Pawgas Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Gratulacje z powodu wygrania na zauberowej loterii jakości. Mój los był niestety pusty ale nie zamierzam już grać w tę grę :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locutus85 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 wcale się z tym nie zgodzę. Mam zaubera i nie ma stuków, odrócony był nie raz i nic porysowane nie jest, dbałość o to by miał smar i kosmetyka w eliminacji luzów po sezonie łowienia i zapewniam Cię że pracuje ekstra, pewnie że do stelli mu zapewne daleko ale kosztuje też 10 razy mniej.Fakt stare modele sa inaczej dopracowane, rozbieralem takie, smarowalem i nie bylo problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Fakt stare modele sa inaczej dopracowane, rozbieralem takie, smarowalem i nie bylo problemu Tyle że ja Łukaszu mam zaubera 3000 kupionego w 2015 roku tyle że z dystrybucji Dragona, nim kupiłem pomacałem kilka sztuk różnych wybrałem moim zdaniem najlepszy, sam serwisuję, sam kasuję ew. luzy w młynkach jakie mam. Nie wiem dlaczego tak ale przed zakupem kręciłem tez zauberami z dystrybucji Kongera i te wydają się gorzej faktycznie spasowane, jeśli by brać pod uwagę zarówno pracę przekładni, luz na szpuli i przede wszystkim luz na trzpieniu korby w gnieździe mimo pełnego dokręcenia śrubą z drugiej strony. W kongerach był też luz na zatrzasku składanej korby, w tym z dystrybucji Dragona rączka jest inna, odlewana i tego luzu już nie ma ale i nie jest składana co w niczym mi nie przeszkadza. Zamierzam wymienić w nim łożysko w rolce, łożysko w szpuli, to współpracujące z oporówką i to na przekładni. Małe 4x7x2,5 ezo już mam teraz jeszcze te dwa większe muszę zamówić ale najpierw muszę je zmierzyć bo gamoń ze mnie i przy rozbieraniu do smarowania tego nie zrobiłem. Co tam pobawię się jeszcze raz i jeszcze raz zrobię mu serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Hunter_Pike, 7x14x5 masz na kole i pinionie, 7x11x3 z drugiej strony koła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 (edytowane) Hunter_Pike, 7x14x5 masz na kole i pinionie, 7x11x3 z drugiej strony koła. śliczne dzięki zaraz zamawiam. No i już zamówione wszystkie Ezo. W środę mam mieć w domu, może jeszcze smar kupię do tego czasu lepszy niż ten Cormorana tyle że chyba zostaje aldrogo bo tutaj napisałem temat w dziale kupię ale widać nikt nie ma smaru i oliwki na odsprzedanie nawet z pośród kolegów którzy serwisują młynki. Edytowane 30 Stycznia 2016 przez Hunter_pike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locutus85 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Opowiem wam historie z dzis. Dostalem 2 redy. Jeden nowy stukajacy drugi 8 letni juz smarowany nie stukajacy. Zrobilem przekladke mechanizmow. Obecnie zaden nie stuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Wymienianie łożysk i przekładni w nowych młynkach - gdzie tu sens, gdzie logika? Kołowrotek ma służyć do łowienia a nie do ciągłego grzebania w nim by poprawić fabrykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Wymienianie łożysk i przekładni w nowych młynkach - gdzie tu sens, gdzie logika? Kołowrotek ma służyć do łowienia a nie do ciągłego grzebania w nim by poprawić fabrykę. Łożyska wymieniam bo chcę, przekładni nie wymieniam, choć jak by była mocniejsza jakaś i pasowała do zaubera 3000 też bym wymienił, skoro fabryka nie jest doskonała to można ją poprawić jeśli ma się ochotę nieprawdaż? Kto komu zabroni w jego własnym młynku? I tak doinwestowanie wychodzi taniej jak kupno czegoś co jest z wyższej półki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi