Jack__Daniels Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 To ja się dołączę do tematu i podpytam o plecionki w oczojebnym kolorze - wściekły pomarańcz badź wściekły zielony. Do tej pory miałem tylk Dragonowskie, a co innego jest dostępne na rynku? Przeznaczenie - sandacze z łódki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Ostatnio łowiłem Whiplashem opisanym chyba jako 60 czy 70lb Na szpuli wyglądał ładnie- pomarańczowo... Po zamoczeniu raził po oczach tak, że musiałem zasuwać w polaroidach Wsio na nim widać i czuć też. Miękka, mogłaby mieć bardziej ciasny splot, ale daje radę.Na więcej info nt. nazwy, danych z etykiety itd trzeba poczekać na Homegeona PodrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz91 Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Panowie czy ta plecionka nada się do trola i do spina Spider Wire Stealth Moss Green 0,30 ??? Albo macie inne propozycje ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Oj kuleje kontrola jakość... PowerPro 10 lbwygląda to tak, że przez około 20 - 30 metrów (nie mierzyłem) jest grubsza plecionka, potem jest spiek i dopiero zaczyna się plecionka 10 lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuta Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 @łukasz91 temat dotyczy plecionek 0.10 i mniej. @artech, moja plecionka PP, którą wygrałem na zlocie jerkbaita,też miała feler, takie nadlane zgrubienie . Przeciąłem ją w tym miejscu i odcinek ok 20-30m przeznaczyłem do innych celów, reszta służy mi do dziś (kilka lat), a nie oszczędzam jej : zimą trocie, jesienią sandacze, nawet słona woda w Danii jej nie zaszkodziła Ostatnio testowałem Kamatsu Techron Black 0.06 Koszt za 100m - 60 zł. Gęsty splot, faktycznie bardzo cienka, chyba już w tym przypadku możemy mówić o średnicy - bardzo okrągłą. Miękka i tu tkwił problem, podatna na plątanie i skręcenie. Jak już się splącze i supełek zaciśniemy np. zacinając to praktycznie nie do rozwiązania nawet przy użyciu igły Oczywiście winę ponosi tu także lekka, nie mająca oporu przynęta, która nie napina plecionki, tak by ściśle się układała na szpuli. No ale nikt na taką nitkę nie założy wirówki 3 czy 10cm SDR-a.Najczęściej jest tak, że przy luźno nawiniętej plecionce podczas zacięcia, brania, zaczepu ostatni zwój wcina się pod wcześniejsze i przy kolejnym wyrzucie dochodzi do splątania.Liczę, iż wypowie się ktoś kto używał linek spiekanych w średnicach 0.04-0.10, i czy ich zwiększona sztywność wpływa istotnie na odległość rzutu (jest to dla mnie bardzo ważne), małymi, powiedzmy 3-6g, przynętami.Planuje przetestować Whiplash i Fireline, może macie sugestie od której zacząć.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 To jest wlasnie to o czym pisalem. Plecionki bardzo miekkie maja tendencje do tworzenia wezlow nie do rozplatania.Pol biedy jak wezel utworzy sie blisko ale bywa ze i ze 20m trzeba odciac - w efekcie takiej linki nie da sie uzywac dluzej bo metrow nie wystarczy. A tendencje do nierownomiernego nawijania zawsze beda wystepowac - przyczyna powstawania splatan. Sklejana Fireline byla moja 1sza plecionka, kupiona jeszzce za czasow bazarku przy KRN, Wwa za ciezkie pieniadze.To bylo najgorsze gowno jakie mialem.Wyleczylem sie szybko z tego zrodla i przeszedlem na wszelki wypadek na linki braided. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian111oneeleven Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 a co ciekawego koledzy możecie polecić trochę sztywniejszego(mniej miękkiego) od PP 10-15lb, ale żeby nie była zgrzewana ?pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 cortland master braid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian111oneeleven Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 cortland master braid dzięki za cenne info, właśnie przeglądam sobie opinie na jej temat, nawet znalazłem ją w dosć przystępnej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi