Skocz do zawartości

Sezon podlodowy 2015/16

Pietruk

Rekomendowane odpowiedzi

Łowię na naprawdę dobrych okoniowych łowiskach (jez. Drawsko, Siecino itp.) i z naprawdę solidnymi podlodowcami, ale nie pamietam żeby ktoś kiedyś trafił tyle oKoni powyżej 43cm. Mega szacunek i wielkie gratulacje Miramar69!

Takie zdarzenie miałem jeszcze około 8 latek temu, wtedy znacznie lepiej było !!!

Nawet mój syn , który prawie nie łowił miał zabawę: post-47757-0-41121900-1452444805_thumb.jpgpost-47757-0-57514200-1452444823_thumb.jpg

Edytowane przez miramar69
  • Like 6

@miramar69. Konkretne łowienie. Rób powtórkę w najbliższym czasie. Jak nie będą brać to faktycznie miałeś "dzień konia".

Raczej 'dzień o'KONIA' :lol:

Edytowane przez darek1
  • Like 1

miramar69 gratulacje, to się wyłowiłeś.

Gdyby tak więcej takich łowisk było w Polsce.......! Marzenia ściętej głowy. Na podlodowym łowieniu nie byłem już z 10 lat, wszędzie wokół okonie wielkości palca. Żadna frajda, zostają pstrągi i trocie na pomorzu.

Panowie jak tam sytuacja z lodem ? trochę go przytopiło.... :( 

Można wchodzić ? interesuje mnie czas od czwartku, Małopolska, Tranów 

Daj sobie spokój kolego lód jest ale temp. na plus więc z każdą chwilą staje się miętki do tego woda na lodzie, która sporo waży.Pocieszające jest to, że zapowiadają jeszcze mrozik więc jeszcze sobie pokiwasz :)

Edytowane przez krakus
  • Like 1

W mazowieckim lód ponad 20cm.Na mazurach okolo 17cm.Na południu też gruby.Panowie kilka dni lekko na plusie nic nie rozpuści.Jak coś to miniamalnie.Od piątku znów mrozi.Wiec trzeba wykorzystywać czas.Profilaktycznie przy brzegu zrobić odwiert i potem co jakiś odcinek jak ma się obawy.

Byłem w sobotę i niedzielę na Śniardwach (Niedźwiedzi Róg i Zdory) W sobotę od 9 do 13 totalna studnia. Po 13 trochę ruszyło, ale na około 50ryb tylko 5 było powyżej 20cm. W niedzielę kompletna lipa na 5 osób 1okoń i jeden szczupak. Wszystko na małą blaszkę. Na większą nic. Ludzi trochę było, większość mormyszyło. Wyniki podobne lub gorsze.