Skocz do zawartości
  • 0

jaka najcichsza spalina ??

Wojtasz

Pytanie

Pytanie do użytkowników silników spalinowych. Czy są na rynku silniki bardzo zdecydowanie cichsze od pozostałych. Jakieś konkretne modele, albo patenty. Nie pytam o standardowo w miarę ciche, tylko wyjątkowo ciche. Myślę o takim 4-6 koni, ale mocniejszy też biorę pod uwagę :)

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jeśli chodzi o patenty to polecam całkowite wyłączenie - absolutnie skuteczny patent  :D .

No, ale jeżeli ma pracować to mogę polecić Merkurego 5KM. Na jałowych obrotach z odległości 20-30 metrów poznawałem, że pracuje na sąsiedniej łodzi po tym, że woda była wyrzucana z otworu kontrolnego.

• 0

Pytanie do użytkowników silników spalinowych. Czy są na rynku silniki bardzo zdecydowanie cichsze od pozostałych. Jakieś konkretne modele, albo patenty. Nie pytam o standardowo w miarę ciche, tylko wyjątkowo ciche. Myślę o takim 4-6 koni, ale mocniejszy też biorę pod uwagę :)

Dwucylindrowa w czterosuwie.

• 0

Czyli standardowo 2 cylindry 4 takt i najprawdopodobniej Yamaha 6 koni. 8 konna nowa już jest bardzo ciężka no i cena trochę zabija. O silnikach 25 koni nawet nie myślę. U mnie wszędzie strefa ciszy, tylko Wisła zostaje a będę tam pewnie 4-5 razy do roku, ale spaline kupię. może na jakieś wakacje z rodzinką się przyda. Na tą chwilę mam łódkę radia 290 to na 6 koniach będzie fruwac, ale myślę nad łodzią około 4 m i tutaj już pewnie 6 koni nie wystarczy na ślizg.

• 0

Czyli standardowo 2 cylindry 4 takt i najprawdopodobniej Yamaha 6 koni. 8 konna nowa już jest bardzo ciężka no i cena trochę zabija. O silnikach 25 koni nawet nie myślę. U mnie wszędzie strefa ciszy, tylko Wisła zostaje a będę tam pewnie 4-5 razy do roku, ale spaline kupię. może na jakieś wakacje z rodzinką się przyda. Na tą chwilę mam łódkę radia 290 to na 6 koniach będzie fruwac, ale myślę nad łodzią około 4 m i tutaj już pewnie 6 koni nie wystarczy na ślizg.

Te 6 KM samemu do ślizgu pewnie wystarczy. Ale jak kogoś dopakujesz to raczej nie. Celuj w 9,8 na dwóch garnkach. 37 kg.  8 KM podobnie więc brak sensu. 6 KM w jednym garnku waży około 27 kg.  

• 0

yamaszka 6km 4-takt, 2-garki.potwierdzam gdyż takiego używam,a przerabiałem kilka modeli różnych marek,yamaszka najlepsza.

Jak ktoś chce kupić taką yamaszkę co pisze kolega to może się zgłosić do mnie na priv(tylko po cichu) :ph34r: :ph34r: :ph34r: :ph34r: cena będzie okazyjna ;) ;) ;) .

• 0

napewno silniki 2-u garowe będą cichsze niż jedno i napewno 4t będzie cichszy niż 2t,jednak najwięcej hałesu wytwarzają obroty silnika.więc jeśli chcesz się przemieszczać niesłyszalnie proponuję większy motorek najlepiej yamaszkę 4t zaczynając od 6km lub więcej.

• Like 1

• 0

Na 6km 4T 2002rok(dwa cylindry) pływałem po Rożnowskim w strefie ciszy!fakt z najmniejszą prędkością nawet bezczelnie koło wodnego posterunku aż w końcu  zapłaciłem mandacik ale jak to stwierdził policjant ,,żebyśmy nie zobaczyli jak pan szarpiąc uruchamia silnik to byśmy do pana nie podpłynęli!).