strumien Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Szczupaki łowię rzadko , ale jak już coś się trafiło ... Mina mówi sama za siebie o_O , ryba niezwykle waleczna i pięknie ubarwiona (za słabą jakość zdjęcia przepraszam ),uderzyła(atomowo) w Lunatica 8,5 cm na główce 8g. 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadi Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 No to czas się pochwalić Dziś na Zalewie Zemborzyckim odbyły się zawody mojego koła "Barrakuda". Wziąłem w nich udział ze względu na to że JPK niestety muszę sobie odpuścić. Zbiórka 7:30 pod domem starców o 8:00 start łowienia. Zawody na żywej rybie, co jest dużym plusem. Na miejscu co prawda zameldowało się nie wielu uczestników ale to nie ważne. Ryb padło kilkanaście. Były okonie i krótkie szczupaki, nie było bolenia ani sandacza. Udało mi się stanąć na pudle, były to moje drugie zawody w życiu i kolejny puchar zawitał na półce. Pierwszą rybką jaką złowiłem był ten ścigany od kilku wyjazdów okoń, niestety miał tylko 15cm. Kilkanaście rzutów później na kiju zameldowała się ryba, duża ryba. Po kilku odjazdach zobaczyłem że to okazały szczupak, wklejka znowu okazała się bardzo dobrym sprzętem. Po pięknej walce wylądował w podbieraku 74cm szczupak. Ucieszyłem się i miałem przeczucie że mam miejsce na pudle, ale do końca zawodów było jeszcze ponad 2h. No cóż mi pozostało walczymy dalej... Od czasu wyjęcia ryby nic się nie dzieje, ale nie poddałem się i udało się jeszcze złowić 2 okonie i szczupaka około 45cm. Muszę przyznać że po tym szczupaku ciśnienie spadło i robiłem sobie spacerek. Jeden z zawodników znalazł spinning cormorana z kołowrotkiem mikado hehe. Grzesiek Michałkiewicz, z którym spacerowałem jakiś czas (serdecznie pozdrawiam) zajął 2 miejsce i znalazł 3 woblery w tym samym miejscu, musiała być dobra biba hehe. 3 miejsce przypadło jakiemuś panu, którego nie znam z imienia (przepraszam ). Nagrodami były ładne puchary, ale w końcu nie tylko nagrody się liczą. Szkoda że nie mogłem zostać na ognisku i się odrobinę zintegrować z kolegami po kiju. Trudno, może następnym razem... Mimo że zawodników nie było wielu i tak się cieszę z wygranej. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Jack waleczne 80 przytrzymane na td do 120 g. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 (edytowane) Rybka z centrum miasteczka,z wody gdzie od 3 sezonów łowienie na przynęty większe od 3'' nie przynosi żadnego efektu...szczupaki od początu wiosny do późnej jesieni obżerają się w 90% ukleją,przeważają osobniki do 80cm,ale są też większe osobniki jak ten na zdjęciu.Sprzetowo ''własno-robiony'' Batson Immortal IMMWS62L,Aldebaran 15 HG full Avail,linka Sufix Nano Braid 6lb,przynęta Lunker CIty Swimfish 2,7'' kolor baby blue shad na 4g główce. Edytowane 17 Października 2016 przez Paavo 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. sajdol1 Opublikowano 17 Października 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Mam i ja . 53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 W oczekiwaniu na prom ... 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 To dobrze zacząłeś. Co to za kij? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 To dobrze zacząłeś. Co to za kij? Jeżeli mnie pytasz to ja wtedy niestety kończyłem...Karlskrona, a kijek to okumka black rock 7-28g, 218cm. Moim zdaniem bardzo dobry kij do łowienia z łódki lżejszymi przynętami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 No tak, początek i oczekiwanie na prom byłby na naszym brzegu a tu takich ryb przy okazji się nie łowi. Dzięki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 W oczekiwaniu na prom ...Znajome kamienie...mi się w zeszłym roku poszczęściło w oczekiwaniu na prom dostałem 2x 80+, w tym roku tylko perczyki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamo_t Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Gratulacje 'sajdol1" a tak w ogóle ile cm miał ten zębacz z foty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 W oczekiwaniu na prom ...To tam gdzie auta już czekaja na wjazd na prom? Nigdy nie wpadłem żeby tam jeszcze łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 No nie aż tak Łowiłem w samej Karlskronie, na wyspie Salto. W tym roku byliśmy na Jordo (blisko Karlskrony) i w związku z tym, po oddaniu domku, mieliśmy dużo czasu na zwiedzanie, łowienie itp. Pomimo tego, że przez tydzień połowiliśmy to te kilka godzin wolnego choć częściowo chcieliśmy wykorzystać na łowienie z brzegu. A ponieważ linia brzegowa jest bardzo urozmaicona i ryb naprawdę dużo to zdecydowanie warto choćby godzinkę pobiegać po skałach J. W tę godzinę, łowiąc w mieście przy ludziach naliczyłem ok 15 brań i pojmałem siedmiu zębatych do 90cm. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 To tam gdzie auta już czekaja na wjazd na prom? Nigdy nie wpadłem żeby tam jeszcze łowić.Sądząc po zdjęciu kolegi @Flame, mogliśmy jeszcze poprawić swój wynik w tym roku tuż przed promem. Z jednej strony Senoren, z drugiej Jordo. To są dobre wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 (edytowane) Okolice Karlskrony, 91cm, Lunkercity Shaker 4,5, Okuma BR do 28g, varivas 1,5...Z brzegu zdecydowanie fajniej się łowi niż z łodzi Edytowane 19 Października 2016 przez Flame 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASOTA1974 Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Szwedzkie 101cm z przed kilku dni...skusił się na małe kopytko Relaxa...ładnie pracował na kijku Suzuki 12LB + Shimano Stella FI 2500. Pozdrawiam.. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deywed12 Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Hej hej! Postanowiłem,że i ja pochwalę się swoją życiówką złowioną w Lubniewicach! dnia 1-2 Października odbyły się tam Spinningowe zawody o puchar Burmistrza, poniżej zamieszczam złowiony przeze mnie okaz, który dał mi wspaniałe nagrody. Szczupak mierzył dokładnie 112cm i został złowiony na Shimano Technium do 10gr, Shimano Aero SuperGTM 3000 wraz z nawiniętą żyłką 0.16 a skusił się na maleńką obrotówkę Dragona. Rybka pływa oczywiście dalej 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNSaNeMaN Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Dzisiejszy pikus Te większe ostatnio mnie omijają 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plompek Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 A tak z ciekawości Dejwid to jak długo na takim lekkim sprzecie trwała walka ? Pytam z ciekawości bo z podobnym kalibrem chodze na rybki i ciekawi mnie jak zapnie sie takie COŚ to czy czuć pewność wyholowania i wogóle to wieeelkie gratulacje bo ładny pajk ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deywed12 Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Walka sama w sobie nie była zbyt długa, jakieś 7minut... Szczupak był widocznie osłabiony przez otarcie widoczne ja zdjęciu. Niemniej jednak kołowrotek parę razy się zagotował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNSaNeMaN Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Dziś tylko dwa brania ale skuteczność 100% Pozdrawiam wszystkich szalonych łowców pajkow 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Taki tam 86 cm jako przyłów przy okoniach. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Kijek Diaflex do 12 gr pletka Nihonto 0,08 i Keitech 3cale na ośmio gramowej główce.Nie powiem bo hol był bardzo przyjemny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. iNSaNeMaN Opublikowano 22 Października 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 (edytowane) Dzisiejsze 104 cm Wyszło profesjonalnie . Ryba była w świetnej kondycji i wcale długo nie trzeba było jej zachęcać do odjazdu Jak by kto pytał to ryba zlowiona z pomponu , zdjęcie postanowiłem zrobić w krzakach bo forumowicze z sąsiedniego forum zamiast zająć się lowieniem snują domysły gdzie ja lowie Edytowane 31 Października 2016 przez bartsiedlce 54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 (edytowane) Dzisiejsze 83cm może nie jest to bardzo duża ryba ale gruba i waleczna.Dzień był dość nietypowy bo brań zaliczyłem kilkanaście ale albo nie zacięte albo zaraz spad,takie czujne cholery Phenix i tatula i w roli głównej mój nowy jerk Przy okazji zapraszam do zabawy na jego nazwę do mojego wątku do wygrania oczywiście jerk http://jerkbait.pl/topic/24822-woblery-mazura-ms-lures/page-18 Edytowane 22 Października 2016 przez sebson 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi