fishbartek1 Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Witam prosze o opinie o tym silniku jakieś doświadczenia spostrzezenia bedą mile widziane pzdr Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tornado Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 To wszystko zależy w jakim jest stanie jak jest w dobrej kondycji technicznej zakładaj i pływaj bo to prawdziwe bardzo oszczędne cacka tyle Ci wystarczy. tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wiesławek Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 To wszystko zależy w jakim jest stanie jak jest w dobrej kondycji technicznej zakładaj i pływaj bo to prawdziwe bardzo oszczędne cacka tyle Ci wystarczy. tornado Szczera prawda znam to z autopsji maszynka służyła mi 13 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fishbartek1 Opublikowano 4 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 dzieki panowie silnik oglądałem i pływałem nim jest w super stanie ma 2 lata no i cena wydaje mi sie atrakcyjna 3tyś pzdr Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TERMOS Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 smigam tym juz od trzech lat ,jak do tej pory tylko wymiana oleju i wio .Bardzo ekonomicznie zawyczaj 5 l starczy mi na caly dzien smigania a czasem nawet dwa .Godny polecenia .pozdrawiam Termos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tornado Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Młody dbaj o niego a twoje wnuki jeszcze na nim popływają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TERMOS Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Tez tak mysle ,silniki sa rewelacyjne .Zawsze po wedkowaniu wstawiam go do gabloty prozniowej a raz w tygodniu rozkrecam i przecieram wszytkie czesci inaczej spac nie moge .Wyglada jak nowy i czasem dostaje 98 oktanow na obiad to dodaje mu skrzydel .Czuje sie ta moc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tornado Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Mój ma ciut więcej kucyków.A ja nawet gruchy nie nabijałem od dwóch miechów bo nie ma takiej potrzeby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TERMOS Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Kolej nastepujaca -Wnuczki 6 koni Dzieci 15 koni Dziadek 50 koni A teraz ojciec -6 koni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tornado Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Termas czemu mnie tak nisko oceniasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tornado Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 A dodam jak moja wnuczka ojca przewiozła to mało palpitacji serca nie dostał i patenta już zrobiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TERMOS Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Termas czemu mnie tak nisko oceniasz Bez urazy -Siebie mialem na mysli Apropos suzuki jak mialem yamahe to sie zarzekalem ze tylko i ta .Teraz jak juz suzuki to mysle o tohatsu albo honda pozdrawiam Termos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tornado Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 To żart z ta oceną.Wszystko tylko nie Honda i brak na to wytłumaczenia dlaczego,to tak jak z panienkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rzewo Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Tak się składa iż jestem posiadaczem zarówno suzuki DF6 krótka kolumna jak i hondy 50HP a więc ponad 8 krotnie silniejszej i nie rozumiem aluzji co do jakości silników honda zwłaszcza 4 suwów. Przy prawidłowej obsłudze zwłaszcza do małych łodzi, pozyczanych, Mietków , Turawa suzuki 6hp wystarcza aż nadto,zwłaszcza w sytuacjach nagłej zmiany pogody i szybkiej ewakuacji z łowiska. Konsumpcja paliwa to ok.1 l /godz., bywało iż holowałem wtedy kolegów. Osobiście uzywam do niego linii paliwowej z bakiem zewnętrznym, sam silnik wówczas nie śmierdzi benzyną, po prosty nie stosuję baku wewnętrznego. Wszelkie rękoczyny przy przenoszeniu i transporcie nie skutkują smrodem paliwa w aucie przy przejazdach - pamiętać jedynie należy o prawidłowym ułożeniu na boku(jedynym) to nie dwutakt. Zmycie wodą,wytarcie w miarę do sucha, oraz bezwzględnie wymiana oleju na koniec sezonu to jedyne obowiązki za które silnik nam odpracuje z nawiązką nad wodą. Osobiście przechowuję go w suchym pomieszczeniu bez ujemnych temperatur na zrobionym z rur stojaku-koziołku w pozycji jak na pawęży w pokrowcu. Jeśli otrzyma czyste paliwo zawsze zapali - dbajcie szczególnie o stan śruby, jej urazy i wtórne uszkodzenie przekładni w kolumnie. Zaś Honda która już ma prawie 5 lat to inna bajka,moc ale i waga prawie 100kg, zapalała po po 2-3 miesiącach stania na wodzie najpóżniej po 2-3 próbach uruchomienia. Obecne silniki to nie to samo z czymmusieliśmy walczyć w latach 80-90, podobnie jak auta trzeba o nie dbać!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tornado Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 SUZUKA zawsze zapala za 1 razem nie zależnie ile stoi. i gruchę się nabija raz,do puki jest paliwo w filtrach nie ma potrzeby dobijać. Honda ma problem na gaźnikach, te na wtrysku chyba idą za 1 strzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 norimk Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Ja właśnie poszukuję Suzuki DF6S Jeśli by ktoś wiedział o takim na sprzedaż to piszcie na priw. Będę wdzięczny. Interesowała by mnie max 4 letnia. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
fishbartek1
Witam prosze o opinie o tym silniku jakieś doświadczenia spostrzezenia bedą mile widziane
pzdr Bartek
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi