Skocz do zawartości

Szczupaki 2016

DelTor0

Rekomendowane odpowiedzi

BOB1, około 104-105cm, mierzona na prędkości aby szybko zwrócić Pięknej Pani wolność  :) Szczerze mówiąc ciężko wypracowana na 10m wody, jeszcze ewidentnie nie pora na ,,Nie,, :) Tak dla ciekawskich, kijek do 15g, allllleeeeeeee była jazdaaaaaaaaaa :D , mam filmik po obróbce powędruje do wglądu  :)

Pozdrawiam!!!

• Like 6

Lowca szczupakow ze mnie zaden, raczej przypadkowy polawiacz.

Tegoroczna wyprawa trollingowa celujaca w szczupaki i brzany zakonczyla sie bardzo pozytywnie.

Przedostatniego dnia, pod wieczor, trafilem na Percha 14 SDR najwieksza rybe wyprawy.

Do granicy 120 cm, zabraklo 2 .

Wiecej szczegolow i opis calej wyprawy w blogu :

http://jerkbait.pl/blog/18-blog-guza-o-rybach-przy-muzyce/

post-45573-0-00825300-1472628964_thumb.jpg

• Like 28

W trakcie moich trollingowych spacerow przytrafil mi sie naprawde wyjatkowy szczupak.

Rozmiarowo 103 cm w wersji zaprezentowanej na zdjeciu.

W trakcie holu myslalem, ze ciagne rybe z przyczepiona inna przyneta na gornej wardze.

Widac, ze taki specyficzny ksztalt pyska, po uszkodzeniu mechanicznym w mlodosci,  nie przeszkadza mu w osiagnieciu rozmiarow i formy.

A moze to jakis prototyp nowej formy ewolucyjnej ? :)

NL6uaEYBeS5DK6gow32wmsedqRtnLFG4-whWGxLB

• Like 30

Opowiedz trochę więcej ;)

Ryba wzięła pod nogami zarówno pierwsza jak i druga. Skokami prowadzony za okoniem soft for play 9cm na czerwonej czeburaszce i wyskoczył do tego kajtek +-50cm, ryba dwa razy uderzyła głową o taflę i w tym momencie spod nóg wystrzeliła druga ryba, która tak jak to robią szczupaki chwyciła centralnie w pół. Nauczony porażką już w takiej sytuacji zaryzykowałem i podebrałem rybę, która po drodze 3 razy wypluwała szczupaka i chwytała ponownie. Przed podebraniem trzymała go lekko za głowę, a gdy szczupak widział moją dłoń odpływał, a jak delikatnie go podciągałem pod nogi i tak kilka razy. Udało się to gdy rękę ukryłem pod wodą i naprowadziłem go na nad dłoń. Spokojnie wsunąłem palce pod pokrywy i zaczęła się furia - ryba nie męczona na wędzisku i hamulcu. Fajna akcja.

• Like 17