adamklin Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 W zachodniopomorskim, na budkach na rosnowie lód około 6-7cm i około 10 osób w skupisku na lodzie. Okonie brały z tego co udało mi się zaobserwować Na jeziorze Debro jakieś 6-7km dalej lodu nie ma wcale . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmiedzianyy Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 @Fishmaker. Świeży, krystaliczny lód jaki jest teraz o grubości ok. 6 cm nadaje się do bezpiecznego chodzenia. Oczywiście nie bezmyślnego. Pika zawsze pod ręką żeby sprawdzić, czy dwa kroki przed Wami nie ma oparzeliska albo jakiegoś lekkiego uciągu, co gwałtownie mógłby wpłynąć na grubość lodu. Zawsze sprawdzamy, gdzie idziemy, aż obadamy większość łowiska i mamy pewność, że nic nam nie grozi. Dzisiaj u mnie na większości starorzeczy lód miał 14-17 cm. Dobrze, że zabrałem ze sobą dodatkowo świder, bo pierzchnią byłaby to mordęga. Wczoraj jeszcze nie było takiego grubego lodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartoslaw Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Ja też nie wytrzymałem i dzisiaj mały zwiad...na dołkach lodzik baaardzo nie równy;/ od 4 do 8cm. Więcej chodziłem niż łowiłem, -10, pogoda piękna;) a na wyniki przyjdzie jeszcze czas;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Byłem dzisiaj po 12 na dołku , lód czysty , ponad 10cm bezpiecznie się chodziło , zero trzeszczenia , przy tych mrozach rośnie grubość w oczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Ja dzisiejszy cały dzień spędziłem na lodzie. Szału z okoniami nie było, bo wieszały się tylko małe "zapalniczki". Lód ma już grubość 12 cm i może skutery śnieżne nie jeździły jeszcze po powierzchni ale bojerów udało mi się naliczyć około 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Tak grubość idzie jak talala Powiedzcie mi jaka temperatura jest najlepsza, ja mam jedynie doświadczenie że karasie jak jest na + to biorą Z innymi rybkami nie miałem szans sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JurekSte Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 WITAM Sezon rozpoczęty. W sobotę byłem na lodzie ,co prawda na mniejszych akwenach tak zwanych kaczych dołkach lód jest 7,-8 cm ale spoko mocny tylko czysty jak szkło.Dzisiaj czyli niedziela na większym akwenie lód też ok , pozdrawiam Jurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aroaro Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 U nas podobnie, było dobre 12 cm, ale po dzisiejszej nocy dojdzie jeszcze ze 2cm, szkoda że idzie odwilż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi81 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Koledzy moze ktos doradzi gdzie wybrac sie na lod w okolicy Olsztyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 U mnie na mazurach jeżdżą samochodami po jeziorach i wpadają. (Dargin) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 4 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 U mnie na mazurach jeżdżą samochodami po jeziorach i wpadają. (Dargin)Widziałem w TVN 24, jeszcze ciągnął sanki z żoną i dzieckiem. Słów brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 HAHA wariaci rozbawiłeś mnie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczek322 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 http://kontakt24.tvn24.pl/samochodem-po-cienkim-lodzie-moglo-skonczyc-sie-tragicznie,189971.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 HAHA wariaci rozbawiłeś mnie :D Tu się nie ma co śmiać. Głupota ludzka czasem mnie przeraża.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Teraz dopiero uświadamiam sobie co takiego zrobił Jakby sobie tak wyobrazić to musiało im być fajnie do czasu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregx1 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Wczoraj niecała godzinka na rekonesans na wiślanym starorzeczu. Wykułem pięć dziur, ale tylko w jednej zaliczyłem 3 okonki. Dziś w dwie godzinki, kilka nowych dziur i 12 okonków (w tym 3 ok. 6cm ) Lód 8-12cm. Brania tylko w trzech otworach, na lekką mormyszkę z pinką. Płoci ani śladu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caen Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 W oklicach Tarnowa lód o grubości 15 cm twardy, przezroczysty. Można łowic. Z braniami ryb gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Jutro próbuje, w Bobrownikach zobaczymy co z tego będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Spędziłem, cały dzisiejszy dzień na lodzie, oczywiście na Siemianówce. Grubość lodu z dnia na dzień jest coraz większa i bezpieczniejsza, w tej chwili około 15 cm.Złapałem w sumie około 30 okoni, o rozmiarze nie będę pisać, bo nie warto.Ale dzisiaj byłem zaskoczony 2 razy, ponieważ poza okoniami złapałem dwa małe sandacze w rozmiarze 20 cm, które "niby" nigdy nie były wpuszczane do tej wody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xenon Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 A może to ruskie sandacze czyli jazgarze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bari89 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 W moich stronach spotkałem się z określeniem jazgarza: "amerykański okoń":D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 (edytowane) W moich rejonach miejscowi nazywają jazgarze "królami". Edytowane 6 Stycznia 2016 przez maicke82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgo9 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Dziś byłem w okolicach Połczyna. Łowiłem może 2 godzinki, same drobne okonie ale jak złapać dużego gdy łapie się tam 2-3 szt/min sama drobnica po 15 cm.Ogolnie pierwsza wyprawa na +. Teraz tylko czekać na ochotkę w sklepie i trzeba będzie zacząć zabawę z mormyszką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 6 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Lód zaliczony .Ryby dały kolejną lekcję pokory. . Na sztuki coś było, natomiast rozmiarem powalały na kolana. Brzydkie kaczątko nie zdążyło wypięknieć i się męczy. Poza tym lód bardzo mocny i lity, około 15 cm. Koło nas śmigali Imprezą i chyba Golfem (daleko nie było widać)Golf sobie nie radził ze śliskim lodem, ale Imprezka już ładne prędkości uzyskiwała, lód pod nią strzelał, ale nie specjalnie mocno. Poza tym jeszcze morsy brały kąpiel w przeręblu, a obok nich stała Rav4. Pogoda fajna. W całej okolicy wyniki podobne, na Śniardwach jednie ktoś płotki połowił. W weekend ocieplenie, może to spowoduje że coś drgnie w braniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 No nareszcie też byłem bez przygotowania bo sklepy pozamykane bez robaków, zanęty haha dopiero jakieś pinki koło przerębla znalazłem Najpierw blaszka i szczupaczek później mormyszka i płoteczki Zdjęcia usunięte: szczupaczek złowiony w okresie ochronnym, płotki na mormyszkę - JB.PL jest forum nt. spinningu, baitcastingu i muchy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi