Skocz do zawartości

Stary multik Penn

Wartoslaw

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Dostałem w prezencie stary multik Penn. Nie mam o nim bladego pojęcia :P  Jeśli ktoś z kolegów obeznanych w temacie zna ten model, lub posiada bardzo proszę o jakąś opinie o nim. Chodzi mi o to do czego się może przydać? np troll? Czy może jakiś cast? Czy w ogóle warto sobie nim głowę zawracać, ewentualnie ile może być wart :P  bo nie wiem czy to aby już nie zabytek :lol:  Za wszystkie opinie będę wdzięczny ;) Oto kilka fotek niestety słabej jakości.  Pozdrawiam!

post-59057-0-15642900-1453574227_thumb.jpg

post-59057-0-15893000-1453574253_thumb.jpg

post-59057-0-90328700-1453574284_thumb.jpg

post-59057-0-84002900-1453574303_thumb.jpg

post-59057-0-78705100-1453574367_thumb.jpg

Te multiki były produkowane już w latach 50-tych i prawie w niezmienionym wyglądzie do 80-tych. Ten wygląda na 70-80.

To konstrukcja do średniego trola na morzu, połowów z plaży. Teraz po oczyszczeniu i nasmarowaniu, może ci służyć do czego chcesz (no może nie do UL). pomimo braku łożysk, zadziwiają lekka pracą szpuli i spasowaniem całości. 

Model bardzo popularny, szeroko dostępny i używany do dzisiaj

Edytowane przez BOB1
  • Like 4

Dzięki za opinię @BOB1 :D  Ja myślałem żeby użyć go do sumowego trolla, tylko największym mankamentem jak dla mnie to że jest na prawą rękę, co go praktycznie dyskwalifikuje :( A tak pi razy oko jak bym go chciał odsprzedać, ile mogę dostać?

O cenie decyduje rynek czyli potencjalny nabywca. Dla kolekcjonera znaczenia ma stan i oryginalne opakowanie z papierami. 

Taki jak Twój, wystawiany jest od 50 do 150 PLN (za tę drugą cenę, wiszą na giełdach baaaardzo długo)

Edytowane przez BOB1
  • Like 1

Mam innego penna, 321gt lh. Na lewą łapkę. Fakt, ciezko znalezc multika na lewa reke.

Co do krecenia prawą, mam daiwe sl30h czy jakos tak, ta na prawa reke. Jak sie zmeczy jedna reka, to zmieniam kija i krece drugą ????

Chwila wprawy i idzie dobrze. Inna rzecz, ze ja uzywam do polowu z lodzi/kutra na morzu..

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka