karpik 69 Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Witam na forum. Tak jak w temacie, przymierzam się do kupna tego kołowrotka do ciężkiego spinningu na suma, ma współpracować z wędką Shimano SpeedMaster Spinning 270 XH 50-100g. Plusem tego kołowrotka są dwie szpule aluminiowe, waga kołowrotka 410g, korpus i rotor z aluminium (Hardbody-Z) i jak podaje producent mocna przekładnia, ale są to kołowrotki produkowane w Chinach zresztą tak jak większość sprzętu więc to akurat mi nie przeszkadza, tak jak moje Penny też są produkcji Chińskiej i jak na razie złego słowa na nie nie mogę powiedzieć. Dane kołowrotka: Model: EXCELER Plus 3500E - Poj. szpuli: 220m/0,30mm, model 4000 270m/0,30mm- Przełożenie: 4,8:1- Waga: 410g I teraz moje zapytanie używał może ktoś ten kołowrotek, jak się sprawdza, jaka praca itd. Waga całego zestawu miała by 410g + 179g = 589g to chyba bardzo dobry wynik tego połączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pampi Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 posiadam daiwe exceler plus tylko ze trochę mniejszą bo 2500, Kołowrotek chodzi miodzio, jedynie do czego mogę się przyczepić to delikatuśny luz na korbce(prawie nie zauważalny) spowodowany dość chaotyczna eksploatacją, plecionkę jak i żyłeczkę nawija wyśmienicie, mam go już ponad 1,5 roku i jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik 69 Opublikowano 9 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Dzięki za wypowiedź pampi może jeszcze ktoś ma dopowiedzenia w tym temacie na temat tego kołowrotka, chętnie wysłucham opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starfish Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Jak na suma to za mało. Slammer 360 będzie akurat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik 69 Opublikowano 10 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Nad Pennem Slammerem 360 też rozważam, tylko martwi mnie blokada na stałe czyli system IAF (łożysko jedno kierunkowe), mam dwa Penny SpinFisher 750SSm są ok bardzo mocne ale to już do innej metody.Zastanawiam się jeszcze nad Abu Garcia Soran 60 STX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi