jerrys Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 No myślałem , że dzierżawca wszystko wyłowił ,a tu tak samo .Chyba jednak nie.1 Maj . Zawody na otwarcie sezonu , trzydzieści parę łodzi trzy rybki 50-60 cm.Wszędzie to samo . Kolega dzwonił 32 zawodników jeden ,,czepiak ''47cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kieroz Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Dokładnie wszędzie to samo wczoraj z kolegą we dwójkę na łodzi cały dzień i uczepil się 1 sandaczyk z 30 cm a poza tym nędza ludzie już koło 9,10 splywali ,ale z drugiej strony może dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub_kolo Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Miałem nie wchodzić na ten wątek, żeby się nie denerwować, bo wczoraj nie byłem na otwarciu i myślałem że mi tylko gul wyjdzie po zobaczeniu zdjęć.Ciekawość wzięła jednak swoje... a tu SZOK! ale zgadzam się, że może to i dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Czyli jak widać wszędzie zębate zrobiły nas w balona U nas też wczoraj licho...na dwóch 4 brania i tylko 3 okołowymiarowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukson Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 To jest selekcja naturalna połączona z adaptacja do panujących warunków. Te sztuki ,którym udało sie przeżyć na naszych wodach to musza być ponad przeciętne, inteligentne i ostrożne sztuki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maroni26 Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Dziś na Podlaskim odcinku Narwi 2 szczupaczki prawie wymiarowe brania ok godz 6-tej ,potem do południa przysłowiowa studnia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Dzisiejszy taki jegomość Zagryzł Herringa 16 cm od SG na blacie porośniętym moczarką.Ryba w doskonałej kondycji, już troszkę odpasiona.W planie było łowienie jerkami, ale ryby były nieaktywne i niechętnie podnosiły się do jerków (za zimna woda ?). 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 (edytowane) Coś się działo ale nic nie wyjąłem na soft4play wczoraj mialem kilka uderzeń ale niewiele większe musiały byc od gumy 12centymetrowejA jednemu wyjąłem z pyska mojego jerka skubany pod samymi nogami rozdziawił jape chciał zeżreć woblera ale chyba się go wystraszyłem i zaciąłem o pół sekundy za szybko widziałem tylko jak odpływa zdziwiony i głodny Edytowane 2 Maja 2016 przez Adam L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcysTorun Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Ja się pochwalę efektami rozpoczęcia przygody z castem i jerkami, Może hol jest mniej ciekawy na "pałowatej" wędce, ale efekty mnie zaskoczyły:) 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flymar Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Tak wszedłem w ten watek,żeby zobaczyć szczupaki zwykle w rozmiarach nieosiągalnych na moich wodach.A tu mizernie i potwierdzają się moje przypuszczenia, że za zimno,za wcześnie-taką mam nadzieję bo woda mało mi znana Skoro tak generalnie słabo to wspomnę o tym moim 1 maja-7 godz po pas w zdecydowanie za zimnej wodzie-jedno branie-do ręki 65 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 (edytowane) Dzisiejszy 82cm sprzętowo Avid AVC66HF 14-25lb 3/8 -1 1/2 tatula i jerk mojego autorstwa Rybka złapana na głębokości około 4-4,5m płycej dzisiaj nie stały Edytowane 3 Maja 2016 przez sebson 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Dzisiejsza 105-tka -życiówka :-) C&R .Jakość foty beznadziejna ,tylko taki telefon miałem . 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 (edytowane) Od września nie byłem na zębatym i wczoraj zacząłem sezon... i co?... I jedno nieudane branie a właściwie kilka tego samego szczupaka przez cały dzień ...Dzisiaj byłem po południu i jeszcze gorzej bo zero .. Masakra.... woda ma 11- 12C , jest mętna jak diabli i 0 roślinności ..Białoryb też jakiś nie aktywny . Pewnie siedzą rozsypane po całym jeziorze i nie myślą zagryzać sztuczne wabie ... Jeszcze zobaczę na linowo-szczupakowym i jak nic przesuwam połowy na koniec maja .. Edytowane 3 Maja 2016 przez darkonis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 (edytowane) To i ja coś wrzucę żeby nie było że tylko posty nabijam Byłem z serdecznym kolegą Tomkiem88 nad pewnym płytkim jeziorem. Z większych ryb to kilka około siedemdziesiątek, 80 + i 94 Wszystkie spasione, waleczne i pięknie wybarwione. Hol takiej ryby na wodzie 1,5 metrowej to czysta adrenalina. Tym bardzie że brały kilka metrów od łódki. Od najmniejszej do największej: Około siedemdziesiątak: 94 cm Przed wypuszczeniem sprawdzenie formy chwilowe. I jeszcze dwie fotki rybki z ramionami blisko i daleko od ciała. Taka ciekawostka. Taki około 80 cm. Zaznaczam że mogłem coś namieszać ze zdjęciami. Ewentualnie Tomek proszę skoryguj. Rozmiary pomieszane. Jeszcze coś takiego. Chyba 80 cm. Nie mierzony. Jedno jest pewne. Było 1 x 94 cm, 2 x około 80 cm, sporo pod 70 i trochę mniejszych. 24 rybki . Niecałe 2,5 dniówki.Co najciekawsze miejscowi nie mieli wyników . Edytowane 3 Maja 2016 przez godski 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Co ciekawe znaczna część ryb na przynętę samograja, szczególnie jak wychodziło słońce już nie brały na nic innego, nie spotkałem takiej selektywności wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 A podobno w Polsce nie ma ryb...Teraz będzie śledztwo co to za przynęta takie cuda wyczyniała... Gratuluję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Są takie wody ... natomiast nie należą one do Skarbu Państwa. U mnie w kole na zawodach tydzień temu złowiono w 7 godzin ok. 100 szczupaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakoto Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Rozpoczęcie sezonu wypadło super udanie.Pierwszego dnia trafiłem 5 szczupaków od 70 cm w wzwyż , były co najmniej 2 100+ ale niestety nie u mnie. Moje mierzyły w sumie 392 cm i jeszcze rosną. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Czytam Wasze wpisy i kolejny raz się potwierdza, że jak rybka jest to bierze. Słabiej , lepiej ale bierze.Gadki, że się jeszcze nie ruszyły, że brały tydzień temu, że pełnia, że zimno ... można sobie 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Nie sposób się nie zgodzić ... Jest kilka takich " wędkarskich osobistości " szerzej lub mniej znanych w internetach, co to łowili a już nie łowią ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkof Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 I można sobie i nie można... Miałem to szczęście w życiu łowić przez kilka lat w rzeczce, o której ludzie jakby zapomnieli i namnożyło się w niej tego i owego sporo. Na tyle sporo, że udawało mi się w ciągu kilku godzin złowić kilkadziesiąt szlachetnych ryb. Były jednak i takie okresy, że mogłem rybkom nagwizdać Tak więc bywa różnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 I można sobie i nie można... Miałem to szczęście w życiu łowić przez kilka lat w rzeczce, o której ludzie jakby zapomnieli i namnożyło się w niej tego i owego sporo. Na tyle sporo, że udawało mi się w ciągu kilku godzin złowić kilkadziesiąt szlachetnych ryb. Były jednak i takie okresy, że mogłem rybkom nagwizdać Tak więc bywa różnie... Oczywiście, że bywa różnie. Czasem ryby żerują słabiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkof Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Oczywiście, że bywa różnie. Czasem ryby żerują słabiej A wtedy, to już łowić trza umieć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1979 Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 W tym roku 27 lutego trafiłem na tarło szczupaka ,były ich ,,tony "w trzcinach na odcinku ok 200 metrów, tak że ryby są.Pierwszego maja na wodzie łódek było gęsto,z kim nie rozmawiałem prawie wszyscy na zero.Wczoraj przy poszukiwaniu okoni złowiłem trzy krótkie na ok 50cm szczupaki na 12m głębokości ,płycej nie miałem brania i znajomi szukający w zatoczkach i płytszych miejscach bez kontaktu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Czytam Wasze wpisy i kolejny raz się potwierdza, że jak rybka jest to bierze. Słabiej , lepiej ale bierze.Gadki, że się jeszcze nie ruszyły, że brały tydzień temu, że pełnia, że zimno ... można sobie No i tym niestety się zgodzić nie mogę. Nawet jak ryba jest to nie zawsze musi brać. Jest wiele czynninkow, które potrafią wyłączyć szczupaki z żerowania. Tydzień temu na jednej z zatok znajomy polowil konkretnie, 3 metry i kilka 90-tek. Dokładnie tydzień później w tym samym miejscu pustynia. Kilka zimnych nocy i ryby się wylaczyly kompletnie. Woda spadła z 13 st w zatoce do 8 i po braniach. Sloneczko wróciło, temp podskoczyla i zaczęły znów zazerac. Ja w tym sezonie na 6 calodniowych wypraw zlowilem aż 2 ryby. Jakieś 50cm i ok 65cm. A ponoć jak ryby są to powinny brać PozdrM 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi