Melanzyk Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Trochę mnie tu nie było Kilka tegorocznych rybek w drugiej części filmiku. Wieczorem w pracy wrzucę też raport z weekendu. Było dobrze PozdrM 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Melanzyk Opublikowano 14 Czerwca 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 W zeszłym tygodniu udało mi się wyskoczyć 3 dni nad wodę.We wtorek warunki były koszmarne, szkło na jeziorze nie wróżyło nic dobrego ale udało się trafić w dosłownie 15min żerowania gdy delikatna fala przełamała idealnie płaską powierzchnię jeziora. Zameldowała się ryba ~95cm (ta z filmiku powyżej - 6:25min) na starego poczciwego Killera. 2 rzuty po wypuszczeniu ów ryby siadła naprawdę opasiona i szeroka w karku ryba w przedziale 105-110cm. Po około 3 min holu jak zobaczyłem jak jest zapięta byłem pewny, że jest moja. Nie dopuszczałem możliwości odhaczenia się. Aż tu nagle..... nad jeziorem można było usłyszeć głośną "kobietę lekkich obyczajów" Weekend to już wędkowanie ze znajomym. Złowiliśmy ok 20 ryb, z czego mi udało się przechytrzyć 3 największe. Zdecydownie przynętą dnia w sobotę był Pajk v2. Ten to mnie chyba ucieszył najbardziej rzadko się takie bestie trafiają (a zaryzykuję wstawienie ryby poniżej forumowego minimum ) Pierwszy na Pajka v2 Tym razem już proper size Piraniowy w pierwszym rzucie po zmianie na kolor Fluo i tekscie "Janku patrz teraz, nie chciałem Ci tego robić".Była też prawie metrowka na czarną Piranie, która stwierdziła, że pozowanie do zdjęcia z takim brzydalem to nie dla niej, heheAle i tak ją przechytrzyłem. Branie kosmos, przywaliła przy samej łodzi na wyjmowaną już z wody czarną mambę. Nie mam pewności ale bardzo prawdopodobne, że wzięła już w powietrzu. Cała akcja w stylu musky, czyli szarpanina przy samej łodzi. Kumpel zbaraniał jak to zobaczył Po wszystkim cała łódka była zalana, łącznie z telefonem PozdrM 62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 (edytowane) A tu moje maluchy z niedzieli. Te 3 z trola 2 na Salmo Freediver i jeden na Percha 14 sdr.Pogoda...goraco 30st .Brania z glebokosci okolo 10-11m w szybkim trolu.Byly jeszcze 3 ryby ale nie moje .Pozdro. Edytowane 15 Czerwca 2016 przez CLAUDIO 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gazdzior Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 To i ja się pochwalę nowym PB.116cm szczęścia 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 ...opowiadaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gazdzior Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 @BOB1 - łowisko to jezioro w środkowej Szwecji. Ryby bardzo słabo żerujące (6 dni - około 30 ryb, w tym mniej niż 10 szczupaków).Rybka stała na ok 6 metrach. Trochę farta i agresywnie prowadzony 5 calowy Bass Assassin na 25g przyniosły efekt 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Ostatni wypad przyniósł 2 rybki z wagi ciężkiej. 2-3 godziny trollingu bez dotknięcia, przestawienie sie na łowienie z ręki i po 2 napływach pierwsze branie na Piranie w kolorze Czarna Mamba. Puknięcie prawie okoniowe, w pierwszej fazie holu byłem przekonany, że to 60-tak więc nawet nie włączałem kamery. Jakieś 5m od pontonu po pierwszym odjezdzie ryba urosła i to znacznie 2-3 rzuty po jej wypuszczeniu ów Czarna Mamba odeszła do szczupakowego nieba. Tytan z SG pękł po zarzucie ogromne szczęście, że nie poszedł podczas holu... Godzinę później kolejne, tym razem potężne branie na mój ulubiony kolor Piranii czyli Brown Trout. Pełen połyk przynęty więc hol bez stresu, że się ryba odhaczy całość ładnie nagrana. Ryba ciut dłuższa od tej pierwszej, ale dużo bardziej opasiona. Taka jakie Maćki lubią najbardziej Później przestawienie się na trolling do wieczora, który zakończył się bez dotknięcia. Gdyby człowiek wiedział to zawinął by się do domu o 11:40 czyli po 2 rybie PozdrM 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z Olsztyna Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Babcia na rączkach 8,5kg 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z Olsztyna Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 (edytowane) Bardziej mnie cieszy,że metrowka (103)wypracowana.Ze spodziewałem się tam pajka żerujacego na sandaczach Panowie pożartowali, podyskutowali, wróćmy do pięknych rybek. Edytowane 27 Czerwca 2016 przez bartsiedlce 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z Olsztyna Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 (edytowane) Jeszcze jedna dzisiejsza świnka 7,2kg. Teraz prysznic i czekamy na meczyk Edytowane 25 Czerwca 2016 przez Z Olsztyna 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNSaNeMaN Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 GW. Ile mierzył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Maluszek z ostatniego wypadu na Piranię Brown Trout z łapy. Sporo akcji na spina. Kilka fajnych ryb spadło w tym jedna dobra ryba na łamaną Płotkę przy samej burcie, ehh. Trolling po raz kolejny nie chciał działać. Ponad 5h trolla zakończone dwoma 60-takami. Sorry za jakość zdjęcia, ale jak na panujące warunki to i tak dobrze, że coś widać. O godzinie 16-tej po raz pierwszy w życiu musiałem uciekać z jeziora. Burze z piorunami zdarzają się w Ire niezwykle rzadko, a ta była prawie nade mną wiec wolałem nie ryzykować. PozdrM 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 (edytowane) Można powiedzieć, że wypad typowo pod sandacza ale trzeba było się liczyć że szczupaki też tam są i trzeba łowić z przyponem. Przez tydzień trafił się tylko jeden przyłów ale dla niego warto było łowić przez cały ten czas z przyponem. Dla dociekliwych ta "farbka" była minimalna. 101,5cm Edytowane 27 Czerwca 2016 przez Gadget 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 (edytowane) Nie przepadam ostatnio za tymi zielonymi rybami ale wziął to trzeba było wytarmosić, trudno, co zrobić Edytowane 29 Czerwca 2016 przez Sławek.Sobolewski 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Forumowy "stykacz" na lekki zestaw, strzelił w soft4play-a którym próbowałem kusić okonki Żałuję że nie wziąłem jerkówki bo piękna mamuśka w zatoczce obok za drobnicą ganiała a w SG nie chciała uderzyć Sprzętowo: Exist 2508, Suzuki Rxf 702 8lb i żyłeczka team dragon 0,18 bardzo dobra, polecam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lafer Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 (edytowane) Rybka z ostatniego pływania, nie mierzona, nie ważona, złapana z 3m wody na muchę, połączoną z tonącą linką i wędką w 9 klasie. Pozdrawiam! Edytowane 5 Lipca 2016 przez lafer 46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrek115 Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Wczorajszy przed burzowy 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 hej, możesz powiedzieć, co to za przynęta z pyska wystaje? Zalt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrek115 Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Tak Zalt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Życiówka jak na razie 16 cm herring w trolu 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Łukaszu, pochwal się wynikiem tej życiówki, ile mierzył centów ten kaczodziób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 92cm 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Witam serdecznie Jestem pod wielkim wrażeniem faktu, że u nas w kraju łowi się tak piękne okazy, wiem , że takie się zdarzają, ale wydawało mi się, że metrówek to pada raptem kilka w roku, a tu proszę. Może, kiedy zasada C&R! będzie bardziej rozpowszechniona i PZW pożegna się na dobre z odłowami sieciowymi nie będziemy już musieli gonić do Skandynawii za naszymi marzeniami. I have a dream... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Ze szczupakami w Polsce nie jest aż tak źle.W promieniu 40km do Bydgoszczy jest minimum kilka miejsc gdzie regularnie łowi sie ryby 90-110cm. Są nawet tacy co mają po kilkanaście w roku.Ja na wyjazdów 8 może 10 w zeszłym roku,zaliczyłem ryb 90-107cm chyba z 5 czy 6.Wszystko na wodzie PZW,ale tam gdzie nie siatkują. Ale żeby łowić szczupaki to trzeba używać coś większego niż kopytko 5cm.A taki jest standard. Nastawić sie na szczupaki,nie zrażać się po dwóch godzinach i konsekwentnie łowić,a wyniki będą. 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 A to chude 76 cm z fińskiego jeziorka. Końcówka maja i pierwszy tydzień czerwca. Pogoda przez pierwszy tydzień zaskakująca jak na Finlandię, prawie 30 stopni C, woda 20-22, potem wróciło do normy. Ale wyjazd w miarę udany, koledzy połowili kilka metrówek, i sporo 80 i 90 +, bardzo dużo pajka 40-60 cm, mamuśki atakowały na granicy trzciny i otwartej wody, 1,5 - 2 m na wyjściu z 4-8 m. Głównie guma 7cm+, jerki gorzej, ale może to kwestia umiejętności. Jak dostanę od kolegi autoryzację wkleję kilka mamusiek. Pozdrawiam ;-) 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi