DelTor0 Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 I po jaki .... malowali grybo lakierem w kolorze grafitu grafit? Pewnie dla pieknosci Albo akurat trafili na promocje farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Może do wymiaru im brakowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 (edytowane) W moim szczytowa czesc pod lakierem akurat prosta. Oprocz ostatniego centymetra, ale tyle to sie obetnie Edytowane 6 Marca 2016 przez Del Toro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregx1 Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 W sobotę będąc na szybkich zakupach w sklepie wędkarskim, przypadkowo miałem okazję obejrzeć sobie Varisa 2,08 2-8g. Pierwsze wrażenie było na tyle dobre, że postanowiłem dziś wrócić i go przygarnąć. Oczywiście trzeba było mu się najpierw bardziej szczegółowo przyjrzeć. Próba wyważenia z Spro Passion 720 z pełną szpulą żyłki wypadła bardzo pozytywnie. Środek ciężkości w połowie foregripa, więc prawie idealnie. Spasowanie skuwek dobre. Blank, o dziwo, prosty. I już prawie otwierałbym szampana, gdyby nie rzut oka na przelotki. Koniec złudzeń... Czwarta przelotka w szczytówce wychyla się ze skądinąd równego szeregu pozostałych o ponad 30 stopni w lewo... Jednak Jaxon... Nie jestem specjalnie uprzedzony do tej firmy, wiem że cena czyni cuda, ale za cholerę nie rozumiem, jak można przez kontrolę jakości przepuszczać całkiem przyzwoitego kija do UL z przelotkami zamontowanymi w sposób praktycznie uniemożliwiający rzut małymi przynętami, do których przecież jest dedykowany. Znajomy sprzedawca obiecał wymienić go i sprowadzić inny egzemplarz, tyle, że obawiam się, że trzeba by ściągnąć kilka sztuk, żeby wybrać jeden poprawny. Jeśli uda mi się na taki trafić, to chyba się zdecyduję na zakup, bo w ręce leży całkiem fajnie, a i mocy przy większych przyłowach raczej nie powinno zabraknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 (edytowane) Jaka kontrola jakosci? Odejmijcie vaty, dochodowe, marze, transport, pozostale koszty...ile ten kij w fabryce moze kosztowac? Dolar dwadziescia, kontroli zadnej byc nie moze ???? Ale wywazanie Spro bardzo mi sie spodobalo, co ciekawe, przy kolowrotku lzejszym o 50 gramow srodek ciezkosci bylby prawie w tym samym miejscu. No ale mit trzyma sie dzielnie ???? Edytowane 7 Marca 2016 przez coloumb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Testowo, Jaxon Varis Pro solid carbon. Rekojesc zostala oryginalna, blank oskrobany, przelotki zmienione na Fuji KL. Caly set przelotek deko lzejszy niz oryginalne, ale juz przelotki w samym szczycie duzo lzejsze niz poprzednie.Poprzednio wedka z akcji bardzo podobna do mojego MHX medium-fast, obecnie wyraznie bardziej cieta/szybsza. Waga minus 5g, wlasciwie na samym lakierze. Jakby sie ktos chcial pobawic, to wagowo na rekojesci mozna duzo zjechac.Nic, zobaczymy jak to cudo sprawdzi sie na rybach 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Ciekawy okaz...tylko ta skuwka ,zaraz mam skojarzenia z czarnymi spinningami,które były dostępne na targowiskach w latach 90 od kolegów ze wschodu.Jak by usunąć tą kryzę i całą potraktować oksydą to by się fajnie komponowała z grafitowym blankiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Ta kryza wzmacnia i utrzymuje okrągły przekrój skuwki. Bez niej będzie podatna na zgniecenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Ciekawy okaz...tylko ta skuwka ,zaraz mam skojarzenia z czarnymi spinningami,które były dostępne na targowiskach w latach 90 od kolegów ze wschodu.Jak by usunąć tą kryzę i całą potraktować oksydą to by się fajnie komponowała z grafitowym blankiem. Nie ma sensu zmieniac, cala wedka akurat ma mase elementow srebrnych, wiec skuwka w tym kolorze dobrze sie komponuje. Zreszta wedka przerobiona jak najtaniej, cel to zobaczyc jak sie bedzie ten pelnoweglowy blank sprawdzal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 (edytowane) AURIGA działa. Ideał, według słów właściciela. Jednakże ma patyczki w jednoskładzie. To może być spora różnica iiiiii nie tylko to Edytowane 6 Czerwca 2016 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 AURIGA działa. Ideał, według słów właściciela. Jednakże ma patyczki w jednoskładzie. To może być spora różnica iiiiii nie tylko to Cena tez Tak zeby sobie potestowac to Aurigi bym nie kupil Zreszta z tego co pamietam to cw jest do 9g. