Skocz do zawartości

Spro Blue Arc czy Red Arc??

Łukasz91

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ja napisałem że redy są niezniszczalne? Czy ja napisałem że S i D są do dupy? Napisałem że mam informacje z pierwszej ręki że kręcioły za 2 tysie wcale nie są jakieś niesamowite a to różnica.Ładny design to nie wszystko.Rozumiem też że niektórzy koledzy mają problem z kojarzeniem.

Panowie kołowrotki kołowrotkami ....mam np jaxona co ma 10lat i nic mu nie jest,mam mistrala co ma 8 lat i tylko uchwyt korbki sparciał ze starości ..mam spro blue arc który dla mnie jest bardzo dobry.. A z multiplikatorów mam daiwy i abu z wyższej półki..Wszystko zależy od tego na co nas stać ...Wiadomo że ryby nie patrzą jakim sprzętem łowimy ,ale jeżeli łowimy profesjonalnie i chcemy zabłysnąć wśród kolegów i innych znanych wędkarzy trzeba doinwestować ... To tak jak z garniturem na weselu ... Można śmiało się bawić i w jensach ale jak nas będą spostrzegali ?

Ja wiem że to tylko ryby, ale dla niektórych to pasja pełną piersią , a dla jeszcze innych biznes...

No tak. Tylko że przy ruchomej szpuli nie można za bardzo oszczędzić na multiku. Od 5 stówek w górę kosztuje coś porządnego aby się nie zniechęcić.

Chociażby dokładność wykonania hamulca rzutowego, konstrukcja szpulki i jakość łożysk szpulki musi stać na wyższym poziomie niż w  stałej szpuli.

Kołowrotkiem za 200-300 zł jestem w stanie normalnie się posługiwać. Multikiem nie.

• Like 1

• 6 miesięcy temu...

Tołpygi :Sympatyczny kolego, na temat kręciołków to może i masz trochę wiedzy,  ale na temat połowu tołpyg to bzdur nie pisz, przy tak drastycznym spadku  wody ten gatunek jak, i wiele innych gatunków pokarmu nie pobiera, w takim okresie można złapać tołpygę metodą spinningowo-szarpakową, i tyle w tym temacie.