guciolucky Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Na wschodzie są Święta to i ochotki nikt nie płucze ale już za momencik... Swoją drogą na razie nieźle spisują się blachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Jutro uderzam zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Sześć dni z rzędu na lodzie zaowocowało rybkami małymi i średnimi. Dziś pauza:) Wczoraj miałem mały dzień dziecka. Około 70szt okonia i trzy pajki. Rybki drobne tylko jeden na forumowe minimum. Złowiony na wodzie około 80cm na skraju podwodnej łąki. Wszystkie rybki wyszły na poziomkę malowaną na okonia:)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 (edytowane) Dziś sieczka prawie nie brała,ale z większymi też słabo-około 20szt powyżej 20cm i jeden rodzynek 30 z małym +Dziwna sprawa ,bo wyciągaliśmy po 1 sztuce z dziury i trzeba było wiercić następną.A u mnie już lód mokry.bo śnieg się rozpuszcza i robi się "błoto"Oczywiście blaszka. Edytowane 9 Stycznia 2016 przez cyprys19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Panowie nie wiem jak ale moj znajomy przywiozl ochotke z Olsztyna ;-) mieli normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartoslaw Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Ja dzisiaj byłem 1raz na większym i głębszym akwenie i...szału nie było. Wynik 2:2, byłem z ojcem, moje pod 30 taty pod 15 . Poza tym brak innych brań, skuteczność 100%. jak na prawie 4h łowienia to lipa...ale chociaż pogoda piękna była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 To się chyba nazywa 'sztafeta pokoleń'... młodszy to i większy ciężar dźwiga!?czas i na mnie coś powiercić w lodzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartoslaw Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Hehe rywalizacja była ojciec rozpoczął i zakończył. Ja ,,rządziłem" w środku Wierć kolego bo warto...nam się nie poszczęściło, ale napotkany wędkarz opowiadał że 2dni temu trafił na stadko 5szt 36-41cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 No nareszcie super dziś łowienie na lodzie bez okazów ale zabawa była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartoslaw Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 To najważniejsze Króciutka wędeczka, kilka metrów żyłki tylko dzieli nas od ryby..te puknięcia, hol...no i niewiadoma pod samym przeręblem zanim się pokaże...echhhh jak ja lubię łowić z lodu szkoda tylko że w wlkp ostatnio tak rzadko jest nam to dane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 U nas w Małopolsce lód do 15cm dziś leszcza fajnego spiąłem ale cóż jutro walka od południa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Byłem dzisiaj w końcu na lodzie.Jakos wcześniej czasu nie było Ogólnie slabiutko kilka drobnych okoników i w zasadzie to by było na tyle. W sumie na 8 osób które łowiły 1 okoń ok 35 cm Jednym słowem porażka Najważniejsze że sezon otwarty Pozdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Dziś od 7.30 do 15 łowy na lodzie. 3 sztuki 30cm, kilkanaście 20cm i dziesiątki palczaków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregx1 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Dzisiejsze 2 godzinki około południa były dla mnie przysłowiowym "Dniem Konia". Jeszcze nigdy podczas wypraw na lód, na moje wiślane starorzecze, nie trafiłem takiego przekroju gatunkowego: okonie, jazgarze, płoć, klenika, sandaczyka i uwaga... ukleję!!! Wszystko prawidłowo zapięte, na mormyszkę z pinką, nie podhaczone. Dodam jeszcze, że kleń i sandacz normalnie prawie w tym łowisku nie występują. Jakaś magia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nizioł Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zazdroszczę samozaparcia. Mnie jakoś na lód nie ciągnie. Dzisiaj cały dzień chodzę spocony, ręce się trzęsą i obraz mi śnieży... To chyba syndrom odstawienia... 9dzień bez spinningu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Troche drobnicy i jeden rodzynowy +- 40 cm,przyneta-błystka swojego wykonania 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Piękny garbusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 SUper gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgo9 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 U mnie dziś bez szału, sporo drobnicy... Ale trafił się i rodzynek 37cm ☺ Łapię na Balalajke wiec emocje niesamowite!! A właśnie.... dziś miałem ciekawy przylow, przygodzie zacięcie i siedzi ale nie walczy... Myślę co to az tu nagle w przerwali pokazuję się rąk, posmakować mu moja sztuczna ochotka hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Panowie nie wiem jak ale moj znajomy przywiozl ochotke z Olsztyna ;-) mieli normalnie Przywiózł czy ja mu wysłałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Wczoraj wreszcie nieco spóżniona , ale jednak , inauguracja sezonu podlodowego . Najpierw pojechaliśmy na jaziowo-kleniowe rewiry ale lipa - brak wody . Tak to jest , jak główne , przydomowe łowisko znajduje się poniżej zaporówki ... Póżniej wybraliśmy się na tajny , okoniowy ciurek - zamarznięty jeszcze ... No to szybka decyzja , przezbrojenie sprzętowe i na lód !Było fajnie tym bardziej , że ostatni raz łowiłem z lodu jakieś 3-4 lata temu . W końcu taki mamy klimat . Rybki dopisały ilościowo , częstotliwość brań bardziej niż zadowalająca . W konfrontacji blaszka - mormyszka wyszedł remis , z delikatnym wskazaniem na tę pierwszą . Największy pasiaczek wybrał jednak wolframową kulkę - tatusiowy ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 (edytowane) Gdyby nie MECZ !!!!! dzień mógłbym zakończyć jako NAJLEPSZY od kilku latek !!!. Pomimo to udało się trafić kilka pasiastych koni.zdjęcia tylko największych z dzisiejszego połowu przedział 43-46 cm : Poza tym kilkanaście w przedziale 30-35 i ileś tam drobniejszych . OPŁACAŁO SIĘ WRÓCIĆ POMIMO TAK DOBRYCH BRAŃ - MECZ PIERWSZA KLASA I W KOŃCU WYGRALIŚMY!!!!!! BRAWO BRAWO !!!!!!!!!!! Edytowane 10 Stycznia 2016 przez miramar69 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaroch18 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 No, no jak widać na załączonym obrazku miałeś bardzo dobry dzień! Pogratulować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 (edytowane) Szkoda, że takie dni trafiają się tylko raz do roku lub raz na parę latek .Cały czas biłem się z myślami: zostać i dalej łowić pomimo złej pogody ,ale znakomitych brań???, czy wracać do cieplutkiego domku i pooglądać MECZ. Okazało się, że jedno jak i drugie dziś WYPALIŁO!!!Nie żałuję że przerwałem łowienie, mecz był super. Edytowane 10 Stycznia 2016 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 A jeszcze ten dzień się nie skończył Piękny połów i niezapomniany mecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi