Skocz do zawartości

Szczupaki 2016

DelTor0

Rekomendowane odpowiedzi

Uwierzcie mi. Robienie zdjęć z kilkunastokilogramowym zębaczem nie jest łatwe.

Wrzucam zdjęcie z łowcą. Tylko proszę się nie śmiać :D . Nie było komu powiedzieć że krem z filtrem jest na całej mordzie.

Szczupak miał minimum 120 cm i tyle sobie wpisuje jako PB. Prawdopodobnie miał kilka cm więcej.

Jak tu pobić takie PB w Polsce ???  

Dla niedowiarków a takich tutaj nie brakuje zdjęcie pontonu z miarką.

post-48513-0-37328100-1471701849_thumb.jpg

post-48513-0-88716300-1471701876_thumb.jpg

post-48513-0-19568700-1471701973_thumb.jpg

post-48513-0-40734100-1471702003_thumb.jpg

post-48513-0-29382200-1471702032_thumb.jpg

post-48513-0-77810600-1471702059_thumb.jpg

post-48513-0-87288400-1471702096_thumb.jpeg

Edytowane przez godski
  • Like 24

Aby nie podgrzewać atmosfery przyjąłem 120 cm za pewnik. Łatwiej to pobić. Jeszcze w tym roku chyba raz tam pojadę :rolleyes:  :ph34r:

To jest taka woda że 130-140 może w niej pływać. Tylko miarkę na pontonie mam tylko do 140 cm ;)

Zaraz zmieniam kotwicę w tym Karasiu. Tylko w tym oryginalne zostały i niewiele zabrakło.

Tak przy okazji usuwajcie zadziory Panowie.

Edytowane przez bartsiedlce

O jednym zapomniałem. W tym miejscu publicznie chciałem podziękować Mistrzowi i mojemu guru trolingowemu Łukaszowi  :wub: .

Gdyby nie Twoje rady odnośnie sprzętu, sielawy, przynęt i masy innych rzeczy wyników by nie było.

Dziękuję Łukasz.

Nawiasem mówiąc od pewnego czasu ludzie do mnie dzwonią i piszą w sprawie trololo i jest to dość przyjemne  :)

• Like 3

O jednym zapomniałem. W tym miejscu publicznie chciałem podziękować Mistrzowi i mojemu guru trolingowemu Łukaszowi  :wub: .

Gdyby nie Twoje rady odnośnie sprzętu, sielawy, przynęt i masy innych rzeczy wyników by nie było.

Dziękuję Łukasz.

Już nie przesadzaj :) Najważniejsze, że wytrwałeś tyle czasu w prawie totalnej studni :) To czasami popłaca, przekonałem się o tym 2 lata temu, może nie z takim telemarkiem jak Ty ale też było warto :)

• Like 3

Lepsze fotki by się przydały . To fakt. Statyw i sprzęcior wkrótce będzie zakupiony.

Ale tak naprawdę fotki mało ważne. Adrenalina i wspomnienia z tym prehistorycznym zwierzakiem bezcenne. 

I to jak odpływał po reanimacji po dłuższej chwili. Boska (Godska ????  :D ) ryba.

Te wyskoki rybska nigdy się nie zatrą się w moich wspomnieniach. Fotki i filmy tak naprawdę ważne są dla innych. 

Najważniejsze wspomnienia. Nawet nie to czy rybol miał 120 czy 125 cm.

Teraz sam łapię się na tym patrząc na miarkę na pontonie że to niemożliwe aby to rybsko tyle miało. Jak ja to ogarnąłem ???  

Smutne jest to że szansa na pobicie PB pozostaje mizerna. Coraz mniej czasu mam. Kto będzie te silniki, aku resztę gratów nosił gdy sił zabraknie.

Tak mi się jakoś smutno napisało.   

• Like 13

Tak w ogóle boleję nad tym że niektórzy przekazują informację na temat jeziorek gdzie jeszcze coś nocuje... .

Bez urazy.   

Za chwilę może tam się zaroić od ekip trolujących zabierających ryby albo nie umiejących się z nimi obchodzić.

Wniosek - ostrożnie dobieraj ludzi  z którymi pływasz.

Ostro- może tak. Ale w czasach gdy nie ma żadnych guru i wszyscy wszystko wiedzą tak trzeba.  

Od tej pory pływam sam. Albo z tymi którzy dalej nie puszczają farby. Niewielu ich jest ale są.

• Like 12

A Godski już nie będzie mi się kojarzył z kolesiem który swego czasu zgarniał większość kołowrotków z giełdy jakby wywar miał z nich robić a z gościem ,który złowił pięknego szczupaka  ;) Czyli kilka punktów więcej do zajebiaszczości. ;) Gdyby zdjęcia były "normalne" z całą sylwetką ryby albo złowił ją kto inny to wazeliny nie było by końca  :D  :lol: Ja tam zdrowo zazdroszczę emocji i gratuluję.

• Like 12

Panie Andrzeju gratuluję wspaniałej ryby i wytrwałości . Mam też swoje nieduże,urokliwe mało znane jezioro które znam jak własną kieszeń,a w którym złowiłem wiele wspaniałych szczupaków i moje PB 115 cm,ale wiem że pływają większe.Miałem z takim klockiem do czynienia i nie udało się. Jezioro typu sielawowego, ciężkie technicznie i nie zawsze są efekty,ale warto się trudzić.Pogoda ma znaczenie na tym jeziorze.Im gorsza tym lepiej,a najlepiej jak przeplata się to z dość dużym zachmurzeniem i od czasu do czasu błyśnie słońce,a za chwile jest przelotny deszcz. Nie może też być flauty,musi trochę wiać. Może to będą jakieś wskazówki  adekwatne do Pana łowiska .Pływam sam lub z synem i gęba na kłódkę. I tak teraz trzeba Panie Andrzeju,bo jak Pan zdradzisz to będzie pozamiatane.

Ps. Wszystkie szczupaki  uwalniam. Toniowe sielawowe szczupaki o poranku często wychodzą na żer w okolice płytkich blatów tak z głębokości ok.10-12 m na 3-4 m i często to zaznaczają na powierzchni. Warto patrzeć trollingując.

Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluje.

• Like 2