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 No niestety, jeżli solid carbon to raczej jednoskład albo asymetryk ze szczytówka chowana do rękojeści... łączenie na metalową skuwke dwóch składów jakoś mi nie pasuje - takie dołożenie masy i przesztywnienia w srodku kija musi sie gdzies zemscic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 No niestety, jeżli solid carbon to raczej jednoskład albo asymetryk ze szczytówka chowana do rękojeści... łączenie na metalową skuwke dwóch składów jakoś mi nie pasuje - takie dołożenie masy i przesztywnienia w srodku kija musi sie gdzies zemscic Dokladnie, jednosklad bylby idealny. Ale to sie lubi, co sie ma Jak tam kiedys pisal, zakupilem tego jaxona z czystej ciekawosci Ostatecznie na rybach sie zrewiduje czy do czegos sie nadaje ta wedka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Cena tez Tak zeby sobie potestowac to Aurigi bym nie kupil Zreszta z tego co pamietam to cw jest do 9g. Tu masz blank o mniej więcej tej samej aparycji tylko do 12g...stara wieść niesie ,że to też Matagi tylko pod inną nazwą ,no i cena taka troche bardziej przystępna. http://tackle24.de/index.php?a=1050〈=eng Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Tu masz blank o mniej więcej tej samej aparycji tylko do 12g...stara wieść niesie ,że to też Matagi tylko pod inną nazwą ,no i cena taka troche bardziej przystępna. http://tackle24.de/index.php?a=1050〈=eng Dzikei, moze kiedys sie skusze. Potrzebowalem cos takiego do 18g, dlatego byl jaxon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ariusz Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Na http://fishingandhunting.pl/jaxon-varis-pro-ccw-4-18g-197m-weglowka-z-potencjalem/ jest test tej wędki. Miałem okazję łowić nią, nie powala - zwłaszcza że to cw. 4-18. Główną wadą jest ciężar, wykonanie pozostawia też wiele do życzenia – cena = jakość. Za to fajnie pracuje na rybie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniutoo Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Odgrzeję nieco temat. Mianowicie : rozglądam się za patykiem na kaczodzioby,przynęty,które będzie obsługiwał to gumy do pięciu cali na główkach nie cięższych niż 10gr. Czy ktoś z kolegów używa tego modelu (jaxon varis pro) typowo pod szczupaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Tu masz blank o mniej więcej tej samej aparycji tylko do 12g...stara wieść niesie ,że to też Matagi tylko pod inną nazwą ,no i cena taka troche bardziej przystępna. http://tackle24.de/index.php?a=1050〈=engMiałeś tan blank w rękach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 @ Del Toro, i jak jaxon się sprawdza na rybkach? Swoją drogą, tylko 5g ugrane na lakierze to trochę zaskoczenie. Z budżetowej daiwy zdjąłem kiedyś prawie 20g lakieru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 @ Del Toro, i jak jaxon się sprawdza na rybkach? Swoją drogą, tylko 5g ugrane na lakierze to trochę zaskoczenie. Z budżetowej daiwy zdjąłem kiedyś prawie 20g lakieru...Co to była za daiwa? Chyba ja wałkiem malowali.... przy jakiej to długości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 @ Del Toro, i jak jaxon się sprawdza na rybkach? Swoją drogą, tylko 5g ugrane na lakierze to trochę zaskoczenie. Z budżetowej daiwy zdjąłem kiedyś prawie 20g lakieru... Na samym blanku nie ma znowu tak duzo lakieru, takze nie bylo tyle do zdzierania. Jakys ruszyl rekojesc (ja zostawilem oryginalna) to bys pewnie obcial na wadze duzo wiecej.Co do lowienia, to przyznam sie ze lowilem nim jeden dzien i nic nie zlowilem, wiec ciezko powiedziec ze byl przetestowany. Moze uda i sie nim polowic wiecej grudzien/styczen, z nastawieniem na carolina rig i dropshot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniutoo Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Miałeś tan blank w rękach?Nie miałem. Dla tego chciałem zasięgnąć porady forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymm Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 cały sezon łowiłem tym 4-16 pstrągi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Nie miałem. Dla tego chciałem zasięgnąć porady forumowiczów.Jak będzie dostępny z chęcią przetestuje... Możemy wziąść po sztuce na testy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniutoo Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Jak będzie dostępny z chęcią przetestuje... Możemy wziąść po sztuce na testyNa testy mogę wziąć coś w cenie Jaxona Nie stać mnie,żeby wywalić 120 eurasów na patyk do testowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi