guciolucky Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Tylko okonek, jutro dam znać bo dziś tylko pobiegałem bez ciuchów jak widać tylko rozeznanie na lekko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 1 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 He he, tak właśnie się przyglądałem że Ci gorąco musiało być. Ochotkę już można u Ciebie kupić w Olsztynie?, bo patrzę łowisz moja ulubioną metodą bałałajką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Można, chociaż dziś łowiłem na gumową. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Szaleńcy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Gucio, nie masz żadnej pierzchni bądź dziobaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Nigdy bym nie odważył się łowić na lodzie 4cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 No 4cm to za mało, przynajmniej dla mnie bo do małych nie należę. Jednak u mnie od 2 dni trzyma mocne -20 w nocy i -10 w dzień, wcześniej było jakieś 5/8 stopni poniżej zera. Liczę, że dziś po południu, może najpóźniej jutro uda się otworzyć sezon tym bardziej, że piękne słonko za oknem i wiatru nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 2 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Ja się deko wstrzymałem, brakuje mi towarzysza, a samemu to niebezpiecznie.Zwłaszcza jak nawet na biegunie polskiego zimna dzieją się takie rzeczy. http://radio5.com.pl/nie-zyje-26-latek-pod-ktorym-zalamal-sie-lod/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Nie ma to jak chodzić po uginającym się pod nogami lodzie później statystyki są jakie są 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 (edytowane) Zryłem taflę jeziorka tak, że teraz przypomina ona plaster szwajcarskiego sera, echosonda nie wykazała żadnych oznak życia pod lodem. Być może jest to spowodowane ciśnieniem 1040 hPa lub ryby powłaziły pod burty? Nie mam pojęcia, max głębokość to 7m średnio w plosie 4-6m pod burtami od 2 -4m. Woda wdziera się daleko w głąb lądu poniżej brzegów lub raczej brzegi obrastają wodę pływającą darniną. Przed zamarznięciem w zachodniej części jeziora namierzyłem liczne skupisko dużych ryb a dziś nie mogłem ich odszukać zupełnie jak by wyparowały. Mam nadzieję, że się podniosą wraz ze spadkiem ciśnienia... edit- odwiedziłem też znane i sprawdzone zimowe jezioro Kilelarskie gdzie poza przyłowem szczupaka nic się nie działo a ludzików było jak igieł na choince. Edytowane 2 Stycznia 2016 przez guciolucky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 (edytowane) Witam,i ja dziś nie wytrzymałem. Szybka wizyta w wędkarskim i na lód. Pokrywa czarna, szklista i twarda Może zbyt gruby nie był, ale chodziło się pewnie. Najważniejsze, że sprzęt sprawdzony a nowa podlodóweczka ochrzczona:) Wynik kilkanaście małych okonków złowionych na płytkiej wodzie - do 90 cm. Wszystkie pływają dalej. Okonek nie spełnia minimum, ale to fotka poglądowa. Jeżeli moderator zdecyduje, że narusza ona regulamin, proszę o usunięcie:)Pozdrawiam b5473 Edytowane 3 Stycznia 2016 przez Sebo0707 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byniek Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Dzisiaj na Holendrach Narew wyłowiono zwłoki 50 letniego wędkarza.Odszedł do krainy wiecznych łowów. Pozdrawiam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Przykra sprawa :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cheli Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Witam, dziś postanowiłem sprawdzić grubosć pokrywy na podłomżyńskich starorzeczach, bez wędki. Lód ma około 12cm, jest twardy i czarny, chyba bezpieczny ? Za oknem -14. Ciekawe ile będzie jutro ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 U mnie sytuacja podobna :/ jak narazie nwm czy będę miał z kimś iść (dziś się towarzysz wycofał, obowiązki) sam się pchać na lód ❄ nie będę małopolskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 http://fakty.interia.pl/mazowieckie/news-pod-wedkarzem-zalamal-sie-lod-mezczyzna-utonal,nId,1947601 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Panowie trochę wyobraźni. Kilka okonków nie jest tego warte 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 na rzece ja bym wgl nie wchodził, w dodatku chyba nie miał linki itp... ?Lód 3-4 cm u mnie już 10+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgo9 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 No ja niestety nie mam jak się dziś wybrać.... a lód podchodzi już pod 10 cm na moim "Okoniowym" stawie. Jednak mróz ma się trzymać do końca tygodnia więc sobota będzie spędzona na lodzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KacperG Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 W następnym tygodniu ma przyjść ocieplenie, takze nici w najblizszym czasie z łowienia z lodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Też nie wytrzymałem i obłowiłem przybrzeżne miejscówki z kumplem. Wieczorem wrzuce fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 A i ja zaliczyłem krótki wypadzik za okonkiem Pogoda dopisała, -8, piękne słońce. Skusiło się kilkanaście okonków max 15cm i jedna drapieżna płoć. Nie ma odniesienia ale 25+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zandi21 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zazdroszczę wam juz nie mogę się doczekać kiedy wywierce pierwsza dziurę i będę mógł opuścić do dna mormyszek. Niestety u mnie lód jest jeszcze zbyt cienki i będę musiał trochę poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Byłem dziś się przejść nad stawek niestety :/ bo polowil bym Ale jak walilem siekierą to zrobiła się krecha na ok 2m lód ponad 10cm można po takims czymś chodzić czy omijać takie miejsca, I jeszcze pytanko który lód jest najmocniejszy ten czysciutki co mamy teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Pierwszy lód jest bardzo mocny. Taki ponad 10cm jest już naprawdę bezpieczny i można na nim łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi