zorman Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Koledzy tak z ciekawości - ceny produktów znacznie odbiegają od tych ze sklepów internetowych?Byłem i w tym roku jak i poprzednim. Całą ta wystawa wygląda jak targ a nie TARGI... Co do cen kilkakrotnie słyszałem na stoiskach w szczególności pleciony że kupią dany towar jeśli zostanie sprzedany po cenie internetowej i to były dość spore różnice. Rzeczywiście większość stoisk Karpiowych ale dla spinningisty też się coś znajdzie, do 90% stanowisk było bardzo ciężko się dostać straszny tłum rozluźniło się dopiero około 16, generalnie warto przyjechać ale nie ma za bardzo co liczyć na jakieś rozmowy czy wymianę poglądów na stoiskach. Dużo ludzi też popiło była sytułacja że dwóch osobników pod leciało do lady wydawało kilka błystek i uciekli i mówię o sytułacja która widziałem a było tego pewnie wiecej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Panowie na miejscu mozna nabyc bilet ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamerhed Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Powinny byc dostepne w kasach targow. W zeszlym roku tak kupowalem i nie sadze by sie cos zmienilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Alko musowo jak co roku ale przecież jak co roku przesadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid.K Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 To i ja napiszę kilka zdań od siebie. Faktycznie można było odnieść wrażenie, że jest się na jakimś targowisku. W dodatku atmosfera, jakby rzucili towar, którego zaraz nie będzie. Trzeba też sobie powiedzieć szczerze, że dla Kolegów z okolic, gdzie wybór jest mizerny to jedna z niewielu okazji do kupienia wybranych pozycji. Jest zapotrzebowanie to sprzedawcy reagują . Mi to nie przeszkadzało, skupiony byłem na czymś innym. Chciałem porównać kilka modeli spiningów o długości 9' do 20-30g o akcji mod fast/fast ze średniej/wyższej półki cenowej. I co? Chiny, Malezja lub Tajwan. Często nawet naklejki były na blankach. Wędki pełne niedoróbek (jak się wie, na co zwrócić uwagę). Na Targi można było się postarać i wybrać te "najlepsze z najlepszych egzemplarzy". Ale po co, wybrednych klientów jest jeszcze niewiele . Wiedza przedstawicieli często pozostawiała wiele do życzenia. Panowie takie pojęcia jak akcja wędziska, typ i rozmiar przelotki, masa to nie są pytania z kosmosu. A tak, tylko się przekonałem, że warto złożyć sobie coś samemu lub zlecić wykonanie zadania zaufanej pracowni.Kilka pozycji (marek) na plus:- bardzo fajnie wykonane Dragony HM-X. Możliwość porównania modeli w jednym miejscu (o to w stacjonarnym sklepie bardzo ciężko). Dowiedziałem się, że jest możliwość ingerencji w projekt. To duży plus. Niestety nie znam osoby, która posiada z tej serii wędkę.- St. Croix seria Avid na plus. Tylko pozostaje pytanie: czy nie lepiej uzbroić blanki tego producenta pod siebie i cenowo wyjdzie bardzo podobnie lub nieco taniej. Znikną problemy z uchwytami i lakierem pod przelotkami.- wyższe modele Kongera. Tu mam dylemat - bywały problemy z serwisem. Jak jest teraz nie wiem...Może coś pominąłem, czegoś nie zauważyłem. Moja strata Mega minus: Normark - ze stoiskiem Shimano. Z takim podejściem do Klienta nie widzę sensu się wystawiać (słynna zablokowana gablota i niepełna oferta). Przydała by się konkurencja i rynek sam by zweryfikował patologię. Czy pojawię się za rok? Pewnie tak, chociażby dlatego, aby rozwiać wątpliwości (grubsze zakupy przeważnie robię na wiosnę). Piszecie karpiarze, kulki, zanęty. Ten rynek się rozwija bo i przybywa fajnych łowisk. Odpowiedzcie sobie na pytanie. Ile macie specjalnych łowisk w okolicy z prawdziwego zdarzenia, gdzie można pospiningować z dobrymi wynikami? Nie wspomnę o możliwości wypożyczenia łodzi. U mnie ZERO. Moja ocena 4-. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lordin Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Nie mogę być w Poznaniu ale dziękuję kolegom za relację z targów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Bardzo dobrze się czyta Wasze opinie. Czekam na resztę i ciekawe wnioski, obserwacje, odkrycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Bardzo dobrze się czyta Wasze opinie. Czekam na resztę i ciekawe wnioski, obserwacje, odkrycia.Jb również dał ciała.Nie widziałem forumowiczów co by ktoś miał jakiś akcent rozpoznawczy(koszulka,czapka) czy coś w tym stylu a chętnie bym kogoś zaczepił i poznał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azhek Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Oj tam oj tam, a dwie panie wędkarki w buffach jerkbaita to co? Nic? ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Szczerze powiem iż i mnie rozczarowało stoisko Shimano, ale także niepełna oferta Daiwy,nawet nowych modeli jak na lekarstwo(piszę o castingu, nie wiem jak w spinie?) Spodziewałem się także większej liczby rękodzielników, Świetne stoiska Savage Gear i Dragona oraz Varivasa, Andrzej czekamy na wyprzedaż Twoich perełek Basiu, Rafale i Jędrula jeszcze raz dziękujemy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukson Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 (edytowane) Byłem i także mam mieszane uczucia...Impreza niewątpliwie cieszy sie bardzo dużym zainteresowaniem. Ilość zwiedzających powoduje jednak ze przyjemność która normalnie powinna towarzyszyć tego typu wydarzeniu dość szybko zamienia się w umęczenie. Chyba jednak za dużo upakowano na tzw. m2. Nie było możliwości sensownie pogadać z wystawcami bo tyle sie tam przewijało narodu ze zdradzali trochę symptomy ADHD i wcale im sie nie dziwie! Może na przyszłość organizator powinien wydzierżawić dodatkowa hale i np. karpiarzy tam ulokować co niewątpliwie poprawiło by komfort zwiedzającym! Ja byłbym skłonny zapłacić więcej za wejście gdybym miał zapewniony większy komfort zwiedzania. Udało mi sie tylko chwilkę pogadać z Tomkiem Kurnik z "Kurnik Fishing" którego jeśli tu zagląda pozdrawiam! Edytowane 13 Lutego 2016 przez lukson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Byłem,widziałem.Stoisko Daiwa/Shimano tragedia. Ciekawe stoisko Westin i Sg. Generalnie 70% kulki i smrodek zenety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ender Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 a w pawilonie 6 był w ogóle ktoś? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Byłem w 2014 roku i widzę, że wiele się nie zmieniło. Karpie nadal dominują. To co wspominam najgorzej to gigantyczny tłum i upał w całej hali. Zdecydowanie ilość miejsca by spokojnie przejść zbyt mała do ilości odwiedzających. Może kiedyś jakby była edycja w Warszawie to Stadion Narodowy byłby idealny na taką wystawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 jeśli 6 to tam gdzie akwarium to byłem, samo akwarium tez jakoś bidne tzn widziałem jednego marnego szczupaczka, karpi nie liczę 2 małe jesiotry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 a w pawilonie 6 był w ogóle ktoś?dla spinnigu pawilon 6 był priorytetem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teo Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Standardowo castingowo było biednie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proraf Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Standardowo castingowo było biednieJeśli chodzi o multiplikatory, to owszem ( chociaż w Daiwie pojawił się Steez w dystrybucji europejskiej)Ale kijków castingowych trochę było ( Graphiteleader, St.Croix, Westin) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 samo akwarium tez jakoś bidne tzn widziałem jednego marnego szczupaczka, karpi nie liczę Bo ono miało symulować i odzwierciedlać nasze łowiska 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Cały dzień na targach. Jeżeli miało się ukierunkowane zainteresowanie stoiskami - to na spokojnie z każdym wystawcą i obsługą można było spokojnie i przyjemnie porozmawiać i uzyskać informację, które były w naszym zainteresowaniu. Jak dla mnie to najlepszym stoiskiem było Savage Gear z prezentacją pracy przynęt w basenie, bardzo duże zainteresowanie widzów, stoisko sprzedaży oblegane przez kupujących. Niektórzy zachowywali się tak jakby miało zabraknąć przynęt Stoisko muchowe nie powaliło mnie. Za to powaliły mnie ceny w bistro barze ! Jakbym był na placu przy wieży Eiffla w Paryżu Nie mogę pojąć jak to się stało, że nie znalazłem stoiska jerkbait Otworzyłem w Googl plan szczegółowy stoisk i nic! Nie znalazłem, pomimo masy ludzi nie dowiedziałem się, gdzie się ukryli Bardzo, bardzo przyjemną pamiątką pozostała mi z targów fotka z Jakubek Vagnerem, ambsadorem stoiska DAM i autografem na widokówce pocztowej ze zdjęciami "potworów" z jego wypraw Przed 18 kręgosłup trzeszczał z przeciążenia i nadszedł czas powrotu do domu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teo Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Po cichu liczyłem na Złotego Karasia z Megabasami a tam tylko spiny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal.Bednarkiewicz Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Szczerze powiem iż i mnie rozczarowało stoisko Shimano, ale także niepełna oferta Daiwy,nawet nowych modeli jak na lekarstwo(piszę o castingu, nie wiem jak w spinie?) Spodziewałem się także większej liczby rękodzielników, Świetne stoiska Savage Gear i Dragona oraz Varivasa, Andrzej czekamy na wyprzedaż Twoich perełek Basiu, Rafale i Jędrula jeszcze raz dziękujemy Dzięki za odwiedziny z samego rana, takiego wjazdu na stoisko nie mieliśmy jeszcze na targach Zazwyczaj podchodzimy to takich targów z przymrużeniem oka i na luzie, staramy się żeby każdy mógł wziąć w rękę każdy nasz produkt, pomachać wędką, poplątać linki. Niejednokrotnie też kupić jakiś produkt ale nasze marki są tak niszowe że dla wielu wędkarzy to jedyna okazja żeby kupić coś z naszej oferty nie wysyłkowo 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 (edytowane) A ja na luziku. Nie jechałem do Poznania (w super towarzystwie chłopaków ze starekołowrotki.pl), że odkryję cokolwiek. Ogarnąłem ten cały bazar bardzo ogólnie nie usiłując nawet skupiać się na gumeczkach, woblerkach i identycznie wyglądających blankach, bo ... to nie jest miejsce na poważne analizy. Dla mnie to wyjazd rekreacyjno - towarzyski. Odbyć wszystkie zaplanowane spotkania, choć by po to aby tylko przybić piątkę lub pogadać dłużej ze znajomymi, z którymi nie sposób spotkać się w ciągu roku/lat. I się udało!!! I to mnie cieszy i to jest bezcenne Nie będę nikogo wymieniał aby kogoś nie pominąć Natomisat opinię o sprzęcie i nowościach i tak zdobędę w inny sposóbPozdrawiam Wszystkich PS aha, był mały plan: kupić fajną plecionkę co by grała z nowo zakupionym ATC ... zrealizowane na stoisku Varivasa (Basia, Rafał, Andrzej ... )Wisienką na torcie tej imprezy, były nieoczekiwane prezenty do "mojej szafy" pod postacią pięknych "kręciołków" (Wojtek, Sebastian... ) Edytowane 13 Lutego 2016 przez BOB1 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Minibam Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Ja tam chciałem podziękować osobom z Jerkbaita które spotkałem za to iż udało się zbić piątkę i milo spędzić czas.PSRównież spotkałem te dwie fajne dziewczyny w buffach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 I ja również następnym razem tak zrobię.Lepiej pogadać,wypić "rosołek"z wódek regionalnych niż się wk...i narzekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi