Skocz do zawartości

Sezon podlodowy 2015/16

Pietruk

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy jak przygotowania?

Ja już letnie kije odłożyłem w ostatnią niedzielę byłem ostatni raz.

Wieści z nad wody rokują rychłe rozpoczęcie sezonu na Warmii i Mazurach. Byle śnieg nie padał, wiatr pozwolił na pierwszy milimetr tafli, a będzie czarny mocny lodzik. :)

http://forum.mazury.info.pl/viewtopic.php?t=1182

Czas zdjąć smar z ostrzy świdra i piki. :D

Edytowane przez Pietruk

Mnie 2 ostatnie sezony podlodowe kojarzą się tylko z kawałem (nie będę go tu przytaczał w całości):  

- TU NIE MA RYB!!!!!!! 

- A KTO TO MÓWI!!!!!

- KIEROWNIK LODOWISKA!!!!!

Mariusz zmień kierownika lub lodowisko. 

Zapraszamy na polski biegun zimna.

Żyłki wymienione, bałałajki sprawdzone, kombinezon zakupiony - zwarty i gotowy!

U mnie na stawie było wczoraj 3,5 cm lodu. Wiadomo, że lokalnie temperatury mogą być niższe, ale jeśli prognozy się sprawdzą to w sobotę będzie można spokojnie wejść!

Poza tym, ostatnimi laty wszyscy narzekają na zimę, że nie było jak połapać, ale podlasie rządzi się swoimi prawami i przynajmniej te 2 miesiące na lodzie zawsze da się połapać :)

Ja już dziś myślałem, że będzie trzeba się przebijać przez lód  :D Na szczęście obyło się bez niespodzianek jednak wyczekuję z niecierpliwością porządnego lodu. 

Sprzęt gotowy, wszystko naszykowane. Miejsca już dawno ustalone gdzie zaczynamy! W tamtym roku nawet nie wyjmowałem wędek z półki, bo nie było warunków u mnie  :(

W tym roku liczę że lód dopisze i obronię tytuł podlodowego mistrza koła sprzed 2 lat  :ph34r:

• Like 1

Dziś pierwszy lodzik 2015 zaliczony :) szału nie było, jeden malutki szczupaczek. Na głęboka wodę nie dało się nawet wczołgać, lód za cienki. Na płytkiej nawet można było wstać na dwie nogi ale okonie czmychały po pierwszym uderzeniu piką, lód przezroczysty jak szkło.

Teraz na bal, a jutro pstrągi :)

51e82a250bfcecf8med.jpg

96f75e317ab62822med.jpg

a7ec1d86088a8ce3med.jpg

fb73e66e5067c725med.jpg

• Like 12