Jano Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 @jano i @ z Olsztyna na co skusiły się wasze ryby?bass assassin sea shad 6" + 5g 10/0, zielono-żółtymocno zarośnięta zatoka, wody do prowadzenia przynęty często nie więcej 30-50cm, guma płytko prowadzona, w pewnym momencie opad w 2-3m "oczko" w zielsku i... sruuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z Olsztyna Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 (edytowane) @jano i @ z Olsztyna na co skusiły się wasze ryby?Z czasem u mnie ostatnio bardzo cienko i w takich wypadkach używam bankowych wabikow do szybkiego oblowienia danego obszaru. Pierwszy szczupły na Salmo piké (16chyba,jak na zdjeciu) ,a dwa pozostałe na wobler własnej cepelii Podobny do Salmo perch 14 w kolorze... i tu jest problem już, bo cały pocharatany:)Schodzący max 3 metry o mocno bujajacej akcji.Pozd.dla Wieska który dorabial mi stery EditNie bardzo chciałem zaśmiecać, admin pewnie będzie czyścil i wywalal niepotrzebne teksty Edytowane 30 Maja 2016 przez Z Olsztyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybnycasanova Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 (edytowane) Takiego oto gagatka wyciągnąłem na pletkę Mikado, wrzucam dla niedowiarków, da się. Co prawda nie taki okaz jak kolegi wyżej którego strasznie zazdroszczę ale mimo wszystko. Nim wstawisz ponownie zdjęcie zapoznaj się z regulaminem. Edytowane 31 Maja 2016 przez Sebo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoloGolo Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 (edytowane) Miniony weekend, po 15 minutach pobytu na kajaku szczupły 65cm na Sweepera 12.Do tego wyciągnąłem okonia 10cm - ale nie wiem co on miał w głowie i co chciał zrobić z przynętą. Przelecieć ją? Bo chyba nie połknąć.Obie ryby z powrotem w wodzie. P.S Totalny wkurw na chamskich i agresywnych karpiarzy, którzy wywożą swoje zestawy z jednego brzegu żwirowni pod drugi (ok 100m) i potem drą mordę "Ejj!!! Ja tam k..w@ zestawy mam!" Kolejny Kolega nie czyta regulaminu, zapraszam do lektury: http://jerkbait.pl/topic/17989-zasady-umieszczania-zdj%C4%99%C4%87-na-forum-jerkbaitpl/ Edytowane 3 Czerwca 2016 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Według RAPR łowiąc na spinning z łodzi jesteś zobowiązany zachować odległość 50 m od innych łowiących. Tak więc w drugą stronę - aby panowie karpiarze nie mieli problemów ze spinningistami to nie powinni wywozić swoich zestawów dalej niż na te 50 m. W przeciwnym wypadku mogą jedynie liczyć na dobrą wolę wędkującego z łodzi. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Wczorajszy pajk z centrum Poznania Oczywiście zaraz trafił na patelnie Zassał wirówkę HRT w rozm 4 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c00per Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Szczupły z rozpoczęcia sezonu.Wziął w płytkim zarośniętym jeziorku. Przynęta Slider 10 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Połowa maja i szalony dzień wielkiego żarcia. Pierwsze pół godziny testowania różnych jerków na zero. Po zmianie na gumę 20 cm zaczął się wysyp:959092Czwarty z tego rocznika nie chciał pozować, za to postanowiłem sprawdzić gdzie jest granica tego szaleństwai założyłem jeszcze większą gumę. W trzecim rzucie branie, zacinam pusto, dwa obroty korbą, poprawka i siedzi. Niestety wypięła się a właściwie wypluła gumę przy brzegu. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Piękne, ale 90 i 92 to ta sama ryba po rozciągnięciu? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Ostatni dzień maja. Czwarta godzina łowienia bez brania. Przetestowałem wszystkie duże gumy i inne wynalazki, już mam się zwijać i jeszcze jeden przebłysk. Zakładam ostatnią deskę ratunku dużego jerka fluo, trzeba wkurzyć te dranie. Po chwili branie i ostra jazda. Pod brzegiem komiczny widok metrówa a z pyska wystaje jej połówka nie połkniętego szczupaka ok.60cm i jerk.100 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Połowa maja i szalony dzień wielkiego żarcia. Pierwsze pół godziny testowania różnych jerków na zero. Po zmianie na gumę 20 cm zaczął się wysyp: 95 90 92Czwarty z tego rocznika nie chciał pozować, za to postanowiłem sprawdzić gdzie jest granica tego szaleństwai założyłem jeszcze większą gumę. W trzecim rzucie branie, zacinam pusto, dwa obroty korbą, poprawka i siedzi. Niestety wypięła się a właściwie wypluła gumę przy brzegu. 4 plamki za okiem świadczą że to ta sama ryba...szybko urosła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Panowie, nie czepiajcie się W zeszłym roku nasza ekipa łowiła 4 razy tą samą rybę. Pomiary wskazywały od ponad 114 do blisko 116cm. Co to ma za znaczenie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Kwestia znaczenia długości w różnych aspektach nurtuje ludzkość od wieków 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNSaNeMaN Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Jednego dnia 3x 90+++ to już dzień konia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 Jeżeli to ta sama ryba to jaja do kwadratu. Między pierwszym braniem a drugim minęło tylko 20 min. Mierzyłem na szybkiego w wodzie żeby sprawdzić czy jest wreszcie metrówka.Za to wczoraj zupełnie nie brały a i nocka na Wiśle na zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbertzam Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 (edytowane) Metrówki chodzą parami: 100cm i 105cm – rzut po rzucie .Irlandia, jezioro Lough DregDzień z typu tych "nie zapomnę nigdy" żerowały delikatnie mówiąc słabo, obrzucałem czciny dobre pół godziny, obok mnie druga łódka w sumie trzech rzucając brań zero. Konkurencja odjechała, ja przerwa na kanapkę i wiązanie nowego zestawu... nagle jakiś plusk 15m koło mnie - pierwszy rzut dużym jerkiem i po chwili walki setka w podbieraku! Jeszcze emocje nie opadły następny rzut 105cm Całość poprawiłem jeszcze 90tką wszytko w max 30min i to z jednego miejsca. Dodam,że woda 1,5m, temp wody 22C, godz ok. 14tej, palma totalna!Potem cisza aż do samego wieczora, w sumie 9 szt. ale najbardziej zapamiętam tą "Happy hour", gdzie ni z tego ni z owego postanowiły żerować. Po takim dniu dochodzę do wniosku, że te wszystkie moje wędkarskie teorie można o kant d...rozbić. Ps: Sorki za głupi wyraz twarzy trzymającego ale uwierzcie mi nie jest łatwo zrobić sobie selfie z metrówką Edytowane 4 Czerwca 2016 przez robbertzam 43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Na otwarciu sandaczowym, zamiast wspomnianych mętnookich, na końcu zestawu meldowały się tylko "kaczki". Jedna rybka 73cm, druga "nieco" większa. Obie rybki strzeliły w 28g "czarne pióro" od @danka. Łowisko to twardy blat dolnośląskiej zaporówki Sprzętowo:Inazuma 198cm do 22g, Commander 3006, pletka coś koło 0.15 było a szpuli napisane 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Dzisiaj 6 wymiarowych pajków poniżej największy Obrotówka nr 7 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalek87 Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 A u mnie dziś życióweczka równe i magiczne 100 . Były jeszcze 3 mniejsze i sporo okoni w tym także PB, ale to w innym dziale. Aż boję się pomyśleć jakie w tym jeziorze pływają pajki, skoro zabierają się za metrową mamusię. Zapewne nie w celach konsumpcyjnych, ale mimo wszystko robi wrażenie. Rany świeże pewnie po niedawno odbytym tarle. 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z Olsztyna Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Żaden kolos, ale dawno mi ryba nie wciągala całej wędki dwa razy pod łódkę,a patyk to ABU Jerk Svartzonker 7' do 240g z Abu Revo 50 Walnela na górce w Salmo pike 16f. Mega kondycja jak na potarlaka 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Duży nie jestem ale Slider 10 znika w paszczy 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 (edytowane) Fińskie. Edytowane 10 Czerwca 2016 przez jacekp29 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemyslaw_pajak Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Dzisiejszy poranny wypad na lokalne jezioro. Cztery ładne ryby 90 do 95 cm. Złapane ma wędkę produkcji Hubrods Sent from my D6503 using Tapatalk 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Czołem Jerkbait Obiecałem, że skrobnę coś po wyprawie na Hechten. Więc tak: (ciężko to zliczyć i zapamiętać ) padło 19 ponad metrowych ryb, spokojnie ponad 50 ryb 90cm + i kilkadziesiąt okoni 45-49,5cm! Niesamowite emocje, niezapomniane hole. Jest sporo materiału Na początek wrzucam Trailer z wyprawy i zapraszam do polubienia mojego profilu na FB: Żużel Fishing Team - będzie sporo fajnych ryb, zdjęć i filmów Wisienką na torcie był szczupak 130cm Marasa z pleciona.pl. pozdrawiam serdecznie Maciej 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 (edytowane) Wisienką na torcie był szczupak 130cm Marasa z pleciona.pl.http://blog.pleciona.pl/rekordowy-szczupak-130cm-z-morza-baltyckiego/ Edytowane 20 Czerwca 2016 przez bartsiedlce 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi