Skocz do zawartości

Jaki kij na pstrąga, klenia i jazia na niewielką rzekę?

maciekd01

Rekomendowane odpowiedzi

W dziale sprzedam masz fenwicka hmx 2,6m do 14g trochę ponad budżet, ale warto się zastanowić.

a nawet zauważyłem, ale na razie dzięki. Jestem na etapie, gdzie wolę za podobne pieniądze kupić te dwa wspomniane SG i ocenić co mi bardziej pasuje. Jak będę wiedział i poczuję, że chcę iść stopień wyżej, to będę rozważał droższe kijki

W dziale sprzedam masz fenwicka hmx 2,6m do 14g trochę ponad budżet, ale warto się zastanowić.

Siema Marcin.

Kolego @maciekd01 tego hmx-a warto wziąć pod uwagę. W W-wie  w E. Leclerc jeszcze jakiś czas temu był do kupienia za około 460 zł Kijek nowy z gwarancją.

Pozdrawiam

Twój link mi nie zadziałał, ale jak wyszukam w allegro to mam tę aukcję, dzięki. 

team dragon 2-14g 2,7m. Seria znana i ceniona, ale tu znowu wędka opisana jako Fast?

Witam mam dokładnie ten model,nie jest to typowy fast bardziej med-fast głęboko się ugina i dobrze trzyma ryby ale do kluski mu daleko.Używam do kleń-jaź na warcie i pstrągi w niewielkich rzeczkach .Super kijek jest naprawde mega czuły i na komponętach fuji. Ta parabelka też fajna ale wybrał bym jednak ponownie TD

Parabelka już u mnie :) ostatecznie dostałem ciekawą ofertę na wędkę kupioną w styczniu 2015, ale w stanie jak nówka i faktycznie taka jest. To jest jeszcze z poprzedniej serii, nie CC. Na sucho bardzo mi się podoba, teraz trzeba ją nad wodą sprawdzić :)

2rejgxc.jpg

• Like 2

E, chyba nie jest tak źle z tym dolnikiem, w każdym razie nie będę miał problemów z przystosowaniem się, bo jest dokładnie tak samo długi jak w moim najczęściej używanym kijku, tj, Dragon Millenium HD Super Fast 275cm, co widać na załączonym obrazku:

2j61vfo.jpg

na dole Parabelka, potem Millenium a na górze jeszcze Konger Maxer 240cm dla porównania. Będzie dobrze :)

• Like 1

• 3 miesiące temu...

Witam

Trochę odświeże temat a mianowicie szukam kija pod klenie jak i okonie, na stanie mam iri Lucky od Kongera ale chciałbym coś trochę sztywniejszego możecie coś poradzić? Również podobne cw i aby był parabolikiem

Z góry dzięki za podpowiedzi

dragon xt60p  do 18 g 

• 7 miesięcy temu...

Witam kolegów może pomożecie mi wybrać coś pod pstrąga i może przy okazji klenia z pośród trzech wybranych przeze mnie propozycji

-SAVAGE GEAR Black Savage Spin 1,98 2-7g

-KONGER STREETO UL 200 CM 2-9 GR

-SAVAGE GEAR Custom UL Spin 1,98m 2-7g

Może macie jakieś sugestie ewentualnie inne propozycje .