woyan Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Witam, ostatnio nurtuje mnie pytanie zadane prze znajomego. Jaki zakres przynęt obsłuży kołowrotek Shimano 2500 (średnia półka: Super, Technium itd)z przednim hamulcem? Czy przynęty boleniowe 20g, wahadłówki Algi 20g nie zajadą takigo kołowrotka? Pozdrawiam. WK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 zajada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 ja posiadam technium 2500 fa 4lata używam przynęty do 30g głównie jerki i woblery i nic się nie dzieje kręci jak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Jerki z zalozenia nie stawiaja duzego oporu w wodzie. Alga 20 g w rzece raczej opor robi. To jest obciazenie dla kolowrotka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Ja osobiście zajeździłem w dwa sezony Shimano Super X 2500 stosując gumy do 10cm na główkach do 20g i śerdniej wielkości woblery łowiąc w jeziorze. Zajeździłem to może za dużo powiedziane, młynek działa sprawnie, natomiast ma już spore luzy na koszu i na mocowaniu korbki. Z perspektywy czasu żałuję, bo to fajny młynek który teraz ciężko już dostać a do zestawu pstrągowego pasuje jak ulał, a w tym przypadku jakieś stuki i szmery odbierają mi połowę przyjemności z łowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 niewielkie luzy na korbie są zauważalne nawet w nowych kołowrotach.jerki faktycznie nie obciążają kołowrota ale np. rapala dt znacznie.ja po gwarancji zawsze wymieniam smar w moich kołowrotach i przy składaniu staram się tak dobrać podkładki aby zębatki schodziły się maxymalnie jak się da oczywiście bez oporów.może ten zabieg wydłuża żywotność kołowrotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Też na rzece w 3 lata zajechalem podobnymi wabikami 2500-ke,fakt że się z nim nie cackałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 mam tylnohamulcowy 2500 gtrb i po okolo roku (hmm czas szybko leci moze to juz wiecej?) uzywania bez przerwy (niemal wylacznie spinninguje w kazdy weekend) przynetami o masie od 5 do okolo 100g chodzi jak nowy. obecnie przeszedl na emeryture do okoniowki (bo za maly jak dla mnie na szczupaka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi