Rheinangler Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Cześć Ponieważ posiadam jedynie doświadczenia z tzw trociowych rzek bezpośrednio uchodzących do morza chciałbym skonfrontować swoją wiedzę a przede wszystkim niewiedzę z wędkarzami łowiącymi w Drwęcy i koncentrującymi się głownie na trociach.Interesują mnie przede wszystkim informacje dotyczące ogólnie mówiąc "rocznego rytmu rzeki" i jej łososiowatych mieszkańców, gdyż znalazłem rzekę o podobnym charakterze i podobno sporym pogłowiem łososi i troci. pozdrawiam Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Napisz do Wedkarskiej Tuby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Uderz do kolegi Krab chyba jest z nad samego brzegu Drwecy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba1981 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 (edytowane) Moim zdaniem czy to na Drwęcy czy rzekach bezpośrednio uchodzących do morza , ,,roczny rytm'' zależny jest od 2 czynników tzn. 1- poziomu i temperatury wody w rzece , 2 - fazy cyklu rozrodczego Edytowane 27 Stycznia 2016 przez ryba1981 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba1981 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Uderz do kolegi Krab chyba jest z nad samego brzegu DrwecyKolega Krzysiek to ,,KOZAK'' jeśli chodzi o trocie i nie tylko z Drwęcy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 27 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Ok, dziękuję koledzy za podpowiedź, prowadziłem już korespondencję z @Krab-em, sympatyczny gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Ina też nie uchodzi bezpośrednio do morza. Czy chodzi o którąś z rzek zarybianych w ramach programu Lachs 2000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 28 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Ina też nie uchodzi bezpośrednio do morza. Czy chodzi o którąś z rzek zarybianych w ramach programu Lachs 2000?Posłużyłem się skrótem myślowym pisząc Drwęca bo odcinek jaki muszą przebyć trocie i łososie zanim do niej wejdą jest jednym z najdłuższych w Polsce.W przypadku rzeki o której pisze to ok 300 km od morza.Tak chodzi o jedną z nich, podobno najlepszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi