mrWhite7 Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 #0,8 zakupione ale na okonia - varivas max power .POd sandałki jest #1,2 i #1,5.Na dużej bardzo ciężkiej wodzie PE 1.2 sprawdził się doskonale .Na Martwej Wiśle używa się 0,8 na sandacza . Sam używałem PE 1,0 i wiem że można spokojnie zejść do 0,8 używając 12 lb kija . Józek co ty chcesz ciągać na tej PE 1,5 sumy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 TPe..wydaje mi się, że moje ceny są lepsze niż ty podałeś te z UK http://www.mefistofishing.pl/varivas-avani-sea-bass-max-power-pe-najlepsza-plecionka-p-907.html 210 zł za 0.8 i za resztę 1, 1.2, 1.5 po 190 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 (edytowane) Kupuję na ebay prosto z Japan i ceny nie są jakieś bardzo wysokie .W Niemczech średnio 2 x droższehttp://www.ebay.de/sch/i.html?_trksid=p2047675.m570.l1313.TR0.TRC0&_nkw=Varivas+Aavni+Sea+Bass+Premium&_sacat=0&_from=R40http://www.ebay.de/sch/i.html?_trksid=p2047675.m570.l1313.TR0.TRC0&_nkw=VARIVAS+AVANI+SEA+BASS+MAX+POWER&_sacat=0&_from=R40 Edytowane 12 Lutego 2014 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 (edytowane) Łowiłem Varivasem cały sezon w bardzo ciężkich warunkach , zaczynałem od PE 2,0 skończyłem na PE 1,2 Plecionka bardzo mięka ,wytrzymała i pod sandacza na zaporówkę w zupełności wystarczy PE 1,0 na bezzaczepowe łowienie nawet PE 0,8 .A ten 2.0 jest dużo grubszy od 1.5? Ewentualnie do czego bys porównał tego varivasa 2.0? Edytowane 12 Lutego 2014 przez Kozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 (edytowane) Kupuję na ebay prosto z Japan i ceny nie są jakieś bardzo wysokie .W Niemczech średnio 2 x droższehttp://www.ebay.de/sch/i.html?_trksid=p2047675.m570.l1313.TR0.TRC0&_nkw=Varivas+Aavni+Sea+Bass+Premium&_sacat=0&_from=R40http://www.ebay.de/sch/i.html?_trksid=p2047675.m570.l1313.TR0.TRC0&_nkw=VARIVAS+AVANI+SEA+BASS+MAX+POWER&_sacat=0&_from=R40Artur bo tym razem kultura idzie ze wschodu na zachód.W Polsce już są tańsze jak w Niemczech .#1,5 będzie na sandacza.Patrząc po grubości to wygląda jak 10lb power pro . Edytowane 13 Lutego 2014 przez Jozi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskie Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Ta marka budzi zaufanie, spokojnie można kupować, choć ceny z deka zaporowe. Al jak się ceni jakość . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 W sezonie 2.0 bedzie testowane:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 (edytowane) A ten 2.0 jest dużo grubszy od 1.5? Ewentualnie do czego bys porównał tego varivasa 2.0?Jest grubszy i solidniejszy ale bardzo przyjemnie się nim łowi . W spokojnych warunkach miałem podobną ilość brań na 2,0 tak jak na 1,2 czy 1,5 ale jak pojawił się wiaterek to gumę zaczęło "wyciągać" i zachowywała się nienaturalnie , szybka zmiana do 1,2 i wszystko ok . Józek ma rację z tym 1,2 i 1,5 pod sandacza bo faktycznie łowiąc z brzegu też sięgam po te rozmiary ale przesiadając się na łódz oraz lżejsze i krótsze kijki można połowić 1,0 a nawet 0,8 jak dno jest wolne od zaczepów tak więc Józek zwracam honor Varivasa tak za bardzo nie można porównywać bo jest on bardzo specyficzny , przede wszystkim bardzo mięki i ładnie się układa na szpuli a rzuty są bardzo dalekie . Dzisiaj testowaliśmy nową Adrenalinę i wziąłem korbę z Varivasem 1,5 ,rzuty grubo ponad 100 metrów , aż się przeraziłem jakieś 120 m ,masakra Edytowane 13 Lutego 2014 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Artur bo tym razem kultura idzie ze wschodu na zachód.W Polsce już są tańsze jak w Niemczech .#1,5 będzie na sandacza.Patrząc po grubości to wygląda jak 10lb power pro . Właśnie Jozek dobrze porównałeś , Varivasa 2,0 można porównać do Power Pro 15 lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
watykanczyk Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 (edytowane) A czy 2,0 nada się do łowienia troci bo muszę kupić coś nowego gdyż stara Power Pro już się kończy. Edytowane 13 Lutego 2014 przez watykanczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 A czy 2,0 nada się do łowienia troci bo muszę kupić coś nowego gdyż stara Power Pro już się kończy.W rzece to tak , da sobie spokojnie radę na Bałtyk 1,5 w zupełności wystarczy . We wtorek ruszam na Bałtyk i zabieram 1,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
watykanczyk Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Dzięki za informację. Mi potrzeba do połowów w rzece a więc trzeba wziąć tą 2,0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Ja teraz kupiłem VARIVASA HIGH GRADE PE - jest połowę tańszy a też wygląda ciekawie, zobaczę jak to w praniu wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 #0,8 zakupione ale na okonia - varivas max power .POd sandałki jest #1,2 i #1,5.Jozi a jaki węzeł stosujesz do pleciek x8 . Ja używam varivasa i ygk i wychodzi mi na to , że każdy węzeł mocny jest jak kropelkę superglue dostanie . Jak nie kapne to różnie to bywa , zazwyczaj przy zaczepie ścina pletkę na węźle stosunkowo łatwo a teoretycznie nie powinno Na okonia ( ja używam na klenia czasami ) polecam 0.6 varivas super trout max power w beżowo-szarym kolorku . Moc kapitalna , cieniutka jak włos , tylko trza kropelką potraktować węzeł (w moim przypadku ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Przy cienkiej YGK używałem tego http://www.netknots.com/fishing_knots/albright-special/ . Nie było źle (bez kleju) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cipstiger Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Ja używam Varivas Premium Avanti Jigging 10x10 0,8 I 1,0.Idealna z łodzi na słodka i słoną wodę.Dla mnie mistrzostwo świata.Dodatkowo używam płynu do konserwacji plecionki Varivas.Plecionka nie gra tak na przelotkach i jest miękka.Nawet Power Pro po spryskaniu zrobiła się idealna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Jakie rybki i na jakim kijku ciągasz na tak cienkiej lince? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cipstiger Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Fenwick Hmg GS 70M -MF2 ,kręcioł Shimano AR-C 4000XG .W tamtym roku zębacz 99 cm (na zdjęciu),okonki ,sandacze, dorsze.Kosmiczny sprzęt do fantazyjnego łapania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 OK. Czyli mozna cienko jak brak zaczepów. Co to za model AR-C 4000XG? Nie ma chyba takiego. Może Twinek albo Biomaster ze szpulką AR-C.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cipstiger Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Tak jak u prawie każdego zaczep=porażka.Jak dobry dzień to z 15 przynęt żegnam z boleścia.A co do kołowrotka pełna nazwa AR-C AREO CI4+ 4000XG .Mam 2 od kwietnia tamtego roku.Wbij nazwe w wujka google jest tam bez liku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 To przy grubszej lince typu PP 20 lub 30 Lb normalne haki i kotwice można wyprostować. A jak nie to odhaczacza użyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cipstiger Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Prawdę mówiąc nie myślałem o odhaczaczu ale warto spróbowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Przy cienkiej YGK używałem tego http://www.netknots.com/fishing_knots/albright-special/ . Nie było źle (bez kleju) Dokładnie ok , ale nie sprecyzowałem , że chodzi mi o węzły bezpośrednio do krętlika czy agrafki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endryou Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Od kilku lat, do cieńszych plecionek stosuję węzeł "uni", tylko okręcam 6~7 razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Dokładnie ok , ale nie sprecyzowałem , że chodzi mi o węzły bezpośrednio do krętlika czy agrafki A, to sorki. Nigdy nie wiązałem bezpośrednio, z uwagi na możliwość łatwego przetarcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi