mako Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 Mam pytanie...Stoję przed wyborem zakupienia nowego kręcioła...Wybór padł na Daiwe, tylko którą...Może będziecie mi mogli pomóc? Team Daiwa TDR4? Daiwa GS8 2000? Daiwa Infinity Q? Exist odpada za lekki...Certate (nie do końca jestem przekonany czy jest sens płacić te pare stów więcej niż za Infinity).. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 A do jakiej metody, ryby itd? PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mako Opublikowano 15 Maja 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 Spinning np?(pstrąg)...Linki max 10 - 15lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 Osobiście kupiłbym InfinityQ 2500. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mako Opublikowano 16 Maja 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 Ok. Remek To Infinity czy Certate...Teoria podobno tylko różnica w kolorze a praktyka?Kiedyś pamiętam jak kupowałem Shimano to tylko te modele na Stany lub Japonia, bo na Europe pomimo nazwy to były inne kręcioły...Czy Daiwa stosuje takie same zasady....Bo róznica tych paru złotych to koszt szpuli dodatkowej mniej więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 Ja bym kupil Certate. Kompromisy (nieraz zgnile) nie zawsze wychodza na zdrowie jak chodzi o trwalosc i niezawodnosc sprzetu. Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 No jeśli chcesz kupić Certate to oczywiście wybrałbym ten model zamiast InfinityQ. Czy Daiwa ma inne kołowrotki na Japonie i EU. Nazwy w niektórych modelach się zmieniają. To jedna różnica. Ponadto nierzadko bywa tak, że konstrukcyjnie kołowrotki nie różnią sia jednak modele japońskie budowane są z innych (lepszych) materiałów. Osobiście WSZYSTKIE, kołowrotki, które posiadam kupiłem w Japonii. Ogólnie panuje przekonanie, że modele na rynek japoński są lepiej wykonane. Chociaż należy pamiętać, że w przypadku modeli drogich i zaawansowanych różnice zacierają się. Nikt bowiem na rynek EU nie wprowadzi Certate, który rozleci się podczas pierwszego wędkowania. W przypadku Daiwy w Japonii nie ma w katalogach modeli, które są powszechnie dostępne w EU. Chodzi głównie o modele tańsze. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
mako
Mam pytanie...
Stoję przed wyborem zakupienia nowego kręcioła...Wybór padł na Daiwe, tylko którą...
Może będziecie mi mogli pomóc?
Team Daiwa TDR4?
Daiwa GS8 2000?
Daiwa Infinity Q?
Exist odpada za lekki...Certate (nie do końca jestem przekonany czy jest sens płacić te pare stów więcej niż za Infinity)..
Pozdrawiam
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi