Skocz do zawartości

Szczupaki 2016

DelTor0

Rekomendowane odpowiedzi

Tutaj pare moich z piatku. Bylo wiecej ryb ,ale gdzies fotki przewialo :(

post-46182-0-22135800-1468236906_thumb.jpg

post-46182-0-58920700-1468236925_thumb.jpg

Pogoda :30st

Prawie bez wietrznie 

Woda przezroczysta

Brania przy dnie na szybkie podskoki

Przyneta : Roach 85 z czerwonymi oczkami od Tomy.

Pomylka w opisie przynety! W Roach walily sandacze o te szczuple na Snake 10 !  :)

Edytowane przez bartsiedlce
  • Like 18

Dziś nad ranem udało się "odkolczykować" tego osobnika. Nieco ponad 2 tyg. temu przy szukaniu okoni zaliczyłem obcinkę zeróweczki longa. Niestety łowiłem bez przyponu, a cieniutka linka po 3 odjeździe ryby została obcięta. Dzisiaj naturalnie byłem lepiej przygotowany i udało się wyholować rybkę. Gdy odpinałem przynętę zauważyłem, że razem z blaszką, na którą dziś łowiłem wyciągnąłem mojego meppsa. Szczupak liczył 78cm, choć gdy holowałem go 2 tyg. szacowałem jego wymiar na 65-70cm. Cieszy oswobodzenie ryby z przynęty jak i odzyskanie jednej z lubianych przez mnie obrotówek.

post-59072-0-81167700-1469260411_thumb.jpgpost-59072-0-10696800-1469260415_thumb.jpg

• Like 11

Dorado Lake...

Wieczorowa pora...

Ja steruje ...

Przemek @Hansix holuje...

:/

74d309e857b46d4a95acf6e8ec114cb7.jpg

I wio do wody ;)

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1345617182133349&id=1305900852771649

(Audycja zawiera lokowanie produktu ) :D

Edytowane przez Tomasz eS
  • Like 8

W ostatni weekend udałem się w końcu na ryby. Wędkowałem z moim kumplem Łukaszem.

Dzień można zaliczyć do udanych bo zameldowały się rybki 108, 108, 102 i 100cm + jeszcze 6-7 innych.

3 meterki dla Łukasza i jeden dla mnie  B)

post-49629-0-28061200-1469524124_thumb.jpg

W trakcie łowienia 2 wędki w trollingu wjechały w taki zaczep, że urwałem WaterWolfa  :o  :wacko:

40kg plecionka nie wytrzymała plątaniny w mega zielsku.

Smutek nie trwał długo bo po urwaniu zestawu z kamerą udało się poluzować zaczep drugim kijem i ku naszemu zdziwieniu w kępie zielska, którą wydarłem z wody wplątany był WaterWolf!! Uff

Pozdr

M

• Like 34

Dziś nad ranem udało się "odkolczykować" tego osobnika. Nieco ponad 2 tyg. temu przy szukaniu okoni zaliczyłem obcinkę zeróweczki longa. Niestety łowiłem bez przyponu, a cieniutka linka po 3 odjeździe ryby została obcięta. Dzisiaj naturalnie byłem lepiej przygotowany i udało się wyholować rybkę. Gdy odpinałem przynętę zauważyłem, że razem z blaszką, na którą dziś łowiłem wyciągnąłem mojego meppsa. Szczupak liczył 78cm, choć gdy holowałem go 2 tyg. szacowałem jego wymiar na 65-70cm. Cieszy oswobodzenie ryby z przynęty jak i odzyskanie jednej z lubianych przez mnie obrotówek.

attachicon.gif78cm.jpgattachicon.gifblaszki.jpg

Brawo

• Like 1

Ale dużo grubych szczupaków. To efekt coraz większej liczby polskich wędkarzy za granicami czy w Polsce lepiej biorą? (trudno sie z postów zorientować).

Napis Anglianwater na kamizelce duzo wyjasnia ;)

A Melka szczuple irlandzkie (post powyzej tych angielskich)

A te od Claudio hiszpanskie.

;)  

Edytowane przez Del Toro