DelTor0 Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Również skusiłem się na tego Jaxona, mam model 4-18 g, 220 cm. Po testach postaram się napisać coś o nim. Z wrażeń na sucho, pierwsze co się daje odczuć to waga kija 177 g dosyć sporo jak na 220 cm,są taż nadlewki lakieru na omotkach. Ugięcie samego blanku płynne, głębokie. Akcja raczej moderate - fast. Tak z 10 lb myślę, że w dolniku jest. Zweryfikuję na kleniach i pstragach w najbliższym czasie. Tez mysle o tym 4-18, ale najkrotsza wersja. Nadlewki z lakieru to nie problem, i tak go pewnie calkiem z lakieru oskrobie i wymienie przelotki Daj znac jakie bedziesz mial wrazenie po testach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meg Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 panowie i jakie wrażenia z użytkowania tych kijków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymm Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 ja jestem zadowolony z tego 4-18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rally Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 A coś więcej ? Jak pod 5-7 cm wobkim pracuje w nurcie ? Jsk z tym czuciem na kiju ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Kupiłem sobie 2-8g, fajny materiał na spigoty. Wykonanie dyskwalifikuje do czegoś innego. Krzywo wklejone tuleje, dolnik nigdy nie znajduje się w linii prostej ze szczytówką. Model 4-18 oglądałem na targach, szczytówka miała kręgosłup lewo 90 stopni, dolnik kręgosłup prawo 70 stopni. "prawie" jak Auriga 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Hehhe a czego można się było spodziewać po cenie Szkoda myślałem ze chociaż blank nie zj**ny to bym zrobił "po swojemu " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Też myślałem że chociaż będzie prosto, lekko na pewno nie. Ale z tym myśleniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 No i nie zaoszczędzi człowiek nic :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Fajny na spigoty, to się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Ja nie psuje jednoczęściowych blankow wiec dla mnie zbędny .... tzn nie robiłem tego do tej pory ... Ps. Trudno zrobić z wedki 2 częściowej travel 4 części ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Nie, przekrocz 10-cio krotnie cieżar wyrzutowy i się uda. Co prawda długość poszczególnych segmentów najczęściej odbiega od mysli konstruktora. A na poważnie to trzeba w siebie uwierzyć i dobrać odpowiednią twardiść materiału na spigoty. Ugięcie może wyjść kwadratowe, elementy mogą się zbytno kłaść przy zbyt miękkich spigotach. trrochę zabawy z doszlifowaniem do stożków wewnętrznych. na zimę jak znalazł taki sport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 hehehe ja zakupilem 4-18g, zobaczymy co to przyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Nie wygrywam w lotka to i kij mi się trafił nie trafiony.Swoją drogą nie wiem po co lakierowali PRC Aurigę lakierem w kolorze grafitu, dosyć grubo zresztą. Można było z 0,10$ zaoszczędzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 (edytowane) Potwierdzam spostrzeżenia odnośnie kija kolegi @woblerwz. Kij fatalnie wykonany, przelotki krzywo wklejone, startowa nie znajduje się w linii prostej do siedzącego w uchwycie kołowrotka, mało tego miałem w ręce 4 sztuki i każda tak miała. Testowałem kija na jednym wypadzie nad San w poszukiwaniu pstrąga. Nawet udało się wycholować na niego 3 szt. Żaden nie spadł. Wędka ładnie amortyzowała walczące rybki. Wędka przy długości 220 cm waży 177g i to czuć w ręce. CW jest raczej dobrze opisany chodz górnej granicy nie testowałem max. 8 g robal pstrągowy, który trzeba wprawić w ruch wędką nie stanowił problemu w wartkim nurcie Sanu. Z dolnego CW to jig 2 g, leciał na zadawalające odległości. Wędka ładnie się ładuje podczas wyrzutu nawet małych przynęt. Z czuciem brania również nie było żle. Ja kijek oddałem ze względu na te wady technologiczne, ale nawet jeśli by tych wad nie posiadał raczej nie kupiłbym ponownie. Prędzej ten do 8g chodz w dobie odchudzania wagi kijów, waga 150 g tego Jaxona również by mi przeszkadzała. Edytowane 21 Lutego 2016 przez damien79 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Dostalem swojego I jest lepiej niz sie spodziewalem. Pomijam wykonanie, lakierowanie przelotek, bo to i tak bedzie wszystko zdemontowane i zrobione po mojemu. Ale sam blank zaskoczyl mnie pozytywnie, myslalem ze za taka cene bedzie duuuzo gorzej, A po skrobance lakieru, z mikro przelotkami moze wyjsc bardzo ciekawa okoniowka Jeszcze pewnie szczyt troche doszlifuje do swoich potrzeb 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 I te łączenia wymień Pawełku na coś innego. Bo wyglądają...ohydnie a może wyjdzie z tego coś przyzwoitego Zatem czekam na projekta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 I te łączenia wymień Pawełku na coś innego. Bo wyglądają...ohydnie a może wyjdzie z tego coś przyzwoitego Zatem czekam na projekta Skuwki? Nie da rady, co najwyzej na inne skuwki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 To zmień je na inne, byle by nie takie tandetne stalówki. Bleee. A może popróbuj z nasadówką z jakiegoś blank... Tylko tak sobie dumam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 To zmień je na inne, byle by nie takie tandetne stalówki. Bleee. A może popróbuj z nasadówką z jakiegoś blank... Tylko tak sobie dumam To bedzie testowa wedka Nie bede z niej robil bolida. Poprostu jestem ciekaw ile da rade wyciagnac z takiego solid carbon, jak tym sie lowi itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milijon Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Dostalem swojego I jest lepiej niz sie spodziewalem. Pomijam wykonanie, lakierowanie przelotek, bo to i tak bedzie wszystko zdemontowane i zrobione po mojemu. Ale sam blank zaskoczyl mnie pozytywnie, myslalem ze za taka cene bedzie duuuzo gorzej, A po skrobance lakieru, z mikro przelotkami moze wyjsc bardzo ciekawa okoniowka Jeszcze pewnie szczyt troche doszlifuje do swoich potrzeb DelToro jak szybko planujesz wprowadzić swoje plany w życie? strasznie ciekawi mnie co wyjdzie z takiej przeróbki i jestem prawie zdecydowany, że też się takowej podejmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 DelToro jak szybko planujesz wprowadzić swoje plany w życie? strasznie ciekawi mnie co wyjdzie z takiej przeróbki i jestem prawie zdecydowany, że też się takowej podejmę Wiesz, napewno nie na dniach. Na poczatek planuje zedrzec lakier z blanku i pozbyc sie tych przy wielkich przelotek. Mam jakis set KR w domu to sie testowo zalozy.Jak to sie sprawdzi to zrobie kompletna przerobke, razem z rekojescia. Tego krociaka 2m, pewnie spokojnie da rade zrobic w wadze kolo 120g, moze nawet mniej.Tak jak pisalem wczesniej, sam blank nawet mi sie podoba. Spodziewalem sie ze bedzie duzo wolniejszy, a nie jest, z lzejszymi przelotkami bedzie jeszcze lepiej. Plus, jest mozliwosc dostosowania go do swoich potrzeb, podszlifowujac szczytowke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milijon Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Ja swoje plany zaczne realizowac pewnie dopiero w kwietniu, jakbys zaczal wczesniej to pochwal sie wynikami Twojej pracy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Ja swoje plany zaczne realizowac pewnie dopiero w kwietniu, jakbys zaczal wczesniej to pochwal sie wynikami Twojej pracy;) Nie ma sprawy Jak juz zaczne to cos naisze w tym watku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 To takie male porownanie, czesc szczytowa oryginalna 18.6g, bez przelotek i bez lakieru 14.7g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 I po jaki .... malowali grybo lakierem w kolorze grafitu grafit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi