Skocz do zawartości
  • 0

Zabezpieczenie przyczepki przed kradzieżą

Wojtasz

Pytanie

Panowie przerabiam przyczepkę SAMa którą dał mi tato. Mniej więcej wszystko wiem co i jak tylko zastanawiam się jak skutecznie zabezpieczyć przyczepkę przed kradzieżą. Przykładowo pojadę nad Wisłę około 70 km od domu, zostawiając auto z przyczepą w krzaczorach i chciałbym być spokojny. Wiem że to jest już jakiś margines przekorności no ale... Kiepsko jest wrócić i zastać auto bez przyczepki i co wtedy. Chłopaki macie jakieś sprawdzone patenty ??

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

A ja mam takie coś:

https://allegro.pl/oferta/zamkniecie-zabezpieczenie-zaczepu-przyczepy-lawety-7046727417?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_czescimaszyn_pla_cz%C4%99%C5%9Bci_do_innych_pojazd%C3%B3w&ev_adgr=Cz%C4%99%C5%9Bci+do+innych+pojazd%C3%B3w&gclid=Cj0KCQjwrdjnBRDXARIsAEcE5YkArI6GHbnGyyEh5-JZ3_dxu22wdMwo3dnvrBTOVGE-fznV87RMs_kaApZuEALw_wcB

Śmigam z tym już ponad dwa lata. Można jeździć z tym ustrojstwem.

Na zwykłego leśnego złodziejaszka/dowcipnisia wystarczy.Kupiłem to bardziej z obawy o samą przyczepkę pozostawioną podczas wędkowania.

A jak będą fachowcy to wszystko rozpracują.

• Like 1

• 0

Ja wciąż nie znalazłem idealnego rozwiązania.

Rozważam jakąś linką od rowerów złapać przyczepę i belkę od haka w samochodzie.

Ale u mnie linka musialaby miec ok 160 cm, a dwie które wyselekcjonowalem jako godne uwagi są za krótkie.

A samo rozwiązanie.....też nie jest moim ideałem.

Linka do roweru ?? Przecież z tym sobie poradzi dzieciak w wieku gimnazjalnym :( Ja kupiłem zawiesie linowe do 2T, lina 14mm, długość 2,5m, zakute uszy - przekładam przez tylny wahacz auta i element przyczepy, który tworzy zamknięty obwód. Jedyny sposób to cięcie - oczywiście jak pojawi się prawdziwy złodziej to zabierze i przyczepę i MLa..

• Like 1

• 0

Kplega z googla nie umie korzystać? Proszę przykład: https://allegro.pl/oferta/zawiesie-linowe-f-1c-fi-18mm-3mb-3-4t-atest-7989670569?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare

BTW W każdym 'metalowcu' da się kupić/zamówić.

• 0

Kplega z googla nie umie korzystać? Proszę przykład: https://allegro.pl/oferta/zawiesie-linowe-f-1c-fi-18mm-3mb-3-4t-atest-7989670569?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare

BTW W każdym 'metalowcu' da się kupić/zamówić.

Wybacz, ze słowem 'zawiesie' pierwszy raz się spotkałem i bylem przekonany ze to jakas literówka. Do tego stopnia bylem pewny ze nawet nie wklepalem tego w google.

Podobnie jak moje ostatnie "piwo" z kolegą.

Srodek na komary na działce:

Cipex.

No bez jaj!

Nie wierzyłem aż mi wygooglowal.

Kolego MarMilo - wybacz moje niedowiarstwo.

A linka fajna, pewnie w to wejde jesli nie znajdę idealnej linki w otulinie.

• 0

Ciekawy wątek.

Przyczepa zamówiona, dotrze do mnie w piątek.Teraz szukam zabezpieczenia.

Najlepszą opcją wydaje się kłódka na ucho, ale czy tak jest rzeczywiście?

Coś byście zmienili w swioch patentach?

Zdaję sobie sprawę, że dla chcącego nic trudnego. Niemniej zostawienie zestawu w krzaczorach na noc bez utrudnienia jakoś mnie przeraża.

Może jakieś nowości?

Z góry dziękuję za pomoc, którą wyczytałem w wątku.

• 0

I co celujesz w stronę przyczepy?

U mnie z innej beczki, przyczepę mam zawsze zapiętą, ukradli mi w ubiegłym roku światła LED, wyciagarke i dziobownice. Masakra co w tym kraju się dzieje. Straty około 700 zł i problem jak łódź wyciągnąć?

• 0

Jutro odbieram przyczepkę  i tak myślę co wybrać  jak ją zabezpieczyć przed kradzieżą  , ale nie ma dobrego sposobu  :(  , jest  jeszcze gorzej z łódką  ,  bo ucho przy łódce nie jest tak utwardzane jak łańcuchy atestowane i dobre nożyce sobie z tym  uchem poradzą  . 

• 0

Z ubezpieczeniami jest tak jak płacisz to się uśmiechają  , a jak odszkodowanie to duży problem  , po drugie jak się trzyma łódki w marinach to jest bezpieczniej   ja jestem wędkarzem jadę w  ,, zadupia  " gdzie są jeszcze fajne rybki  , ale w takich miejscach jest straszna bida i żulki  co mogą   z.........ą   żeby mieć na jabola   ,  nawet kotwice zabieram z łódki ,  a   kupienie czegokolwiek  na zeszyt w sklepie to norma . Łódki nawet miejscowym gineły 

• 0

Jutro odbieram przyczepkę  i tak myślę co wybrać  jak ją zabezpieczyć przed kradzieżą  , ale nie ma dobrego sposobu  :(  , jest  jeszcze gorzej z łódką  ,  bo ucho przy łódce nie jest tak utwardzane jak łańcuchy atestowane i dobre nożyce sobie z tym  uchem poradzą  . 

Kolego - na złodzieja nie ma rady :( Ja zostawiam przyczepę zapiętą do auta, do tego mam zawiesie z liny stalowej fi16mm z dobrą kłodką, któym spinam calość z autem. Jednak w dobie szlifierek kątowych na akmulator z lidla po 200pln to raczej mini straszak na dzieciaka niż zabezpieczenie. Nie zawiną całej przyczepy, to koła i to co dadzą radę odkęcić.

Kiedyś miałem taki przypadek, że będąc 400m od brzegu do sprzętu dobierał się złodziej i co z tego ? Strefa ciszy, elektryk - zanim dopłynąłem do brzegu to kolesie zwiali zabierając coś ze sobą :(

Taki kraj i tacy 'przedsiębiorczy' obywatele :(

• 0

Taki kraj po ostatnim pobycie zmienilem troche spojrzenie jak wruce zadnych nowych samochodow lodek ect wszystko uzywane wczesniej tutaj ubezpieczenie qure...drogie od nowych a kradna na potege nawet kwiaty z grobu!.Ale coz tak system i ekonomia wychowaly spoleczenstwo za pozwoleniem panstwa z duza doza postkomunistycznej mentalnosci

• Like 3

• 0

Może i taki naród. Większość nauczyła się narzekania na wszystko...

Kiedy pisałem pytanie w tym wątku, po cichu liczyłem na to, że odezwą się Ci którzy mają coś do powiedzenia. No ale...

Można założyć wątek nt. wyższości Kałacha nad M16.

Może i lipa tutaj nad Wisłą?.?. Może...

A czy w Polsce któryś z Kolegów, Koleżanek zastanawia się puszczając dzieciaki do szkoły, czy za chwilę w serwisie nie zobaczy psychola z giwerą strzelającego w podstawówce?

Co chwila relacja z centrum handlowego, kina czy ulicy.

I co? I nic?! Ok juesej.

Kraina mlekiem i modem płynąca, ku.wa!

Aha. Już znalazłem zabezpieczenie. Wiem, że nie jest to 100% ale dobre i to.

Przecież nie będę pływał z odbezpieczonym kałachem dookoła przyczepki, ludzie...

Pozdrawiam

• Like 1

• 0

Moze nie miodem plynaca ale nigdy nie zastanawialem sie jak zabespieczyc lodke czy kosztowala 5k czy 50k.Strzaly sluszalem 2 razy w zyciu za prawie 30 lat z przerwami samochod nauczylem sie zamykac kiedy weszly piloty i bez kluczykowe entry transducers za dosc powazne pieniadze trzymam na lodkach przykrecone caly rok tutaj na forum dowiedzialem sie ze sa jakies inne uchwyty procz do kajakow sam jako fizyczny robol pracujac 5 dni w tygodniu zarobie na poziom zycia jaki maja w polsce ludzie bardzo bogaci a do broni to lepiej miec jak nie miec a jak kaczki czy po wprowadzili by tu zomo ormo czy innych terytolialsow to musza sie liczyc ze statystycznie jest ty 10000000 wiecej broni jak ludzi ,a racji wirusa zwolnili nas z podatku jak narazie za 90 dni w samym chicago jest pewnie wiecej respiratorow jak w calej polsce o lekarzach nie wspomne a moji tesciowie bo mogli tak sie wczoraj zawijaji z ukochanej polski ze zaplacili prawie 20k$ za bilet spowrotem do tej znienawidzonej ameryki

Edytowane przez sharkfishing
  • Like 1

• 0

Ten nie szanuje zwrotu, tamten nie umie zacząć zdania z wielkiej litery, a kolejny zapomniał polskich znakach diakrytycznych lub interpunkcyjnych.

Niedługo wrócimy do kipu, lub raczej cyfrowej wersji "emotikony".

A wystarczy skorzystać ze słownika i przeczytać zanim się wyśle post. Przeczytać ze zrozumieniem, swoją wiadomość (wiem wiem, to jest najtrudniejsze dla najlepszego "polonisty" na jerkbait) .

A wracając do tematu, kiedyś pomyślałem nad zostawieniem kamerki zamontowanej na tylnej szybie która by cały czas rejestrowała obraz przyczepki, lub reagowała na ruch.

Może coś zwiną, uszkodzą, może nawet odzyskamy co ukradli, a być może drugi raz do naszego auta nie podejdą.... 

Oczywiście trzeba poświęcić czas na policji o oraz ewentualne sprawy sądowe. W sumie to to sam co z ubezpieczycielem. 

Edytowane przez Pietruk
  • Like 2

• 0

Wracajac do tematu powkladajcie gps na aplikacji pokaze wam nawet najmniejszy ruch lodki ja mam tak Lodka stoji na poludniu florydy a ja i kolega mieszkamy w Chicago wszystko ma chipset lodz silniki trailer elektronika nawet ciezkie wedki

Zaloze jeszcze malutka hd kamere ktora wysyla w clouds i wszystko mam jak na dloni za 3k pln w przeliczeniu dowod dla policji ubespieczyciela sadu mam jak na dloni gdzie kto i jak

Edytowane przez sharkfishing