Mateush Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Od kilku lat, do cieńszych plecionek stosuję węzeł "uni", tylko okręcam 6~7 razy. Jeżeli piszesz o cienkich x8 to trzeba będzie spróbować , jeżeli piszesz o zwykłych cienkich ( nie używam w tym momencie) to akurat z tym nie miałem nigdy problemów tzn nie było zjawiska ścinania plećki . Te x8 są śliskie i pomimo poprawnego węzła , przy zaczepie ( na rybie , szczupale 100+- nigdy mi nie strzeliła) minimalnie przesuwa się plećka i ścina ją ( nawet na podwójnym palomerze ) . Jak zaaplikuje kropelkę jest ok . Szukam węzła agrafkowego , który nie będzie potrzebował kleju , tak mi się marzy Ten węzeł co Waldek używał do łączenia vep jest ok , nie ścina plećki i trzyma moc ( na kropach stosuję czasami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endryou Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 (edytowane) Tak, miałem na myśli te x8, ostatnio najczęściej używałem Sunline Castaway. To linka hybrydowa i troszkę sztywniejsza niż te x8 Varivasa i YGK, ale na tych, węzeł też trzyma - moim zdaniem dobrze. Edytowane 15 Lutego 2014 przez Endryou Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Varivas lepszy jest od Duela? Chodzi o cienkie pletki do spinna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Varivas lepszy jest od Duela? Chodzi o cienkie pletki do spinnaNie wiem jak duel ( nigdy nie próbowałem ) ale ygk mozna powiedzieć , że jest lepsza od varivasa ponieważ parametry ma niemalże identyczne a znacznie tańsza jest i jak najbardziej sprawdza się do spinna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morales Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Varivas lepszy jest od Duela? Chodzi o cienkie pletki do spinnaVarivas Max Power 8x i DUEL x8 są zbliżone jakościowo, obydwie mam nawinięte na szpule; 1,2 vaivasa i 1 duela. Do tej pory ,czyli jesień i w ciepłe dni zimy używane na morską troć. Niesamowite długie rzuty, świetny kontakt z przynętami, kilka przynęt odstrzelonych ,kilka urwanych. Łapałem w kamieniach i na piasku, na te parenaście godzin łowienia brak oznak użytkowania.Mocne, żeby zerwać trzeba nawijać na rękaw bo potną paluchi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Czas powoli kupować nowe linki na sezon sandaczowy 2016. Czym różnią się te linki poza ceną Varivas Avani Sea Bass Premium od Varivas Avani Sea Bass poza ceną ? I czy PE 1.5 będzie dobre na sandaczowe łowisko z twardym dnem i kamieniami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Varivas Avani Sea Bass Premium 1.5 na sandacze to z zapasem wystarczy.Tylko te kamienie ... bez przyponu będzie ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Kupiłem Avani SB premium 1,2PE i jest tam dołączony jakiś przypon 2.5m/20lb co to za linka ? Fluorocarbon? jak to wiązać do pletki? Z tyłu opakowania tylko japońskie krzaczki są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 to jest vep czyli taki jakby japonski fluorocarbon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander+ Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Kupiłem Avani SB premium 1,2PE i jest tam dołączony jakiś przypon 2.5m/20lb co to za linka ? Fluorocarbon? jak to wiązać do pletki? Z tyłu opakowania tylko japońskie krzaczki są Przypon Vep dołączany do plecionki Varivasa to połączenie nylonu z fluorocarbonem... zamiast tego stosuję na przypon linkę Self Made Surflon 1x7 do tego cybanty zaciskowe + krętlik i agrafka..przypony dają radę podczas przyłowów szczupakowych...z fluorocarbonu natomiast już się wyleczyłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi