca 2016 przez bartsiedlce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Żeby nie było, na początku marca i nam się trafiło trochę holenderskich szczupaków. Ten akurat sieknął na 6 metrowym dołku, ale były tez takie z wody półtorametrowej.Szczerze mówiąc nie sprawiały nam takiej frajdy jak te łowione w pełni sezonu ... 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Żeby nie było, na początku marca i nam się trafiło trochę holenderskich szczupaków. Ten akurat sieknął na 6 metrowym dołku, ale były tez takie z wody półtorametrowej.Szczerze mówiąc nie sprawiały nam takiej frajdy jak te łowione w pełni sezonu ...Daniel ja wiem ze to w celach dydaktycznych,ale tu na forum nie powinniśmy zamieszczać zdjęć ryb złowionych w okresie ochronnym obowiązującym w kraju połowu. Mi też około 2 tyg. temu na jednej z moich dobrych sandaczowych miejscówek,trafiły się dwa pajki pod rząd i odpuściłem miejsce z lekkim niesmakiem (ryby b.grube) . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 (edytowane) Daniel ja wiem ze to w celach dydaktycznych,ale tu na forum nie powinniśmy zamieszczać zdjęć ryb złowionych w okresie ochronnym obowiązującym w kraju połowu. Mi też około 2 tyg. temu na jednej z moich dobrych sandaczowych miejscówek,trafiły się dwa pajki pod rząd i odpuściłem miejsce z lekkim niesmakiem (ryby b.grube) . Prawdziwy okres ochronny w NL rozpoczyna się z końcem marca, a łowienie szczupaków obecnie jest powszechne i z tego co widziałem bardzo popularne. Wystarczy wejść na stronę dowolnego przewodnika wędkarskiego.Tak samo zresztą jest w przypadku wielu duńskich okoni, które tu były prezentowane na forum (nawet w tym tygodniu) - można je łowić, ale nie wolno zabijać w okresie zimowym. Jest to jakby inne spojrzenie na okresy ochronne niż na nasze polskie, czyli prawdziwy okres ochronny, kiedy nie wolno łowić to closed season, a zakaz zabijania to zupełnie coś innego. Czy wypada łowić i chwalić się rybami złowionymi na łowiskach "no kill"? Nikt z tym problemu nie ma.Tak więc według przyjętych reguł - właśnie w NL - to jak najbardziej teraz można łowić szczupaki i wiele osób się nimi chwali. Tak więc mogłeś spokojnie je opublikować wedle zasad panujących w kraju złowienia.Pojawia się pytanie czy Ty byś się z tym dobrze czuł? PS. Ta wstawiona przeze mnie ryba, to faktycznie taki jedynie przykład, ponieważ mamy fotki ze znacznie większymi okazami z ostatniego wyjazdu. Edytowane 30 Marca 2016 przez bartsiedlce 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleciona Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 (edytowane) Trza uwagi...Wymiernym teraz to już tylko US lub ZUS został. Niepodważalne nawet dla sądów RP.Nie wiadomo co i gdzie Tobie zajrzy jak coś wstawisz, więc lepiej do 1-go samemu się wstawić i przy okazji... pozdrawiam wszystkich kochających i uprawiających zdrowo swoje hobby! Do 1-go!Stopklatka z 31-go grudnia 2015r. godz 23,59. Edytowane 21 Marca 2016 przez PLECIONA 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Nadeszła chwila czyszczenia wątków z rybami w tytule. Zostałem zobowiązany do zrobienia porządków. Wpisy niemerytoryczne będą kasowane. Ryby niezgodne z regulaminem będą kasowane. Zbędne dyskusje w wątkach będą usuwane. I ten wątek doczekał się oczyszczenia, mam nadzieję, że zaspokoiłem życzenia Kolegów. Wszelkie żale wyjaśnię na priv! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 (edytowane) Trza uwagi...Wymiernym teraz to już tylko US lub ZUS został. Niepodważalne nawet dla sądów RP.Nie wiadomo co i gdzie Tobie zajrzy jak coś wstawisz, więc lepiej do 1-go samemu się wstawić i przy okazji... pozdrawiam wszystkich kochających i uprawiających zdrowo swoje hobby! Do 1-go!Stopklatka z 31-go grudnia 2015r. godz 23,59.A ten kawał pomalowanego kija to po co mu w pysk wsadziłeś? Wyjaśnisz? Edytowane 30 Marca 2016 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Wiedzialem! Od lutego biegalem za bialorybem i okoniami, 0,16 mm, bez przyponu...no i niestety, szczupaki trafialy sie dosc regularnie. Nawet wczoraj w mala zabke dwa dziabnely. No to jade dzis jak po swoje, plecionka, przypon, szeroki wachlarz wabikow. I co? Jedno branie przez caly dzien! Wymiotlo wszystkie zebate, a bolenia ni widu ni slychu! Po prostu kalendarze maja... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MalutkiKoksu Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 U nas na jeziorze tez dzisiaj jedna wielka cisza. Kazdy kto plywal to na zero. U mnie jedno pstrykniecie jak sandaczowe ale na pusto. Jednym slowem katastrofa z zebatymi. :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Czytam i trochę się cieszę, że nie jestem osamotniony. Zamoczyłem stęsknione wody jerki dzisiaj i... nic. To pewnie ciśnienie;) nie ma się co poddawać, trzeba próbować! Z Bolem podobnie. Urok jakiś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 A ja się ciesze że nie połowiliście bo sam nie mogłem jechać na ryby, najpierw praca a później serwis młynków, nie szkoda mi chociaż bo nic nie pokazaliście. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Poczekaj, zaraz ktorys nas dobije jakims zdjatkiem...???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Studniaaaaaa wczoraj Panyyy ! studnia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Studniaaaaaa wczoraj Panyyy ! studnia.Dziś też 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi