Skocz do zawartości

Daiwa Morethan PE SV 8.1 TW -co i jak?

gaweł

Rekomendowane odpowiedzi

Ponieważ rozważam zakup w/w multika potrzebuję opinii użytkowników na ten temat.

Multiplikator głównie będzie służył do łowienia trotyl z plaży/do zębatych też/-chodzi mi o rzuty bardzo dalekie

przynetami od 18g do 30g na cienkiej/1,2/plecionce

O Exsence DC wiem już dużo/w łapie miałem/ale taka oto myśl mi przyszła./ten albo tamten :P /

Może to ci on będzie? :)

Kto ma? :)

ExDC wygodniej leży w łapie. Tatule/Morethana/Zilliona TWS...trzeba lubić tą budę. ExDC sprawdzony w boju na 100%, polecam - to wyjątkowy multik. Poczekaj na AntaresaDC nowego:)

Miałem Calaisa Dc i Antka Dc a ExDc też mi w łapie leży tylko ta przekładnia/od użytkowników info/, bo coś tam się dzieje po dłuższym użytkowaniu/a na nowego Antka poczekam ;) /

Ja potrzebuję woła roboczego bo 3 dni w tygodniu od marca do końca kwietnia/jak się da :P / w solance będę :) 

A Tatula HLC?No nie wiem,trzeba pomacać/może na Targach się uda :)

Exsence Dc ma za mocno ustawiony hamulec , na najniższym ustawieniu za mocno hamuje i ogranicza rzuty.

Ale przez to nie robią się brody :) .

Calais Dc jest bardzo dobry leci jakieś 20 m dalej jak z Exsence , ale po zamoczeniu w solance przestaje całkowicie hamować.

Słona woda widocznie powoduje zwarcia na obwodach.Trzeba bardzo uważać , nie łowić jak jest fala.

Natomiast zaskoczony jestem Morethanem , wyjątkowo przyjemnie się rzuca, leci bardzo daleko, dzięki szpuli SV nie robią się brody.

W tej chwili to mój ulubiony kołowrotek na trocie w morzu.

Z.

• Like 1

..."Exsence Dc ma za mocno ustawiony hamulec , na najniższym ustawieniu za mocno hamuje i ogranicza rzuty.

Ale przez to nie robią się brody  :) ."...

Ciekawe stwierdzenie. Mój za ...la tak, że przy minimum nie ma mowy o nie kontrolowaniu szpulki kciukiem. 

(nie jestem w stanie porównać z Calais bo nie używałem)

Exsence Dc ma za mocno ustawiony hamulec , na najniższym ustawieniu za mocno hamuje i ogranicza rzuty.

Ale przez to nie robią się brody :) .

Calais Dc jest bardzo dobry leci jakieś 20 m dalej jak z Exsence , ale po zamoczeniu w solance przestaje całkowicie hamować.

Słona woda widocznie powoduje zwarcia na obwodach.Trzeba bardzo uważać , nie łowić jak jest fala.

Natomiast zaskoczony jestem Morethanem , wyjątkowo przyjemnie się rzuca, leci bardzo daleko, dzięki szpuli SV nie robią się brody.

W tej chwili to mój ulubiony kołowrotek na trocie w morzu.

Z.

A to fajnie że na casta plażowe trocie łowisz.

Chętnie bym go pomacał :)

Do 3miasta zajeżdzasz?/będzie impreza castowo-trociowa z plaży w kwietniu :) /

Jaki kijek sparowałeś? 

Tak , czasami łowię na Rozewiu, jak będę jechał to dam znać.

Wędki używam 9-10 -cio stopowe do 30-40 g.

Z.

No to do usłyszenia :)

A tak poza tym to co nikt nic?

To chyba górna półka Daiwy?

No to problem mam bo o ExDc jest sporo info to na temat Morethana nic nie ma.

A piszą gdzieniegdzie że jest super./no cena wysoka,Steez o wiele tańszy jest/

Edytowane przez gaweł

No Morethan - szpulka SV, wodzik T = dalekie rzuty w miarę bezstresowe, buda Tatuli, design fajny, bardzo szybki, bez DC... kupuj to co Ci się podoba bo wybierając z tych lepszych to żaden Cię nie zawiedzie. Kuo dwa/trzy i wybierz jeden resztę sprzedaj i po sprawie, namacalnie wszysto się wyjaśnia:)

Ja osobiście używam  Exsence Dc i zgodzę się hamulec jest ciut za mocny . Ale do łowienia Troci w Morzu sprawdza się bardzo dobrze ,odległości są bardzo dobre i komfort także . Moj kompan używał  AntaresDC i ja ani on nie zauważyliśmy na łowisku tak dużej różnicy w odległości jak 20m . Zresztą kolega w zeszłym sezonie zakupił  Exsence i chwali sobie na + . Jeśli chodzi o wytrzymałość  po 2 sezonach  wszystko działa jak należy .                post-50467-0-14830100-1454158305_thumb.jpg                                                                                                                                      

Daiwa Morethan PE SV 8.1 TW ja się nie zdecydowałem ,ale kto wie, może w tym sezonie :)   

Myślę Pawle, że ... powinieneś kupić oba  :D

Pewnie by to było najlepsze rozwiązanie :) /tylko co druga połowa na to :P /

Wczoraj dotarł do mnie Powermesh Jerk Daiwy/dzieki Sucks One :) /

Jestem też pod wpływem filmiku na Yut. gdzie skośnooki wali cykadą z Morethana na 92,5m :o /test rzutowy,porównanie z korbą,korba 84m/

Jeszcze miesiąc na decyzję ;) /może sie uda pomacać Morethana/

W kwietniu jak już pisałem będzie zlocik castingowy na trociach w Orłowie.

Potem może Beloniada cast? ;) /super sportowa rybka-polecam :) /

klon napewno nie ale widac ze coraz bardziej kolowrotki daiwy przypominaja shimano

Troszkę kołowrotki/multiplikatory/Shimano znam ale żeby przypominały Daiwę?/z Daiwy miałem Ryogę 1016 z szpula availa-sprzedałem ;)a i z 10 lat temu Presso/

Który?

Jakie?

Detale?