Jozi Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Każdemu według potrzeb, albo kaprysu. Czy to problem jakiś?Waldku, jeszcze i zasobności portfela, bo to najczęściej jest wyznacznikiem sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymm Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 miałem już zamówić ten kijek , ale jeszcze poczekam , może sie coś wiecej o nim dowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Każda z firm ma swoje perelki nawet w budżetowej klasie. Kije mikado po 120-160zł - w wiekszosci bardzo fajne. Pletka Mistrall Shiro w cenie lepszej żylki - złego słowa nie powiem, wolę niż PP. Oczywiście to nie Varivas ani Momoi. Żylka Dragon Millenium okoń - poza przegrubieniem bardzo dobra a tania jak barszcz. Można tak długo. Skreślać konkretną firmę jest po prostu glupio, bo te nasze marki są wirtualne i nic nie produkują. Nalepka Jaxon może byc na sprzęcie z tej samej chińskiej fabryki w której klepią Mistralla, Robinsona i 100 innych "firm". I odwrotnie , może być na Daiwie - Jaxon ZX jest klonem Daiwy Kix sprzed chyba 10 lat. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Sam jak kiedys szukalem lekkiej odległościówki to kilka sklepów odwiedziłem a budżet miałem 300zł na kija i za kazdym razem w rece te "markowe" jakoś mi w rece nie leżały ale jeden sprzedawca dał mi do potrzymania Jaxon Monolith XT i odrazu w rece poczułem ze idealnie leży a do tego leciutki jak żaden inny, ważył 208gram przy 3.90metra a konkurencja ponad 30 i wiecej gram. A jakoscia wykończenia nie odbiegał od nich wiec naprawde warto posprawdzać nawet te wyśmiewane Jaxony i inne markiA 25-letni Diaflash Match waży 168 gram przy długości 427 cm-to jest dopiero lekkość .Ja na Jaxona nie narzekam,mam ZX-a,mam feederka Crystalisa kupionego za śmieszne pieniądze,który wyciągnął już kilka ładnych karpi i działa bezawaryjnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymm Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 ja na Jaxona też nie narzekam , tylko sie zastanawiam czy na pstrąga jest dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Każda z firm ma swoje perelki nawet w budżetowej klasie. Kije mikado po 120-160zł - w wiekszosci bardzo fajne. Pletka Mistrall Shiro w cenie lepszej żylki - złego słowa nie powiem, wolę niż PP. Oczywiście to nie Varivas ani Momoi. Żylka Dragon Millenium okoń - poza przegrubieniem bardzo dobra a tania jak barszcz. Można tak długo. Skreślać konkretną firmę jest po prostu glupio, bo te nasze marki są wirtualne i nic nie produkują. Nalepka Jaxon może byc na sprzęcie z tej samej chińskiej fabryki w której klepią Mistralla, Robinsona i 100 innych "firm". I odwrotnie , może być na Daiwie - Jaxon ZX jest klonem Daiwy Kix sprzed chyba 10 lat.Dokładne, nasze rodzime firmy to dystrybutorzy a nie producenci sprzętu.Swoją drogą przeglądając katalog Mikado i DAM-a jestem przekonany że część asortymentu biorą z jednej fabryki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymm Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 zamówiłem ten kijek ,,, zobaczymy co to bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Koniecznie opisz bo rozważam wersje do 8g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymm Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 ja biore ten 4-18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KALI Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Jak przedstawiciel będzie miał to w piątek pomacham i pstryknę kilka fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 dajcie znac , smieszny kijek z tego moze być . ogolenie to jestem pozytywnie zaskoczony nowosciami z tego i zeszlego sezonu naszych rodzimych producentow. Dosc długo nie mialem doczynienia z seryjnie produkowanymi kijami i jest super progres , bardzo mi sie to podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Może to być nawet super blank do przezbrojenia w tej cenie 150 złociszy to niewygórowana cena . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Może to być nawet super blank do przezbrojenia w tej cenie 150 złociszy to niewygórowana cena .OT co ! Cena Matagiego ponad 800 Pln tu za niewielką kaske mamy być może wdzięczny materiał tuningu . Wszystko oczywiście się okaże .... wkrótce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 @szymm , to czekam na recenzję, bo mnie ten właśnie mnie też kusi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymm Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 dam znać , a jakie rybki byś nim łowił ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Pstrągi - cały czas szukam kija ktory bedzie "pstrągowym grallem" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KALI Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Wielu z Nas szuka tego gralla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogger1 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Szukajcie a znajdziecie - o ile kiedykolwiek istniał ten graal -i niekoniecznie złoty. . . Nie musi to być koniecznie wedka z pracowni czasem tym graalem może się okazać zwykła chinszczyzna,która jeden pogardzi a drugi wychwali i wyniesie ją w niebiosa-życie. . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 He,he, jak na razie moim ulubionym kijem na kropki jest przerobione Mikado sensual travel. Drugi kijek się robi właśnie. W planach jest i kolejny, albo ten Varis albo "samokrętka" na bazie muchówki też zresztą jaxona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lars Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Odnoszę wrażenie, że nie chodzi w tym całym naszym szaleństwie o "złapanie króliczka". Raczej większość zdecydowanie woli pogoń za nim , ja chyba również zaliczam się do tej grupy . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Odnoszę wrażenie, że nie chodzi w tym całym naszym szaleństwie o "złapanie króliczka". Raczej większość zdecydowanie woli pogoń za nim , ja chyba również zaliczam się do tej grupy . Na tym chyba polega całe wędkarstwo, od sprzętu po ryby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Na tym chyba polega całe wędkarstwo, od sprzętu po ryby.I jak się z tym pierwszym trafi to te największe ryby też się przedstawiają do zdjęcia. Nie tylko do opowieści pt. jakiego to kabana miałem na haku. Kabana który popłynął przy w siną dal przy podbieraku/łódce/brzegu/ręce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 http://olx.pl/oferta/wedki-jaxon-super-nowosc-nowa-pelna-wersja-CID767-IDdabrT.html to nie moja aukcja wklejam tylko po to aby pokazac co ten koles robi z tym kijem ta skuwka jest metalowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KALI Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Dziś oglądałem te kijki. Moje subiektywne wrażenie jak najbardziej pozytywne. Skuwka faktycznie metalowa ale spasowana idealnie. Akcja według mnie to moderate-fast. Dolnik tak jak lubię krótki i w jednym kawałku. Kilka fotek z ugięcia. Piewsze trzy fotki 2,21 m 4-18g obciążenie 200 g i 500g. Dwie ostatnie 2,05 m 8-28 g obciążenie 200 g i 500 g. No i ta cena. Testy tego pierwszego w niedzielę na pstrągach. Edytowane 29 Stycznia 2016 przez KALI 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Wygląda super, fajna progresja ugięca, na skuwce już jest sekcja pracująca w "sile" i wacale nie widać sztywności. Jeszcze tylko kwestia jak w praktyce miota wabiki i z jaką precyzją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi