Skocz do zawartości

Sezon podlodowy 2015/16

Pietruk

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejny weekend nad wodą. Niestety znowu słabo. Przez dwa dni udało mi się złowić tylko 4 okonie powyżej 30cm. Mnóstwo małych pasiaków, ale to się nie liczy. Plusem jest przyłów 40cm szczupaczka, który fajnie pochodził na bałałajce oraz pierwsza w życiu sieja około 30-35cm. 

Teraz pozostaje... poczekać do następnego weekendu :)

A mnie się dzisiaj taaaaki byk trafił:

To forum o połowie ryb drapieżnych na sztuczne przynęty, a nie jazgarzy na mormyszkę z ochotką.

A to przepraszam w takim razie. Na własną obronę dodam, że ochotka była sztuczna.

Była też płotka i szczupaczek 40-stka. Inni też połowili, ale okazów nie było. Lód zdrowy. Jak tak dalej będzie to  kolejny weekend również pod znakiem przerębla.

Edytowane przez robert79
  • Like 2

Dziś nie było tak dobrze, ale się coś wydłubało : 2 x okonki  37 i 38cm  oraz   3 x 34-35cm :

Dwa największe:

Sorry , ale system zeżarł mi zdjęcia które jeszcze po napisaniu posta wczoraj były???

Zaraz załaduje je jeszcze raz  ;)  :)

post-47757-0-23078600-1453049688_thumb.jpg

post-47757-0-70255600-1453049700_thumb.jpg

Edytowane przez miramar69

A mnie się dzisiaj taaaaki byk trafił:

Była też płotka i szczupaczek 40-stka. Inni też połowili, ale okazów nie było. Lód zdrowy. Jak tak dalej będzie to  kolejny weekend również pod znakiem przerębla.

'Sandacz dla ubogich' ;) Ale calkiem spory jak na jazgarza. Bardzo ladna kolorystycznie rybka tak na marginesie :)

Dziś był dzień szczupaka. Cholery zabierały blaszki i odpływały - tak 3 niestety zakolczykowałem, za to 5 udało się uwolnić od kolczyka po fajnej walce i wyjęciu.

Pomimo tego, trafił się tez ładny rodzynek którego można by zaliczyć bardziej jako przyłów dzisiejszego dnia. 

Całe 43cm szczęścia  ;)

post-47757-0-68015400-1453050551_thumb.jpg

post-47757-0-68049200-1453050560_thumb.jpg

Edytowane przez miramar69
  • Like 13

Dziś był dzień szczupaka. Cholery zabierały blaszki i odpływały - tak 3 niestety zakolczykowałem, za to 5 udało się uwolnić od kolczyka po fajnej walce i wyjęciu.

Pomimo tego, trafił się tez ładny rodzynek którego można by zaliczyć bardziej jako przyłów dzisiejszego dnia. 

Całe 43cm szczęścia  ;)

hahaha znowu zdjecia nie widac tego rodzynka ;)

No juz widac. Ladny :)

Edytowane przez Del Toro

Jedyne co mogę dodać odnośnie dzisiejszych szczypaków (żeby nikt nie myślał sobie  ;)  :D ) mieściły się w przedziale 60-70+  :rolleyes: .

Ja dziś do 10 bez brania normalnej ryby... Same palczaki. Dopiero po zmianie miejscowki zaczęło się Okoniowe eldorado :) Może nie jakieś torpedy 40 cm ale takie 25-35 cm  :lol:  na kanadyjce i zyłce 0,07 dawały popalić :)

Nie zdążyłem opuścić do dna dobrze i bummmm siedzi i tak przez 2h. Zabawy co nie miara, tak więc dzień zaliczam do tych pozytywnych bo i słoneczna pogoda dopisała mimo porannego mrozu  ;)