Skocz do zawartości

Tuba do transportu wędzisk-propozycje

daro_d

Rekomendowane odpowiedzi

Nie no jasne, że NIE w jednym kawałku :D do transportu wędzisk dwuczęściowych, których długość po rozłożeniu nie przekracza 3m :D

chyba już jasne:)

Acha, czyli szukasz czegos do transportu wedzisk o dlugosci do 155 cm...

dokładnie i co sądzicie o produkcie Flambeau Bazuka Zerust?

Mam. Robi głównie jako podręczny magazyn na kije. Mieści 4 do 6 w stanie złożonym. Ilość zależna chyba głównie od rodzaju pokrowca szmacianego.

Do transportu bardzo wygodna, chociaż osobiście jeszcze nie miałem okazji wozić gdzieś dalej.

POLECAM

Mam. Robi głównie jako podręczny magazyn na kije. Mieści 4 do 6 w stanie złożonym. Ilość zależna chyba głównie od rodzaju pokrowca szmacianego.

Do transportu bardzo wygodna, chociaż osobiście jeszcze nie miałem okazji wozić gdzieś dalej.

POLECAM

mam prośbę, mógłbym prosić o fotkę lub opis jak wygląda ta Bazuka, google nie chcą pokazać wnętrza tuby :D

Od jakiegoś czasu używam futerałów ukraińskiej firmy Acropolis.

Nie wiem - lepsze, gorsze niż Bazooka, bo nie miałem w rękach tej ostatniej, ale chyba poręczniejsze; i też przeciwpancerne

http://www.musicland.com.pl/wedki.html

Mam na myśli futerały z serii KW-4. Odkryłem je jeszcze w czasach, kiedy na tygodniowe wyprawy wędkarskie podróżowałem PKS-em, i odbywałem z kierowcami trudne negocjacje na temat miejsca w luku bagażowym, gdzie wędki byłyby w najmniejszym stopniu narażone na zmiażdżenie. Zaopatrzony w KW-4, mogłem cedzić butnie przez zęby: wsadź pan to, gdzie chcesz.

Podstawową zaletę widać na zdjęciach na zalinkowanej stronie: to jest twarda tuba, ale przepołowiona wzdłuż i tak otwierana. Powstają w ten sposób 2 komory, oddzielone odpinanymi przekładkami, a w każdej komorze mieszczą się dwa złożone dwuczęściowe spinningi (są pewne ograniczenia: jeden taki cholernik z przelotką nr 40 samodzielnie wypełnia swoją połówkę).

Pierwszy kupiłem na Allegro, a następny już kontaktując się bezpośrednio z firmą z Przemyśla, która je sprowadza. KW-4a kosztuje tam ok. 200 zł. Na zdjęciach mogą wyglądać nieco tandetnie, w rzeczywistości - są całkiem solidnie wykonane, równo obszyte i trwałe.

Widziałem też KW-6: ten pomieści więcej wędek, ale nie jest tak twardy jak KW-4, poza tym upchnąć w nim ciasno, dajmy na to, 7 czy 8 węglowych spinningów, to prosta droga do przykrych konsekwencji w najmniej oczekiwanym momencie.

mam prośbę, mógłbym prosić o fotkę lub opis jak wygląda ta Bazuka, google nie chcą pokazać wnętrza tuby :D

Strzałki pokazują 4 wędziska. Raz jeden zdarzylo mi się upchać 6 szt. Ale w innej konfiguracji, coś jak z Kamasutry 69 :D

post-160-1348914930,6641_thumb.jpg

Do transportu samolotowego/ pociagowego/autokarowego niewatpliwie taka Flambeau, jaka wstawil Popper.

Sa zapewne rozne wielkosci...nam udawalo sie wpierniczyc ze 12 wedek z czego wiekszosc sumowe a wiec zajmujace duzo miejsca.

Ta, ktora uzywalismy miala mozliwosc regulacji (uwaga na przepisy jaka max biora do luku). Wazy z 7kg co ma niebagatelne znaczenie w czasach aptekarskiego wazenia wszystkiego na lotniskach.

Ale jak sie chce miec to w 1 kawalku to nie ma innego wyjscia - trudno by bylo uzasadnic rozwalenie tego...

Natomiast do transportu wlasnym samohodem bym cos takiego odradzal, zajmie duzo miejsca, jest nieustawna, moze powybijac szyby.

Ja zorientowalem sie na taki pokrowiec T. Daiwy, gdzie mozna zmiescic do 4 wedek z kolowrotkami (po 2 w kazdej przegrodzie, przy czym zabezpieczyc przynajmniej 1 kolowrotek eby sie nie obijalo.

Zas wedek bez kreciolow mozna upchnac kilanascie.

Zabieram gotowe zestawy - naprawde dobrze to na mnie wplywa jak nie musze tego od zera rozwijac... B)

Gumo

post-15-1348914930,461_thumb.jpg

• 11 miesięcy temu...