Guzu Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Witam, Czy moze ktorys z Kolegow mial okazje stosowac tego typu agrafki podczas wypraw na morze lub innych lowow w klasie HEAVY i extra HEAVY ? Sa to McRosco Snaps firmy ROSCO (USA). Interesuje mnie przede wszystkim jak sie sprawdzaja do woblerow i jak z wymiana przynety , gdzie uszko jest w sterze, czy to wogole sie da zalozyc na ten typ agrafki. Dziekuje z gory za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 probowalem i nie bylem zachwycony, wole stay lok ... na twoje potrzeby sa takie 300 lb http://www.stringease.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Dzieki Pitt, 300 lb to podziekuje i udam sie w inna strone... ja potrzebuje czegos...co chyba nie istnieje cienki drut, lekka, wytrzymalosc 100 - 150 lb, okragle uszko... Te Rosco zatem zapominam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 one wlasnie takie sa, cienki drut i okragle uszko, stay lok 200 lb ma ledwie ca. 2 cm dlugosci, do jerkowania uzywam takich 75 lb co to maja 1.5 cm dlugisci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 mam rozumiec, ze : Use Sampo Ball Bearing Swivels with welded rings not split rings. ze te kretliki SAMPO maja je w pakiecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 moje nie maja kretlikow, kupilem w stamina po rewelacyjnej cenie, polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Masz u mnie piwko...no dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 bardzo mocne sa tez berkleye i kretliki mac mahon, 150 lb sa wielkosci 3 cm ... tez sa w staminie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 50 lb uzywales ? jaka to wielkosc ? szczupakowo -sandaczowa ? ile maja dlugosci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 tez mam, na przyponach jerkowych, maja jakies 2.5 cm ... mogles napisac, to bym ci do woba wrzucil na probe ... dobra lece, bo klenie czekaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Witam,solvroken takie robi,używam ich na szczupaki o mocy 30lb,są super.Większość woblerow i jerkow zakładam i zdjmuje bez problemów,gorzej jest tylko zdjęcie/założenie główki jigowej bo bardzo ciężko je rozgiąć.Zdarzyło mi się też że przy wyrzucie jerk spadł z agrafki,i wiem że nie jest to odosobniony przypadek,ale mi na 3 lata łowienia tylko raz coś takiego sę przytrafiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Dzieki za info Pojde w kierunku tych wskazanych przez Pitta. Ogladajac je w necie tak wlasnie cos czulem ze zalozenie glowki jigowej moze byc uciazliwe. Szczegolnie takich 12/0 jak ja uzywam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Ja na nie próbowałem założyć 10/0 i 12/0 da się ale trzeba się trochę nagimnastykować i paluchy strasznie bolą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 No wlasnie. Pewnie po takim kilkukrotnym zakladaniu latwiej by jerk czy inna przyneta odleciala...albo zeby stalo sie cos jeszcze bardziej niemilego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 do jigow dobre sa takie bo bezproblemowe http://www.basspro.com/webapp/wcs/stores/servlet/Product_101 51_-1_10001_30043_175003000_175000000_175003000_175-3-0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Nie,nie ma szans żeby po wielokrotnym użyciu agrafka się osłabiła,myślę poprostu że ten jeden raz przy wyrzucie wytworzyla się jakaś dźwignia i dlatego przynęta spadla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Akurat te z BPS zdarzylo ze sie prostowaly. Kiedys nawet taka 15 lb na kleniu na Odrze sie wziela i rozwinela Zdecydowanie lepszej jakosci mozna wziac na ebay.com... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Nie,nie ma szans żeby po wielokrotnym użyciu agrafka się osłabiła,myślę poprostu że ten jeden raz przy wyrzucie wytworzyla się jakaś dźwignia i dlatego przynęta spadla To ciekawe. myslalem ze jedyny sposob na wyswobodzenie sie z tej agrafki to wlasnie taki ze sie drut odksztalci, nie bedzie szczelne zamkniecie i... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 mi chodzilo bardziej o ksztalt i rodzaj zapiecia ... ja mam 40-tki i sa bardzo dobre, mysle ze 85 lb beda nie gorsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 A ja jakos takich nie uzywam. u mnie albo kleniowo - jaziowe, albo 30 lb, albo 100 lb lub wiecej Ale oczywiscie jak dotad wszystkie DUO LOCK. Teraz sprobuje tych co polecasz....zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 berkley i stringease sa swietne, ale zapinanie gum moze byc (ze wzgledu na ksztalt zapiecia) dosyc specyficzne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi