Skocz do zawartości

Wkret z oczkiem

Kejkosz

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuje wkretow z oczkiem podobnych do tych na filmie:

- 18:28 widac je dosc dobrze, ktos korzystal? wie gdzie mozna cos takiego dostac? przeszukalem castoramy/liroy merliny i tym podobne, oraz alledrogo i inne czeliscie internetu, ale dalej nie znalazlem nic co by spelnialo moje oczekiwania
  • Like 1

Popieram przedmowce - ja uzywam drutu do spawania nierdzewki. Jest wytrzymaly, odpowiednio sztywny, tani i latwo dostepny a najwazniejsze jest to ze nie zardzewieje. Wkrety takie jak na filmie na 100% znajdziesz w markecie budowlanym - wystarczy ze zgrasz zdjecie na telefon i zapytasz w informacji na miejscu (w sklepie).

Wkręty z markietów budowlanych to zwykły ocynk i się nie nadają,rudy je zaatakuje w moment.Są na ebay i za wielką wodą,znalazłem nawet na forum kolegę co mi załatwił ale cena około 1pln /szt. za nimi nie przemawia. Większość robi skrętki z drutu + klej lub żywica,tanio i pewnie. ;)

4mm grubosc druta to chyba calkiem sporo nie sadzisz? Ja osobiscie odpuscilbym sobie te wkrety a kleil na dental albo drut do spawania nierdzewki. Masz wtedy oczka o jakiej chcesz srednicy i w razie potrzeby mozesz uzyc do innych produkcji - chocby przeguby itp. Niepotrzebnie sobie kolego zabawe komplikujesz. Pozdrawiam

http://www.castorama.pl/produkty/narzedzia-i-artykuly/artykuly-metalowe/galanteria-metalowe/haki/wkrety-oczkowe-ocynkowane-hermann-schwerter-4-x-10-mm.html

W castoramie znajdziesz takie wkrety, 4mm to nie grubosc drutu, tylko srednica oczka. Jakis czas temu kupilem sobie kilka na probe do wklejenia. miekkie na pewno nie sa, jednak ostatecznie ich nie wkleilem, wiec nie wypowiem sie jak wyglada ich zastosowanie w praktyce