Skocz do zawartości

Jaki kij pod slidery i Jerki - spinnig + kolowr

PiernikTorunski

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim

Podpowiedzcie i podzielcie sie wiedza na temat niedrogiego a dobrego kija lub blanku typowo do sliderow i Jerków

Operuje w tej chwili kijem Dragona sklepowym o długości 1.98 i mimo ze mam w łódce burty niskie jest za długi

Myśle ze max do 185 cm i 60-70 cw

Nie czuje casta i dla tego pod zwykły kreciol

Moze byc sklepowy sprawdzony i dobry albo blank do przycięcia i zrobienia czegoś do max 600-650zl

Z góry Thk i pzdr.

Edytowane przez PiernikTorunski

a może bardzo bardzo tania seria Berkley'a Cherrywood HD Spin? Cena jest tak niska, że można się przestraszyć, ale spełnia swoje zadanie. Przy 182cm jest z CW opisane jako 10-35, ale górne zaniżone moim zdaniem. http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/berkley-cherrywood-hd-spin-g5-a3-p1932-k13544.html

Cześć wam

Dzieki za szybką reakcje

Juz wyjaśniam

Szukam kija tak moze słabo czytelnie sie wyraziłem, chodziło pod kolowrotek a nie pod multika

Kreciol ktory mam na ten cel to Caldia 3000 był u kolegi Kombjnisty na przeglądzie jakis czas temu i po łowieniu na wisle ma sie dobrze, oczywiscie wiem, macie racje ze kreciol dostaj mocno w dupkę przy jerkowaniu, ale jeszcze ten sezon 2016 sie pomęczę

Stad tez budżet raczej skromny jak na wędkę.Oczywiscie jesli macie doświadczenia i macie jakieś sprawdzone krecioły które "'w miare radzą " sobie przy takiej orce prosze podawajcie.

Cześć wam

Dzieki za szybką reakcje

Juz wyjaśniam

Szukam kija tak moze słabo czytelnie sie wyraziłem, chodziło pod kolowrotek a nie pod multika

Kreciol ktory mam na ten cel to Caldia 3000 był u kolegi Kombjnisty na przeglądzie jakis czas temu i po łowieniu na wisle ma sie dobrze, oczywiscie wiem, macie racje ze kreciol dostaj mocno w dupkę przy jerkowaniu, ale jeszcze ten sezon 2016 sie pomęczę

Stad tez budżet raczej skromny jak na wędkę.Oczywiscie jesli macie doświadczenia i macie jakieś sprawdzone krecioły które "'w miare radzą " sobie przy takiej orce prosze podawajcie.

Ja bym cię jednak namawiał na multik...

Nie męcz się cały sezon 2016 :D  Im szybciej się zmotywujesz, zaciśniesz zęby i przekonasz do multi tym lepiej dla ciebie (efekty, komfort łowienia, itd.) 

Moim zdaniem i tak kiedyś to zrobisz, dlaczego nie od razu...? :rolleyes:

Edytowane przez Jano

Ja bym cię jednak namawiał na multik...

Nie męcz się cały sezon 2016 :D  Im szybciej się zmotywujesz, zaciśniesz zęby i przekonasz do multi tym lepiej dla ciebie (efekty, komfort łowienia, itd.) 

Moim zdaniem i tak kiedyś to zrobisz, dlaczego nie od razu...? :rolleyes:

Popieram. Multik lżejszy i wytrzymalszy. Palec nie odpada.

stałem przed podobnym dylematem jakiś czas temu. zdecydowałem się spróbować multika i nie żałuję. tym bardziej, że nie jest trudno znaleźć na giełdzie niedrogie sprawdzone konstrukcje. jak nie złapiesz bakcyla, to bez problemu sprzedasz bez straty.

plus jest tez taki, że wiele kijków pod jerki jest robionych tylko pod casta.

a może bardzo bardzo tania seria Berkley'a Cherrywood HD Spin? Cena jest tak niska, że można się przestraszyć, ale spełnia swoje zadanie. Przy 182cm jest z CW opisane jako 10-35, ale górne zaniżone moim zdaniem. http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/berkley-cherrywood-hd-spin-g5-a3-p1932-k13544.html

Ten do 35 gr złamałem przy wyrzucie jerka 28 gr.

No Centrum Wędkarstwa Bydgoszcz , sg maja ale czy ten model zobacze,

Dobra Ok .....

Dalej upieram sie przy swoim ale.... I tu przedszkolak jestem ... Ile muszę wydać na casta i na multik ???

Zeby nie było lipy, ale nie znowu 1 tys bo nie mogę teraz

Konkretnie jaki kij i jaki multik ???

Tylko powtórzę - 185-190 cm max