Skocz do zawartości

Sezon podlodowy 2015/16

Pietruk

Rekomendowane odpowiedzi

Eee 41 to już fajny wynik, proszę nie narzekać:)

O dziwo wszystkie moje 40+ zostały złowione przy okazji łowienie białorybu czyli spławiczek plus haczyczek plus ochotka.

Od kilku lat biegam tylko z mormychą, tylko za okonie i czterdziestki trafić nie mogę.

Ach te ryby!

Za to je kocham :)

U mnie totalna lipa. Do odwilży jeszcze była zabawa z okoniem, teraz znowu przymroziło, lód koło 20 cm i od 3 dni codziennego łowienia w kilka osób ani jednego okonia. Na co by się nnie łapało same jazgarze albo sandaczyki koło 20 cm. Niestety, taki urok zatoki połączonej z Odrą (Wrocław, Połbina).

Zazdroszcze Wam tych okoni 40+. Ja próbuję na naprawdę kapitalnych akwenach, w super miejscówkach i lipa. Może w ten weekend coś się ruszy? Bo zamarzły już praktycznie wszystkie największe jeziora :)

Kapitalne akweny, super miejscówki, które zaczynają być choć trooochę znane. przestają być kapitalnymi. Wędkarze (i nie tylko) szybko robią "porządek" z takimi miejscówkami.

Duże ryby raczej znajdziesz w łowiskach, o których się nie rozmawia w szerszym gronie.

• Like 1

Kapitalne akweny, super miejscówki, które zaczynają być choć trooochę znane. przestają być kapitalnymi. Wędkarze (i nie tylko) szybko robią "porządek" z takimi miejscówkami.

Duże ryby raczej znajdziesz w łowiskach, o których się nie rozmawia w szerszym gronie.

Muszę powiedzieć, że prawdopodobnie masz rację. Łowiska o których mówię to między innymi jez. Drawsko czy Siecino. W weekend zjeżdża się na nie masa wędkarzy z regionu. Podobnie na mniejszym jeziorze Wilczkowo koło Złocieńca. Kilka lat temu regularnie ktoś zgłaszał stamtąd do WW okonie powyżej 1,5kg. I co? Dziś garbus 25cm jest tam nie lada sukcesem. pozdrawiam

Po takiej informacji gdzie od dobrych kilkunastu dni jest minus plus lód z wcześniejszego okresu naprawdę daje sporo do myślenia.

Ja wybieram się w Niedziele i odpuszczam bo kolejny weekend to już kropki przy których co najwyżej można się wykąpać ;)

Bezpiecznego lodu Koledzy.

I jak tam panowie połowiliście coś dzisiaj??? U mnie słabo...przez chwilę miałem nadzieje na 40+...ale po pierwszym odjeździe już wiedziałem że to szczupaczysko capnęło blaszkę. Nie duży koło wymiaru, ale emocje były :lol:  do tego kilka okonków...u kumpla wynik identiko...choć jego jeden okoń 20 przekroczył :P  Pozdrawiam