gaweł Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Robert zapomniałeś dodać że wygraliśmy nagrody/wobler/ w konkursie wiedzy na temat firmy Rapala A ja dziękuję wszystkim za wspaniałe spotkanie. Klimat targów wśród kolegów-bezcenny Dużemu wielkie dzięki/macanie kolekcji Megabasów i Everków to piękna sprawa :P/o porzeczkowej malinówce nie mógłbym nie wspomnieć Endriu dzięki za zrobienie Morrumka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander78 Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Wszystkim uczestnika szczerze zazdroszcze,może za rok I ja wpadnęMuszę sie zaspokoić targami pod LondynemThe big one które odbęda się w marcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 A na stoisku Keitecha, (niedaleko akwarium) gdzie cały czas przebywał Kawalec, ciągle puszczają film, jak skrobać ryby? W piątek był motywem przewodnik tego stoiska. Przez godzinę siedziałem w okolicy i leciał na okrętkę. Spytałem, czy tak promują wypuszczanie ryb. Powiedzieli żebym spadał (nie sam Kawalec, ale ktoś tam inny, kogo nie znam i nie dokładnie w takich słowach)Niezła promocja C&R... Poprzez zmechanizowanie skrobania sandaczy i okoni...Poza tym same targi niezłe - sporo można było pooglądać, podotykać i pomachać.Jeden minus - w porównaniu z targami motoryzacyjnymi - brak hostess Tych kilku nie liczę, bo ginęły w tłumie.Do mnie również odnieśli się w podobny sposób ale cięty język pozwolił na srogą riposte 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kieroz Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Ja uwazam targi za udane masa sprzetu i oczywiscie ludzie ,ktorzy znaja sie na nim najlepiej no i wreszcie mozliwosc porozmawiania z profesjonalistami ktorzy znaja sie na tym sprzecie najlepiej. Podobalo mi sie stanowisko Normarku , nowe echosondy Humminbirda, (dowiedzialem sie wielu fajnych rzeczy, chociazby o mojej echosondzie, wiele niezbednych porad i mila rozmowa) kolowrotki Shimano i nowosci Rapali oraz Sufixa. Ogolnie po 4h chodzenia natlok ludzi zaczal mnie przygniatac i musialem opuscic glowna hale. Ogolnie wiele fajnych rzeczy no i oczywiscie z pustymi rekoma sie nie wyszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dino9 Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Z uwagą poczytałem o wszystkich spostrzeżeniach.RYBOMANIA to nietylko targi spinningowe (odnośnie niektórych żali).Przedstawicieli "spod znaku karpia" było tylu,że spokojnie zajęliby cały pawilon????.Organizacyjnie 5 liga, i mam tu na myśli choćby małą tablicę o rozmieszczeniu wystawców w danym pawilonie (przez ten bajzel dotarłem do Art-Rodu ok.14-tej).Odnośnie wrażenia z TTargów,każdy powinien postawić sam sobie pytanie-czego oczekiwałem i czy zaspokoiłem ciekawość.Ode mnie 6+ za podejście do zwiedzających dla WESTINA (Luc Coppens-super sympatyczny gość),SG-gdzie "garbus" i "malina" udzielili wszelkich wyjaśnień zainteresowanym zwiedzającym,DAM- gdzie można by było zamknąć stoisko i "postawić"Jakuba Vagnera,taki show robił ,podziękowania dla Wojti'ego ,dzięki któremu bez łaski lądowało w basenie wszystko czego sobie zwiedzający zyczył.Było jeszcze trochę tych dużych plusów (FOX RAGE,PLECIONA,VARIVAS,MATUSIAK)gdzie można było sympatycznie pogadać i wysłuchać cennych wskazówek.Na 2- w/g mnie zasłużyły DAIWA i SHIMANO - widać Polak to dla nich niszowy klient (5 multików i ok.10 kijów w caście łącznie to dla mnie paranoja chyba,że wrażenie chcieli zrobić wielkością stoisk wystawowych.P.s Byłem,co mnie interesowało powyginałem,"pomacałem",browara z kumplami wypiłem ale pewien niedosyt pozostał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kieroz Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 (edytowane) Zgadzam sie z kolega @dino9 zeby znalezc Art-Rod to gdyby ktos tam nie powiedzial ze jest jeszcze jeden pawilon to chyba bym tam nie dotarl chyba ze zadzwonilbym do Michala to by mi wyjasnil, ale tak to istny bajzel na kolkach. Odnosnie Daiwy to jak zobaczylem stanowisko to myslalem ze parschne smiechem ,ogromne stanowisko a sprzetu prawie nic, natomiast Shimano jak dla mnie prezentowalo sie duzo lepiej (w zasadzie na tym stanowisku prezentowal sie caly Normark) ale bylo na co popatrzec. Takie moje spostrzezenia Edytowane 14 Lutego 2016 przez lamiglas87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dino9 Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 (edytowane) Cd... Edytowane 14 Lutego 2016 przez dino9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Garbus to DAM, a nie SG. W SG Rafcia Malinowski only z tylko mi znanych. A Targi, no cóż. Jeżdżę na nie od lat. Co tam będę narzekał. Każdy orze, jak może. Bez zarzutu SG, DAM, Westin. O Shimano i Daiwie koledzy już wcześniej napisali. Cieszę się, iż mój przyjaciel Rafał Bednarkiewicz 'Varivas" rozwija skrzydła. To dobry i ceniony sprzęt. W tym roku, w porównaniu do poprzedniego zwiększył asortyment o Zexusa i Graphitleadera ( latarki czołowe i patyki do spina i casta). Poczekamy, aż wróci z Osaki, i co dalej będzie się działo.Oglądałem też, wespół z Hubertusem, wspomniane przez Remka patyki na stoisku Kongera. Jak Hubcio nadmienił, blanki są godne uwagi, jeno zobaczymy w jakiej cenie wejdą na rynek. Były wystawione jako "no name". Pogadałem i pochodziłem trochę z Andrzejkiem Nowikiem i wysłuchałem jego opinii, jak z pod ziemi wyrósł @Tofik czyli Łukasz. ( Dzięki Łuki za czujność, jesteśmy umówieni). Wraz ze mną był też Przemo, czyli@Minecjusz. Spotkałem też paru kumpli z mp.pl. Cholera, o włos minąłem się z Andrzejem@Godski i innymi kolegami. Przybiłem piątkę z Robertem Taszarkiem, w locie z Maćkiem@wobler 129. Parę słów zamieniłem z Majkim z pleciona.pl.Ogólnie tłoczno było, ale parę nowości dało się obejrzeć i pomacać. Oczywiście, powyższe napisałem okiem castingowca. Niepocieszonych, przepraszam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 (edytowane) Piotrek, byliście dzisiaj czy w sobotę??Wczoraj się rozglądałem za znajomymi i ....... kilku namierzyłem Pozdrowienia dla wszystkich spotkanych w sobotę. Edytowane 14 Lutego 2016 przez maniek1972 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dino9 Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Faktycznie "garbusa" przykleiłem do SG za co przepraszam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 (edytowane) Może Daiwa zapomniała zapełnić stoisko :-). Największe miejsce, a sprzętu niezbyt wiele. No cóż - pokaż się, a zastaw się :-). Brak planu hal - to spory minus. Na stoisku łodzi Semper była łódka obecnego Mistrza Polski.Nie wiem czy zwróciliście uwagę, na system kotwiczenia na płytkiej wodzie. Mam mieszane uczucia, bo wielkie to to ale wygoda, gdy jest się samemu na rybach niewątpliwa :-)Z elektroniki Raymarine się rozwija. To jeszcze nie to i jeszcze odstaje od czołówki, ale idą w dobra stronę. Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka Edytowane 14 Lutego 2016 przez Dano-G 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek gżybek Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Robercik (Bob1) widze że i Ty w końcu poznałeś Gawła i Dużego.Co by nie mówić fajne chłopy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Oglądałem też, wespół z Hubertusem, wspomniane przez Remka patyki na stoisku Kongera. Jak Hubcio nadmienił, blanki są godne uwagi, jeno zobaczymy w jakiej cenie wejdą na rynek. Były wystawione jako "no name". Pytałem o to Pana Bogdana Gosztyłę i powiedział, że- cena w sklepie około 350PLN - ale teraz zastrzel mnie bo przez chwilę się zawahałem czy powiedział w sklepie czy u dystrybutora - "no name" bo podobno przyleciały bezpośrednio na targi (pierwsze próbki) i ... nawet nie nałożono na nie napisów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 (edytowane) https://maszbranie.pl/pl/p/Wedka-Konger-Streeto-UL-2202-220-cm-2-10g/1463 Pierwszy z brzegu jaki wyskoczył Swoją drogą ciekawe jest to co pisał Remek że wędki przylecialy prosto na targi i nawet oopisać nie zdążyli, w sklepach internetowych widziałem je od co najmniej tygodnia Zostając w temacie Kongera, mi najbardziej spodobał się ich nowy trawel z serii Pocket i już wiem co będzie moim nowym zakupem na ten sezon Edytowane 14 Lutego 2016 przez MichałM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 No proszę, kolega Michał już wycenił. Pogadaliśmy trochę na stoisku Kongera. Ma wejść patyk na rynek, który w sklepie będzie kosztował "tylko" 1700 zł.Nie wiem, co nasi rodzimi sobie myślą, ale za 1700 zeta ukręcę sobie , co będę chciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szemo Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Pytałem o to Pana Bogdana Gosztyłę i powiedział, że- cena w sklepie około 350PLN - ale teraz zastrzel mnie bo przez chwilę się zawahałem czy powiedział w sklepie czy u dystrybutora - "no name" bo podobno przyleciały bezpośrednio na targi (pierwsze próbki) i ... nawet nie nałożono na nie napisów tez pytałem i cena końcowa miała oscylować w granicach 350zł co do "no name" w katalogu strona 24-25 opis tabele.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 https://maszbranie.pl/pl/p/Wedka-Konger-Streeto-UL-2202-220-cm-2-10g/1463 Pierwszy z brzegu jaki wyskoczył Swoją drogą ciekawe jest to co pisał Remek że wędki przylecialy prosto na targi i nawet oopisać nie zdążyli, w sklepach internetowych widziałem je od co najmniej tygodnia Zostając w temacie Kongera, mi najbardziej spodobał się ich nowy trawel z serii Pocket i już wiem co będzie moim nowym zakupem na ten sezon Michale zerknij - w sklepie status "spodziewana dostawa". To standardowy manewr. Wpisuje się produkty z katalogów i .... czeka na dostawę. Więc w sklepie masz wirtualny produkt, a na targach ... ten rzeczywisty. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 (edytowane) No proszę, kolega Michał już wycenił. Pogadaliśmy trochę na stoisku Kongera. Ma wejść patyk na rynek, który w sklepie będzie kosztował "tylko" 1700 zł.Nie wiem, co nasi rodzimi sobie myślą, ale za 1700 zeta ukręcę sobie , co będę chciał Ale nie będziesz miał nobilitującej nalepki "Konger", tylko np. "Loomis" , "Talon", albo inne dziadostwo Edytowane 14 Lutego 2016 przez slawek_2348 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Konger nie ma ich jeszcze u siebie oni maja jakos tez te dostawy dziwnie rozplanowane ze towar wjezdza do Pl nie rzadko w polowie kwietnia. Taka maja dziwna polityke Nie mniej ja chyba wole Sicario SL z Mikado. Cena podobna a kijek lzejszy i koponenty tez ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Michale zerknij - w sklepie status "spodziewana dostawa". To standardowy manewr. Wpisuje się produkty z katalogów i .... czeka na dostawę. Więc w sklepie masz wirtualny produkt, a na targach ... ten rzeczywisty. Słuszna uwaga, sam niedawno mówiłem komuś o tym że to czesta praktyka sklepów internetowych a tymczasem zapomniałem o tym zupełnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Słuszna uwaga, sam niedawno mówiłem komuś o tym że to czesta praktyka sklepów internetowych a tymczasem zapomniałem o tym zupełnie Spox! Ale wiesz to chyba najczęstsza praktyka .... polskich ... sklepów internetowych. U nas to nawet towar, który jest w magazynie, jest ... w magazynie na cargo w chinach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inter Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 na targach byłem poraz pierwszy , z castem zaczynam 2 sezon , jakoś tak wyszło że na czasie teraz mam UL - fajny kijek polecił mi Andrzej Przybytek z Varivasa , no i w sumie chodzi jak marzenie (Varivas area drive 1-7g) testowany już na kropkach -malinka jak on pracuje , mimo wszystko jakoś tak chciałem pomacać inne oferty ,tak dla zaspokojenia i porównania --- i co ? i lipa na wszystkich stanowiskach jak spytałem o casta ul zaczynano rozmowe od 10 g w góre , jak mówiłem że na 7-8 ma sie kończyć patrzyli na mnie jak na nienormalnego , no to se chciałem pomacac młynki no i co ? poza steezem nowym ( jakoś nie przemawia on do mnie ) to jeszcze Quantuma jakoś dostrzegłem niby ze szpulą tuningową ,ale jakoś chłopak nie za bardzo wiedział na stoisku o co w tym wszystkim chodzi .... tak powiem szczerze iż jestem zdegustowany .poza oczywiście fajną atmosferą targów i pogawędkami z kilkoma kolegami , to wrażenia mam jak po wyjściu ze średnio zaopatrzonego sklepu wędkarskiego , na dodatek auto zostawiłem na światłach - fajnie se poprosić ludzi o pomoc w popchaniu (nie użyje tu już słów ,które mam na końcu języka ) wkońcu przyjazd taxi z kablami i 4 dyszki w plecy .... ogólnie fajnie , ale ............ a i oscypka zjadłem (to mi sie spodobało) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzwierzak Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Dziękuję za wszystkie relacje i informacje. Sam nie dałem rady się wybrać a czytajac w/w posty kilka ciekawostek przyswoiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IMMORTAL Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Pytałem o to Pana Bogdana Gosztyłę i powiedział, że- cena w sklepie około 350PLN - ale teraz zastrzel mnie bo przez chwilę się zawahałem czy powiedział w sklepie czy u dystrybutora - "no name" bo podobno przyleciały bezpośrednio na targi (pierwsze próbki) i ... nawet nie nałożono na nie napisów Zwróciłem na te wędki uwagę w katalogu Kongera, zapowiadają się ciekawie. To wklejanki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prawie30 Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Zwróciłem na te wędki uwagę w katalogu Kongera, zapowiadają się ciekawie. To wklejanki? Nie, każda to tubular. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi