tokkal Opublikowano 8 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Pewnie i tak cię nie przekonam , ale pytam o konkretne kije i w gruncie rzeczy nie ma o nich słowa w wątku .No i zobacz ile jest zainteresowanych ,a dlaczego bo po prostu nie wiedzą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit1982 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Jak cos mam na zbyciu Dragona Moderate 2,82 cw 2-12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Tokal, kijek do wobkow czy gumek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Będzie oglądał, będzie. Post automatycznie przeskoczy na pierwszą stronę na początek. Ja ze swojej strony nic niestety nie pomogę bo nie miałem do czynienia z tymi kijeczkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tokkal Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Raczej pod wobki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tokkal Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Pod wobka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ferret Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 (edytowane) Poczytaj stronę wcześniej o kiju na pstrąga i nie wygłupiaj się z kijkami do ul.http://jerkbait.pl/topic/68492-kij-pod-pstrąga-i-klenio-jazia/?p=1818980 Edytowane 9 Stycznia 2017 przez Ferret Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Niestety moderator nie pozwolił aby moje pytanie było osobnym tematem więc zostałem "podpięty" -dzięki bardzo WSZECHMOCNI!Kto będzie przeglądał stary post na którejś tam stronie.Tobie się po prostu nie chciało ruszyć dupy i poszukać... Witam kolegów może pomożecie mi wybrać coś pod pstrąga i może przy okazji klenia z pośród trzech wybranych przeze mnie propozycji-SAVAGE GEAR Black Savage Spin 1,98 2-7g http://jerkbait.pl/topic/69237-wędki-savage-gear-pytania-informacje-na-temat-tego-producenta/?p=2047570-KONGER STREETO UL 200 CM 2-9 GR http://jerkbait.pl/topic/69799-streeto-i-inne-nowo%C5%9Bci-kongera-2016/page-6#entry1894668-SAVAGE GEAR Custom UL Spin 1,98m 2-7g http://jerkbait.pl/topic/69237-w%C4%99dki-savage-gear-pytania-informacje-na-temat-tego-producenta/Może macie jakieś sugestie ewentualnie inne propozycje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Jak chcesz tani kij pod wobka, dobrze uzbrojony, bardzo czuly, dosc szybki i pieknie pracujacy pod ryba do tego bardzo smukly blank, srednicy olowka w dolniku to kup sobie ten kijhttp://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xcormoran+ufs.TRS0&_nkw=cormoran+ufs&_sacat=0Posiadam 2.10m 8-40g oraz 1.95m 5-25g i ten ci polece jesli szukasz krotki kij. Pod wobka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tokkal Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Tobie się po prostu nie chciało ruszyć dupy i poszukać...No nie masz racji .Większość postów na ten temat przejrzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tokkal Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Jak cos mam na zbyciu Dragona Moderate 2,82 cw 2-12Dzięki potrzebuje czegoś krótszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tokkal Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 No Panowie nikt nie ma żadnego z tych kijków ???? Nie do wiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 (edytowane) Miałem SAVAGE GEAR Black Savage Spin 1,98 2-7g Szczupak 50cm, boleń 45cm to co najwięcej z przylowow i nie było najmniejszego problemu. Ladnie pracuje pod rybą. Bardzo dobrze sie laduje. Realne górne cw 10g.Gdzies wyczytałem że jest bardzo czuły z czym zgodzić się nie mogę. Jest poprawnie i tyle:). W sumie to był mój jedyny kij UL i specem nie jestem ale do mojego lowienia kleni, okoni i powyzszych przylowow sprawdzał się bez zastrzeżeń. Co do pstragow to rowniez bez zajakniecia hamulca wyciagnal 70dag ( podaje wage bo było to na komercji).Ostatnio coraz częściej dziewczyna towarzyszy mi na rybach i żeby nie zniechecila się zbyt szybko to musi coś czasem zlapac:). Na szczęście C&R już ma zaszczepione więc szybko dostał drugą szansę już na jeziorze bez siat . Z pozostałymi wedkami nie mialem nigdy kontaktu. Dodam jeszcze ze u mnie niezbyt szybka woda i lowilem woblerkami i obrotowkami w rozmiarach kleniowych. Edytowane 9 Stycznia 2017 przez erqgth 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uvex Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Kolego @tokkal jak dla mnie żaden z tych kijków nie nadaje się na pstrągi. Jeżeli naprawdę chcesz łowić pstrągi na ul to w wiadomościach ogólnych masz taki wątek. Może jakaś wędeczka z tam opisanych Ci podpasuje.Jednakże ja mam spektrum ograniczone do niewielkich rzeczek i być może się mylę.Osobiście polecam Kongerowskie Dancery, Impulsy, Brawa i Salta. Z Dragona też coś sobie wybierzesz. Sprawdzoną Okumę kolega Ci polecił. Ale oczywiście zrobisz po swojemu i być może będzie to decyzja dobra.Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tokkal Opublikowano 10 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Dzieki Uvex czytałem wypowiedi kolegów i tyle ile wędkarzy tyle opinii.Najbardziej podobały mi się wypowiedzi kol. Gajosika. Ja ze swojej strony mogę tylko powiedzieć że kija 4-18 mam dł. 2.75 i na moje zarośniete ciurki z pstrągami wydaje sie być za długi chce spróbować czegoś krutszego i lżejszego czegoś z czym mógłby też pobrodzić tym bardziej że nie spodziewam się rybek wiekszych niż 30-40cm.No i chyba tyle co mogę wiecej dodać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tokkal Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 A co sądzicie o Favorite Blue Bird 2,04 1-7g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 A co sądzicie o Favorite Blue Bird 2,04 1-7g? Jak chcesz iść w UL to zerknij na SG Parabellum 215cm , 0-7g. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rally Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 (edytowane) https://m.youtube.com/watch?v=G-NTH_PSyCE Black savage 2-7, na końcu fajny kabanek ląduje mam też ten kijek do pstrągowania ul, wg mnie się sprawdza, nie gubi rybek, czucie ok, lata z niego w miarę, na mniejsze rzeczki z brzegu lub do brodzenia jest dobrym wyborem, i idzie trafić taniej używkę, do najmniejszych jigów troszkę za mocny bo ich nie czuć, ale z kolei ta przynęta praktycznie nie pracuje. Edytowane 13 Stycznia 2017 przez rally Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Ja każdemu bym polecił pod pstrąga,klenia,okonia kija na blanku phenix fx803-2 zakres 4-14gr dł.2,44, ładnie katapultuje nie wielkie przynęty,jest szybki a zarazem schodzi bardzo głęboko w dół. Z zapasem w dolniku nie ma problemu.Dobrze trzyma rybę i amortyzuje. Żyłka 0,14 lub plecionka 0,06,0,08 bo takimi łowie rewelacyjnie macha.Targałem nim ładne klenie, nawet bolki bez zająknięcia.Trafiła się nawet metrówka zębaty... tu już była jazda ale kijek pięknie męczy odjazdy więc spokojnie też dał radę. Ten blank jest mięsisty.Dla mnie to jeden z ideałów jak ktoś nie lubi długich wędzisk ani za krótkich.Ogólnie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Witam kolegów, może polecicie coś podparte waszymi doświadczeniami.Poszukuję Kija w miarę uniwersalnego,który bedzie towarysył mi w wyprawach na zimowo-wiosenne pstrągi a także kleń-Jaz. Ewentualnie przyda sie na łódce na okonia.Chce coś min. 2,7m bo brzegi na moich rzeczkach zarośnietę także, a 2,4m jakie mam obecnie często trochę za krótkie jest...Budżet niestety nie wielgaśny bo to pierwsze próby moje z malymi rzeczkami, Max. 250-300zł ew, może ktoś ma coś z używek w super stanie też pomyślę.Z góry dzięki za każda Waszą sugestię i podpowiedz.Pozdrawiam i połamania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 (edytowane) http://jerkbait.pl/topic/68492-kij-pod-pstr%C4%85ga-i-klenio-jazia/page-1 Jano, nie spi, Jano czuwa! Edytowane 17 Grudnia 2017 przez zandermafija 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon123 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Poszukaj team dragona 275cm 2-14g fast albo 3-14g med-fast (ta poprzednia seria).Ja mam 2-14 ale ma u mnie dożywocie bardzo fajny kijek ,łowię nim pstrągi i klenie i okonki też się nim sympatycznie poławia.Szczerze mówiąc łowi mi się nim lepiej niż phenixem elixirem 902 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Poszukaj team dragona 275cm 2-14g fast albo 3-14g med-fast (ta poprzednia seria).Ja mam 2-14 ale ma u mnie dożywocie bardzo fajny kijek ,łowię nim pstrągi i klenie i okonki też się nim sympatycznie poławia.Szczerze mówiąc łowi mi się nim lepiej niż phenixem elixirem 902 Ok zerknę , ale jaka to seria ? Bo jest tych 2,75 cw 14 kilka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 To jest seria 3 tzn podepnij sie pod jeden z trzech tematow , ktore zasugerowal @jano. Czekam , az jego cierpliwosc sie skonczy, jak narazie podziwiam jego podejscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Ok sorki głowa już nie ta o tej porze... Prześledziłem wątki i już wiem co w trawie piszczy.Dzięki za pomoc,mam już swoje typy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi