PiernikTorunski Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 (edytowane) Cześć wszystkim Podpowiedzcie i podzielcie sie wiedza na temat niedrogiego a dobrego kija lub blanku typowo do sliderow i Jerków Operuje w tej chwili kijem Dragona sklepowym o długości 1.98 i mimo ze mam w łódce burty niskie jest za długi Myśle ze max do 185 cm i 60-70 cw Nie czuje casta i dla tego pod zwykły kreciol Moze byc sklepowy sprawdzony i dobry albo blank do przycięcia i zrobienia czegoś do max 600-650zl Z góry Thk i pzdr. Edytowane 20 Stycznia 2016 przez PiernikTorunski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 (edytowane) Team Dragon 185cm 30-70g + kręcioł Fin Nor Lethal 40. Sprawdzony fajny zestaw na jerkowanie. Minusem jest to, że nie łatwo znaleźć kij w wersji pod spina. Edytowane 21 Stycznia 2016 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Do takich zadań tylko slammer 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Do takich zadań tylko slammer Kolega szuka kijaszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Świetnym rozwiązaniem będzie też Dragon Millenium Fatso Jerk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekd01 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 a może bardzo bardzo tania seria Berkley'a Cherrywood HD Spin? Cena jest tak niska, że można się przestraszyć, ale spełnia swoje zadanie. Przy 182cm jest z CW opisane jako 10-35, ale górne zaniżone moim zdaniem. http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/berkley-cherrywood-hd-spin-g5-a3-p1932-k13544.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Kolega szuka kijaszka.Tytuł tematu mówi "spining + kołowr", więc chyba chodzi o zestaw kij + kręcioł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Ja mam Vengeance Sea Bass 210H od Shimano z TD735iX z Spiderwire 020mm i jest spoko. Całość 3 stówki mnie wyniosła. Slider 12, Fatso, Jack, Whitefishe 18, duże 6-8" gumy czy węgorz SG 30+25g lata z tego bardzo przyjemnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Tytuł tematu mówi "spining + kołowr", więc chyba chodzi o zestaw kij + kręcioł?Nie. Tylko kijaszka. Przeczytaj uważnie post. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiernikTorunski Opublikowano 21 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Cześć wam Dzieki za szybką reakcje Juz wyjaśniam Szukam kija tak moze słabo czytelnie sie wyraziłem, chodziło pod kolowrotek a nie pod multika Kreciol ktory mam na ten cel to Caldia 3000 był u kolegi Kombjnisty na przeglądzie jakis czas temu i po łowieniu na wisle ma sie dobrze, oczywiscie wiem, macie racje ze kreciol dostaj mocno w dupkę przy jerkowaniu, ale jeszcze ten sezon 2016 sie pomęczę Stad tez budżet raczej skromny jak na wędkę.Oczywiscie jesli macie doświadczenia i macie jakieś sprawdzone krecioły które "'w miare radzą " sobie przy takiej orce prosze podawajcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiernikTorunski Opublikowano 21 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Kamil pewnie dobra by była ......ale nie 210 cm Za długa jak dla mnie -) Ale thk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cormoran76 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 PolecamTeam Cormoran Nano cor 1.98 -14-50 gram , super szpada , łowię drugi rok , wykonanie i materiał jak wędka z pracowni za 1000 zł poczytaj tu https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=7&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj6pb6Wkr3KAhWr_HIKHb_sCNcQFghDMAY&url=http%3A%2F%2Fforum.wedkuje.pl%2Fpost%2Fkrotki-spining-na-lodke%2F618795&usg=AFQjCNHW1XkXPkuNfIUFo5DEgXBRFj8j3g https://www.google.pl/imgres?imgurl=x-raw-image:///e94bfbcc700e1fc5eb55db7361ce91c888044bbcfde455f3d8495a890d09f3bc&imgrefurl=http://wedkarski-sklep.com/top-3-nowosci-2012-wybrane-z-wedek-spinningowych/&h=242&w=508&tbnid=xR8OcMz7S-lNfM:&docid=JwQLYqfKMR67sM&ei=8PuhVvfVNqvXyQPo85f4Cg&tbm=isch&ved=0ahUKEwj3jcL0kr3KAhWra3IKHej5Ba8QMwgdKAEwAQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 (edytowane) Cześć wamDzieki za szybką reakcjeJuz wyjaśniamSzukam kija tak moze słabo czytelnie sie wyraziłem, chodziło pod kolowrotek a nie pod multikaKreciol ktory mam na ten cel to Caldia 3000 był u kolegi Kombjnisty na przeglądzie jakis czas temu i po łowieniu na wisle ma sie dobrze, oczywiscie wiem, macie racje ze kreciol dostaj mocno w dupkę przy jerkowaniu, ale jeszcze ten sezon 2016 sie pomęczęStad tez budżet raczej skromny jak na wędkę.Oczywiscie jesli macie doświadczenia i macie jakieś sprawdzone krecioły które "'w miare radzą " sobie przy takiej orce prosze podawajcie.Ja bym cię jednak namawiał na multik...Nie męcz się cały sezon 2016 Im szybciej się zmotywujesz, zaciśniesz zęby i przekonasz do multi tym lepiej dla ciebie (efekty, komfort łowienia, itd.) Moim zdaniem i tak kiedyś to zrobisz, dlaczego nie od razu...? Edytowane 22 Stycznia 2016 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 Ja bym cię jednak namawiał na multik...Nie męcz się cały sezon 2016 Im szybciej się zmotywujesz, zaciśniesz zęby i przekonasz do multi tym lepiej dla ciebie (efekty, komfort łowienia, itd.) Moim zdaniem i tak kiedyś to zrobisz, dlaczego nie od razu...? Popieram. Multik lżejszy i wytrzymalszy. Palec nie odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 a jaki multik pod takie przynęty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 stałem przed podobnym dylematem jakiś czas temu. zdecydowałem się spróbować multika i nie żałuję. tym bardziej, że nie jest trudno znaleźć na giełdzie niedrogie sprawdzone konstrukcje. jak nie złapiesz bakcyla, to bez problemu sprzedasz bez straty. plus jest tez taki, że wiele kijków pod jerki jest robionych tylko pod casta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 a może bardzo bardzo tania seria Berkley'a Cherrywood HD Spin? Cena jest tak niska, że można się przestraszyć, ale spełnia swoje zadanie. Przy 182cm jest z CW opisane jako 10-35, ale górne zaniżone moim zdaniem. http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/berkley-cherrywood-hd-spin-g5-a3-p1932-k13544.htmlTen do 35 gr złamałem przy wyrzucie jerka 28 gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekd01 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 ups... no to przykra sprawa. Ja mam 210cm 10-35 i nie miałem żadnych przykrych niespodzianek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 Spoko, wyślą nowy, potnę na 4 części i będę miał travela do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 A masz może sklep gdzie są SG MPP? Jest z serii Spin & Twitch kij 198 do 50g i 100g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 swego czasu chwalono też mocno Dragony jig&jerk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiernikTorunski Opublikowano 22 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 No Centrum Wędkarstwa Bydgoszcz , sg maja ale czy ten model zobacze, Dobra Ok ..... Dalej upieram sie przy swoim ale.... I tu przedszkolak jestem ... Ile muszę wydać na casta i na multik ??? Zeby nie było lipy, ale nie znowu 1 tys bo nie mogę teraz Konkretnie jaki kij i jaki multik ??? Tylko powtórzę - 185-190 cm max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 http://jerkbait.pl/topic/68279-s-daiwa-procaster-100hl-rojo-tani-multik-dla-początkujących-i-nie-tylko/ Do tego kijek za 3 stówki i do boju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi