cyprys19 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Ja dziś około 10 okoni 22+ i masa drobnicy(,brat i kolega podobnie),do tego mały szczupaczek-blaszka.Lód około 15-18cm-bezpiecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek1981 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Ja dzisiaj zaliczyłem swoje pierwsze okonie na błystkę podlodową. Do tej pory łowiłem tylko na mormyszki. W sumie 16 sztuk, ale niestety rozmiar maksymalnie ok. 19 cm. Brania bardzo delikatne i dużo pustych zacięć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Panowie u mnie podobnie. Od soboty walczę co dnia do oporu i okonia większego jak 25 nie widziałem;d dziś dwie sztuki 22cm około, masa drobnicy i dwa szczupaczki, około wymiarowy i drugi deczko mniejszy. Nie mierzylem bo i po co;) ładnie kijek ponaginaly jutro walczymy dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 (edytowane) Ja wczoraj masę "palczaków" , około 20 szt takich 18-22 ,jeden rodzynek 36cm jeden przyłowik w postaci szczypaczka 65 Ryba złowiona w okresie ochronnym!! (no i bez forumowego minimum...)i jedna obcinka po krótkim holu znacznie większego. Edytowane 7 Stycznia 2016 przez mario 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Piękne ryby szczególnie okoń daleko na wodzie wziął? Czy przy trzcinkach gdzie? Głęboko czy płytko? Pajk tez fajny, ale podejrzewam, że foto zniknie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Już na środeczku i na głębokim były brania. Żyłeczka 0,14mm bez przyponów i takich tam, blaszka własnej produkcji. Dodać tylko mogę, że stosowałem bardzo bardzo lekkie!!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 U mnie jak narazie 3 wypady na lód każdy po ok. 1h... 2 dni na pusto, dziś kilka przedszkolaków do max 12cm ;x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Jeszcze tylko wytrzymać piątek i cały weekend na lodzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Nigdzie ochotki kupić nie można. Dramat.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Wyobraź sobie w Białymstoku to samo :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Embargo Rosjanie wprowadzili??? :lol: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 U mnie w Tarnowie też lipa z ochotka jutro walka na lodzie, ciekawe jaki mi film wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Embargo Rosjanie wprowadzili??? [emoji38] [emoji38] [emoji38]Prawie. Okres Świąteczno-noworoczny spowodował, że np. u mnie nie było giełdy, gdzie zaopatrują się sklepikarze, a teraz na Ukrainie była prawosławna Wigilia, a ochotka głównie jest właśnie stamtąd. W sklepach pusto, ochotka dopiero od dziś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Nigdzie nie ma ochotki , takie czasy nastały , ale zawsze można się poratować sztuczną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Niestety, nawet najlepsza "podróba", nie będzie oryginałem. Zwłaszcza podczas słabego żerowania. Bo jak ryby są łapczywe i chętnie pobierają pokarm, wtedy na jedną sztuczną można złowić kilka ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 U mnie sezon zakończony Czas wrócić do Krakowa i czekać aż rzeki rozmarzną. Ostatnio wypad u mnie na zero, zapewne dlatego że nie było ochotki Ale tak szczerze, nie mając ochotki można użyć sztucznej lub zwykłą pinkę maczać w dipie ochotkowym. Zawsze coś się uwiesi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 (edytowane) Brak wyników to nie wina braku ochotki. Od wielu lat łowie tylko na blaszki. Przekonałem się , że biorą na nie malutkie palczaki jak i ładne garby. Oczywiście jak BIORĄ!!!, a jak nie biorą , to raczej nic nie pomoże .A to mojej roboty "biżut" Edytowane 8 Stycznia 2016 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartoslaw Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Dokładnie popieram kolegę @miramar69. Też od wielu lat łowię tylko na blaszki i na wyniki nie narzekam. Przeważnie stosuje dość duże modele co w znacznym stopniu zmniejsza ilość głodnej okoniowej młodzieży a sztuczna ochotka na foto kilka postów wyżej, jest świetnym dodatkiem na kotwiczkę gdy garbuski grymaszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caen Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Z lodu nie tylko okonie się łowi i wtedy trudno bez ochotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 (edytowane) Ale da się i czasami na blaszkę Tu lepiej widać Edytowane 8 Stycznia 2016 przez miramar69 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartoslaw Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Karasia jeszcze z lodu nie trafiłem, ale drapieżne krąpie to norma na warcianych starorzeczach. Czasami się trafiają też piękne płocie i leszcze jednego roku jak była zimą wysoka woda to parę jazi się nawet trafiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 (edytowane) Oczywiście pokazałem tylko jeden z przypadków złowienia akurat karasia (dodam że nie jedynego) , ale jak kolega powyżej zauważył, trafiał mi się prawie cały przekrój naszego rybostanu. Płocie ,krąpie oraz jazie czy klenie to norma szczególnie na wiosnę , gdy po długiej zimie zaczyna brakować pokarmu roślinnego. Edytowane 8 Stycznia 2016 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 (edytowane) Mnie się udało złowić jednego karasia z przerębla takiego trochu zmęczonego życiem Pewno się martwi gdzie te szczupaki z tamtych lat Edytowane 8 Stycznia 2016 przez krakus 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sumo Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 (edytowane) A u mnie lodu brak. Już miałem nadzieję, że prawie tydzień mrozu coś skuje. Dziś +4C i czarprysł. Edytowane 8 Stycznia 2016 przez sumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kpt.przygoda Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 (edytowane) Pls podpowiedzie mi, bo piszecie ze czasami wyciagacie szczuplego, czy uzywacie przyponów jesli wiecie ze lowisko obfituje w zebate? U mnie plywa ich sporo na spotach, ktore odwiedzam i jest tam glowie szczuply, wzdrega i okon jako dominanci ... Mnie wiadomo interesuje okon ale nie wiem w tym momencie czy przypon nie ograniczy ilosci bran? :/ A u mnie lodu brak. Już miałem nadzieję, że prawie tydzień mrozu coś skuje. Dziś +4C i czarprysł.A ja dzis się skąpałem :/ także panowie uważajcie, bo pierzchnia wskazywala co innego a dzwięk lodu na ktorym na chwile zatrzymalismy sie z partnerem przypomnial mi dzwiek (takich nie zapomina sie nigdy) pomruku tuż przed zejściem lawiny ...Grunt to być przygotowanym na wszelkie przykrosci i nie przybijać piony świętemu Piterowi Edytowane 8 Stycznia 2016 przez kpt.przygoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi