Skocz do zawartości

Duża mucha szczupakowa, pytanie.

platynowłosy

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tak samo jak Tomek do tej pory ale ... w tym roku mam inny patent. 

1. Do dużych much szczupakowych używam zwykłego pudełka na przynęty - plastikowe z przegródkami np. 

pudelko-na-przynety-uac-d001-mikado.jpg

2. Na wieczku i ... na spodzie zrobiłem dziurki gorącą igłą - sporo dziurek. W ten sposób 

a. cały czas się wietrzą

b. zabezpieczam je przed czymś co mnie kiedyś spotkało - wietrzyłem na łodzi podczas łowienia ... łódź ruszyła a ... część much postanowiła odfrunąć .... 

• Like 2

Ja nie wkładam mokrych much do pudełka. Suszę je wożąc w bagażniku w misce na linkę ;) W sumie rzadko kiedy wkładam je do pudełka, bo micha cały czas jeździ ze mną i łowię przeważnie na te same sprawdzone wzory, których po prostu nie wyciągam nigdy z auta, bo jakoś się nie chce :)

• Like 1

Alek, kupiłeś Spintube czy Sbirulino będzie grane?

Panowie

Andrzej, ja nie kupuję, zaczynam kręcić sam.

Remek wpuściłeś mnie na takie regiony, że mucha nie siada.. :wub:

Remku, super pomysł. Myślałem o włożeniu do pudła takich saszetek z czymś tam do zabezpieczania przed rdzą i wilgocią. Ale zastanawiam się, czy zawartości tych torebeczek szlag nie trafi w momencie kontaktu z mocno mokrymi muchami.

Pozdrawiam

Alek

• Like 1

O tutaj moje .... Już przygotowane do składania

ImageUploadedByTapatalk1453293332.369594.jpg

Inna sprawa jest to ci założyć na spin tubę. Oryginalne to jenot. Zając, królik się nie nadaje bo za krotki włos. Ja zrobię wersję lepszą niż Eumer'a bo wykorzystam Zonkery ze snow runnera, które chyba tyko ja posiadam na rynku ... europejskim - ha ha ha :)

• Like 1

attachicon.gifImageUploadedByTapatalk1453293332.369594.jpg

Inna sprawa jest to ci założyć na spin tubę. Oryginalne to jenot. Zając, królik się nie nadaje bo za krotki włos. Ja zrobię wersję lepszą niż Eumer'a bo wykorzystam Zonkery ze snow runnera, które chyba tyko ja posiadam na rynku ... europejskim - ha ha ha :)

5x5cm pocięte na paski????

Tak pomyślałem

Pozdrawiam Remku

Alek

attachicon.gifImageUploadedByTapatalk1453293332.369594.jpg

Ładnie. Możesz zdradzić co to za tubki?

Alku nie ... mam zonkery ze snow runnera. Długość z 40 cm. Poprosiłem mojego dostawce o przygotowanie takich na próbę. O ile na muchę nie stosuję zonkera ze snow runnera (po pierwsze skóra namoknie i mucha bedzie ciężka, po drugie można trafić na takiego gdzie jest sporo podszerstka, ten wyczesuję przy budowie muchy by nie zatrzymywał wody) to do spintuby wydaje się być idealny. Jenot to max 11 cm a snow runner nawet do 20cm.

• Like 1

Ładnie. Możesz zdradzić co to za tubki?

Oczywiście - żadna tajemnica - chciałem to napisać w jakimś wpisie na blogu - te na zdjęciu to tonąca wersja body Eumer'a, mam jeszcze pływające. To są oryginalne tuby Eumer'a - kupiłem całe komplety. Tutaj na zdjęciu masz 5x sinking - 30g. Tak Eumer sprzedaje. Kupiłem tez wersje pływające.

• Like 1