Maynard Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Jakość pozostawiam do Waszej oceny, mi się nie podoba Filmik ma 4 min. i najbardziej byłem zawiedziony, że nic nie wzięło co do jakości nagrania to d#py nie urywa, ale dramatu nie ma. Jeśli dać za to stówkę, a będzie to jakkolwiek trwałe, wydaje mi się że warto, jeśli ktoś często łowi sam. Chętnie dałbym nawet więcej, za lepszą jakość filmu i niewielką wagę takich okularów.Co do value for money, to tak mawiał jeden mój profesor, omawiając metodykę datowania węglem C14: G włożysz, G wyjmiesz Cudów nie ma. PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avallone Opublikowano 21 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Test pierwszy z okularów które do mnie dzisiaj przyszły.Testów będzie 4 czyli każde moje okulary i w warunkach pochmurnych i w dobrym nasłonecznieniu.Są to najtańsze okulary jakie tylko istnieją i ja za nie dałem 99zł.Przy tej cenie nie oczekiwałem żadnej wygórowanej jakości i dzisiejszy test zrobiłem przy pochmurnej pogodzie gdyż było to tuż przed zachodem słońca. Jakość nie powala ale jest taka sama jak z mojej kamery za 350zł która to wymaga jednak drugiej osoby do filmowanie tak że z wyniku jestem zadowolony.Przeszkadza mi jedynie szum od mikrofonu ale z tym trzeba będzie żyć.Myślę że w lepszym oświetleniu następny test wypadnie dużo lepiej.Nieskrępowanie poruszałem głową nie odczuwając ich ciężary i widać że przy szybkich ruchach głowy jakość jest gorsza taż że nie nadają się za bardzo do motorowych sportów ekstremalnych ale do filmowania holu ryby jak najbardziej.Nie wiem na razie jak w nich przestawić godzinę i datę lub jak to wyłączyć . Test pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avallone Opublikowano 21 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Tak Bd De Clichy Jak czas pozwoli to zrobię jutro pozostałe 3 testy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 No to oczekujemy ostrego filmiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Jak za te pieniądze to jakość dobra byle nie robić gwałtownych ruchów.Czekamy na filmik z połowów.Mając je na nosie można jakiejś zajrzeć głęboko w oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Jak czas pozwoli to zrobię jutro pozostałe 3 testy. ...dobrze, że już jest jutro, bo nie mogę się doczekać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Mnie przekonałeś. Wolę mieć to na nosie niż nie mieć. Tylko szkła trzeba będzie zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avallone Opublikowano 22 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Testy porobiłem z tych samych okularów, trochę potrwa wrzucenie tego na YT. Niestety pikanterii nie będzie bo sex shop obok nie czynny Zrobiłem ujęcia z samochodu i w zamkniętym pomieszczeniu. Wstawię dziś lub jutro Test drugi, te same okulary, widok z samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avallone Opublikowano 22 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Daje to jako nowy post gdyż to ważne.Pojawiły mi się 2 problemy, pierwszy to jak ustawić w nich czas i poprosiłem sprzedawcę z Lublina żeby sie dowiedział, odpowiedż dostałem od razu i podaje ją tytaj gdyż głupio krecic filmy z data 2007r Tworzymy plik txt o nazwie time w nim wpisujemy aktualną datę w tym formacie yyyy.mm.dd hh:mm:ss czyli przykładowo 2010.10.22 21:14:20 i wrzucamy go na kartę pamięci jako dodatkowy plik a nie do żadnego folderu.Data się automatycznie razem z godziną zmieni po odłączeniu okularów od komputera a pliczek zniknie. Pozdro dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Jedna tylko rzecz mnie denerwuje - bardzo łatwo prześwietla jasne tony. Próbowasłeś zakładać jakiś filtr przed obiektyw? Np kręcić przez okulary polaryzacyjne? Albo słoneczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avallone Opublikowano 23 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Nakręciłem dziś kilka filmów drugą parą. Są to ostatnie testy które porobiłem tak że następne filmy będą już z nad wody w trakcie wędkowania. Oto one: Jak widać po niektórych ujęciach trzeba się przyzwyczaić do skoków jakości spowodowanych kierunkiem padania światła słonecznego jak i również do filmowania nimi bo kilkukrotnie miałem głowę w chmurach Nawet nie myślę żeby zakładać na obiektyw wielkości główki od szpilki jakiś filtrów bo raczej to nie wypali.Zrobiłem też kilka zdjęć i jakość ich nie jest najlepsza bo już lepiej robić zdjęcia dobrym aparatem w telefonie komórkowym. Zalety:1. Cena2. Bezobsługowe do filmowania nie potrzebna druga osoba3. Jakość znośna4. Łatwość obsługi5. Komfort używania, nie czuć ciężaru Wady1. Na allegro wielu sprzedawców oszukuje pisząc w aukcji że okulary za 99 czy 119zł ma rozdzielczość 720x480 bo w rzeczywistości ma 640x480(wyższe rozdzielczości są droższe)2. Kiepskie fotografie3. Kiepski dźwięk4. Brak płynności nagrywania w trudnych warunkach5. Brak instrukcji w języku PL i ciężko dostępna informacja na temat ustawiania aktualnego czasu. Podsumowując okulary maja tyle samo zalet co wad ale mimo wszystko jestem zadowolony z ich zakupu i na pewno się przydadzą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Czyli które brać? Obojetnie które za powiedzmy 129zł? Czy są lepsze i gorsze? Bo właśnie zamierzam kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avallone Opublikowano 23 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Dla mnie nie ma lepszych i gorszych, te same okulary z obrazem 640x480 widziałem i za 259 i za 94zł. Jak się przyjrzycie na zdjęcia i opis okularów to wszystkie są takie same.Istnieją 3 rodzaje jeśli chodzi o rozdzielczość (są też różne ich wariacje np z mp3 itp itd): 1280x960720x480640x480 Na wielu aukcjach za 99 czy 109 piszą w opisie że wideo ma 720x480 ale jest to bzdura bo jest to ta niższa i wtedy mamy podstawę do wymiany. Należy zapytać sprzedawcę danej aukcji czy one naprawę mają 720x480 gdyż kolega zakupił i okazało się że w opisie miały tyle a po odebraniu paczki było inaczej. Nie należy w ich przypadku zawierać transakcji poza allegro lub bez paragonu.Moje miały mieć 720x480 a maja ta gorszą no i mimo wszystko jestem zadowolony z zakupu, dla mnie wystarczające. Sa tez aukcje gdzie sprzedawca podaje rzeczywistą rozdzielczość i jeśli ten sam sprzedawca posiada wszystkie rozdzielczości to jest szansa na to że rzeczywiście trafi do nas ta która miała być ale i tak warto wpierw wysłać zapytanie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monk Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Pewnie ma ich fabrykę pod Lyonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avallone Opublikowano 25 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Pewnie ma ich fabrykę pod Lyonem Oj chciałbym chciałbym ale jak na razie to dalej muszę kłaść kafelki i gładź ozdobną. Podobno fabrykują je w Hong Kongu Dla zainteresowanych info o jednej wadzie którą zauważyłem kręcąc materiał o podłodze Kolibri:Ciężko nimi kręcić coś z bliska gdyż schylając się żeby zobaczyć np sznurówki pochylamy nieco głowę i odruchem mimowolnym gałki oczne będą patrzyły idealnie na te sznurówki ale głowa będzie bardziej wyprostowana w górę przez co kamera ich nie sfilmuje. Trzeba będzie się niestety przyzwyczaić do mocnego kręcenia łbem Zaliczam to na poczet wad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Do filmików na pewno okularki kupię na sezon 2011.Przyjemnie będzie sobie pod koniec sezonu przy p.... zrobić seans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 .....a ty o Bohunie a nie o gruszkach nam opowiadaj... Przystrzyglem bo i po co nowy dym? Jesliby sie te okulary okazaly w miare trwale i wystarczajace to moze rzeczywisce warto sie przy tym pokrecic? Jednak warto rozszyfrowac te rozdzielczosci bo jesli to prawda te liczby to roznica musi byc. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avallone Opublikowano 25 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Na razie to wiem tyle że oszukują na allegro z tymi rozdzielczościami i że ciężko kręcić coś z bliska.Ja nie kupie na razie z większa rozdzielczością ( teraz wobki Hand Made zamawiam gdzie sie da do testów i żona by mnie zabiła) ale na wielu forach jest temat i może ktoś kupi to poproszę o wstawienie filmu na YT i będziemy mieli lepszy obraz.Pozdro all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avallone Opublikowano 29 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Dokładam test polowy czyli w warunkach nad wodą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Nie no naprawdę super sprawa za tą cenę. Ręce się nie trzęsą, conieco słychać, conieco widać, do przebitek z holu jak znalazł. Dzięki za porady Avallone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avallone Opublikowano 1 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Wczoraj byłem na małym wypadziku nad woda celem przetestowania przynęt Zbyszka Wąchały a okazyjnie dzięki temu że siadła nam bateria w naszej kamerze przetestowaliśmy już po raz któryś okulary.Oto filmy http://www.youtube.com/watch?v=yaxkqSyc5QM http://www.youtube.com/watch?v=8cUSjAYnAnM Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avallone Opublikowano 5 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Kolega z innego forum kupił takie, doszły porysowane i nie działały. Sprzedawca od razu zgodził się na wymianę. Jak mówiłem trzeba uważać bo choć dobry bajer to jednak bez paragonu lub potwierdzenia transakcji nie warto kupować bo można się naciąć.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 (...)Jak widać po niektórych ujęciach trzeba się przyzwyczaić do skoków jakości spowodowanych kierunkiem padania światła słonecznego jak i również do filmowania nimi bo kilkukrotnie miałem głowę w chmurach Nawet nie myślę żeby zakładać na obiektyw wielkości główki od szpilki jakiś filtrów bo raczej to nie wypali.Zrobiłem też kilka zdjęć i jakość ich nie jest najlepsza bo już lepiej robić zdjęcia dobrym aparatem w telefonie komórkowym. (...) Zalety:1. Cena2. Bezobsługowe do filmowania nie potrzebna druga osoba3. Jakość znośna4. Łatwość obsługi5. Komfort używania, nie czuć ciężaru Wady1. Na allegro wielu sprzedawców oszukuje pisząc w aukcji że okulary za 99 czy 119zł ma rozdzielczość 720x480 bo w rzeczywistości ma 640x480(wyższe rozdzielczości są droższe)2. Kiepskie fotografie3. Kiepski dźwięk4. Brak płynności nagrywania w trudnych warunkach5. Brak instrukcji w języku PL i ciężko dostępna informacja na temat ustawiania aktualnego czasu. Podsumowując okulary maja tyle samo zalet co wad ale mimo wszystko jestem zadowolony z ich zakupu i na pewno się przydadzą. Pozdrawiam Kupiłem, testowałem, więc dorzucę swoje trzy grosze: Do zalet:6. Dają możliwość uchwycenia tego, czego zwykle nie mamy żadnych szans nagrać czy zdjąć zwykłą kamerą / aparatem. Do wad:6. Kadr ciasny jak przez dziurkę od klucza.7. Nigdy nie wiesz co kręcisz (bo to niestety nie jest tak, że kręcisz to, co widzą oczy twoje). Łatwo spudłować bliskie obiekty.8. Kiedy okulary siedzą wygodnie na nosie, a ja trzymam głowę swobodnie, w normalnej pozycji, filmuję głównie horyzont oraz niebiosa. Albo jestem za wysoki (180 cm) albo mam zły kształt nosa (potrzebna operacja plastyczna albo dobra bójka w pubie). Testowałem je nad wodą, łowiąc z łodzi. Tu dawał się we znaki wąski kąt widzenia kamery. Żeby porządnie sfilmować jak mój syn holuje rybę, musiałbym stać 5 metrów od niego. Poza tym okulary muszę zsuwać lekko na nos (by uchwycić w kadr akcję, a nie chmurki płynące po niebie), przy czym też nie jest tak łatwo wyczuć jak bardzo trzeba jej zsunąć. Czyli różowo nie jest -trzeba się napocić by opanować sztukę kręcenia filmu przez dziurkę od klucza. Mam nadzieję, że dojdę do wprawy i okularki odpłacą się kilkoma fajnymi pamiątkami znad wody. Tak na boczku. Podpowiedzcie mi proszę jakiś programik, którym mógłbym wyciąć interesujące mnie fragmenty nagrania. Mam nagrany hol ryby, ale muszę go wypreparować z kilkugodzinnego nagrania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Do zalet:6. Dają możliwość uchwycenia tego, czego zwykle nie mamy żadnych szans nagrać czy zdjąć zwykłą kamerą / aparatem. Istnieje coś takiego jak statyw naramienny do kamery, daje w zasadzie identyczne możliwości jak okulary, perspektywa filmowania itd., oczywiście nie potrzebujemy też drugiej osoby, nie ma też problemów z łowieniem. Zatem ta zaleta jest dość względna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi