gaweł Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Ponieważ rozważam zakup w/w multika potrzebuję opinii użytkowników na ten temat.Multiplikator głównie będzie służył do łowienia trotyl z plaży/do zębatych też/-chodzi mi o rzuty bardzo dalekieprzynetami od 18g do 30g na cienkiej/1,2/plecionceO Exsence DC wiem już dużo/w łapie miałem/ale taka oto myśl mi przyszła./ten albo tamten /Może to ci on będzie? Kto ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 A myślałeś o Tatuli HLC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 ExDC wygodniej leży w łapie. Tatule/Morethana/Zilliona TWS...trzeba lubić tą budę. ExDC sprawdzony w boju na 100%, polecam - to wyjątkowy multik. Poczekaj na AntaresaDC nowego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 28 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 ExDC wygodniej leży w łapie. Tatule/Morethana/Zilliona TWS...trzeba lubić tą budę. ExDC sprawdzony w boju na 100%, polecam - to wyjątkowy multik. Poczekaj na AntaresaDC nowego:)Miałem Calaisa Dc i Antka Dc a ExDc też mi w łapie leży tylko ta przekładnia/od użytkowników info/, bo coś tam się dzieje po dłuższym użytkowaniu/a na nowego Antka poczekam /Ja potrzebuję woła roboczego bo 3 dni w tygodniu od marca do końca kwietnia/jak się da / w solance będę A Tatula HLC?No nie wiem,trzeba pomacać/może na Targach się uda / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbigart Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Exsence Dc ma za mocno ustawiony hamulec , na najniższym ustawieniu za mocno hamuje i ogranicza rzuty.Ale przez to nie robią się brody .Calais Dc jest bardzo dobry leci jakieś 20 m dalej jak z Exsence , ale po zamoczeniu w solance przestaje całkowicie hamować.Słona woda widocznie powoduje zwarcia na obwodach.Trzeba bardzo uważać , nie łowić jak jest fala.Natomiast zaskoczony jestem Morethanem , wyjątkowo przyjemnie się rzuca, leci bardzo daleko, dzięki szpuli SV nie robią się brody.W tej chwili to mój ulubiony kołowrotek na trocie w morzu.Z. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 ..."Exsence Dc ma za mocno ustawiony hamulec , na najniższym ustawieniu za mocno hamuje i ogranicza rzuty.Ale przez to nie robią się brody ."...Ciekawe stwierdzenie. Mój za ...la tak, że przy minimum nie ma mowy o nie kontrolowaniu szpulki kciukiem. (nie jestem w stanie porównać z Calais bo nie używałem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Calais/AntaresDC to wyższa liga toszkę, super maszynka wiem coś o tym. Ale, że aż 20m to już spora różnica:). Z EcDC lata bardzo daleko ale fakt że minimalne ograniczenie jest ale tak działa DC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 28 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Exsence Dc ma za mocno ustawiony hamulec , na najniższym ustawieniu za mocno hamuje i ogranicza rzuty.Ale przez to nie robią się brody .Calais Dc jest bardzo dobry leci jakieś 20 m dalej jak z Exsence , ale po zamoczeniu w solance przestaje całkowicie hamować.Słona woda widocznie powoduje zwarcia na obwodach.Trzeba bardzo uważać , nie łowić jak jest fala.Natomiast zaskoczony jestem Morethanem , wyjątkowo przyjemnie się rzuca, leci bardzo daleko, dzięki szpuli SV nie robią się brody.W tej chwili to mój ulubiony kołowrotek na trocie w morzu.Z.A to fajnie że na casta plażowe trocie łowisz.Chętnie bym go pomacał Do 3miasta zajeżdzasz?/będzie impreza castowo-trociowa z plaży w kwietniu /Jaki kijek sparowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbigart Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Tak , czasami łowię na Rozewiu, jak będę jechał to dam znać.Wędki używam 9-10 -cio stopowe do 30-40 g.Z. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Tak , czasami łowię na Rozewiu, jak będę jechał to dam znać.Wędki używam 9-10 -cio stopowe do 30-40 g.Z.No to do usłyszenia A tak poza tym to co nikt nic?To chyba górna półka Daiwy?No to problem mam bo o ExDc jest sporo info to na temat Morethana nic nie ma.A piszą gdzieniegdzie że jest super./no cena wysoka,Steez o wiele tańszy jest/ Edytowane 29 Stycznia 2016 przez gaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 No Morethan - szpulka SV, wodzik T = dalekie rzuty w miarę bezstresowe, buda Tatuli, design fajny, bardzo szybki, bez DC... kupuj to co Ci się podoba bo wybierając z tych lepszych to żaden Cię nie zawiedzie. Kuo dwa/trzy i wybierz jeden resztę sprzedaj i po sprawie, namacalnie wszysto się wyjaśnia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piatras Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 (edytowane) ...Poczekaj na AntaresaDC nowego:) 4x8 to czysta frajda więc wruczyli do tego Edytowane 29 Stycznia 2016 przez piatras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturbukowski Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Ja osobiście używam Exsence Dc i zgodzę się hamulec jest ciut za mocny . Ale do łowienia Troci w Morzu sprawdza się bardzo dobrze ,odległości są bardzo dobre i komfort także . Moj kompan używał AntaresDC i ja ani on nie zauważyliśmy na łowisku tak dużej różnicy w odległości jak 20m . Zresztą kolega w zeszłym sezonie zakupił Exsence i chwali sobie na + . Jeśli chodzi o wytrzymałość po 2 sezonach wszystko działa jak należy . Daiwa Morethan PE SV 8.1 TW ja się nie zdecydowałem ,ale kto wie, może w tym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Myślę Pawle, że ... powinieneś kupić oba 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Mam morethana i zamierzam go uzywac do przynet max 60gr W chwili obecnej rozkrecilem go i bede smarowal, na wormie niema lozysk sa tylko atrapy i bede musial je wymienic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 30 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Myślę Pawle, że ... powinieneś kupić oba Pewnie by to było najlepsze rozwiązanie /tylko co druga połowa na to /Wczoraj dotarł do mnie Powermesh Jerk Daiwy/dzieki Sucks One /Jestem też pod wpływem filmiku na Yut. gdzie skośnooki wali cykadą z Morethana na 92,5m /test rzutowy,porównanie z korbą,korba 84m/Jeszcze miesiąc na decyzję /może sie uda pomacać Morethana/W kwietniu jak już pisałem będzie zlocik castingowy na trociach w Orłowie.Potem może Beloniada cast? /super sportowa rybka-polecam / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 30 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Mam morethana i zamierzam go uzywac do przynet max 60gr W chwili obecnej rozkrecilem go i bede smarowal, na wormie niema lozysk sa tylko atrapy i bede musial je wymienic No to chyba się możemy spiknąć Ziom? Priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Zdjecia morethana od srodka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Zdjecia c.d 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 i nastepne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Widzę że robota zegarmistrzowska Czekam na info jak go skręcisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 zastanawiajace podobienstwo konstrukcyjne do jednej z rywalizujacych firm,zreszta nie tylko tego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 zastanawiajace podobienstwo konstrukcyjne do jednej z rywalizujacych firm,zreszta nie tylko tego modeluA coś więcej Klon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 klon napewno nie ale widac ze coraz bardziej kolowrotki daiwy przypominaja shimano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 klon napewno nie ale widac ze coraz bardziej kolowrotki daiwy przypominaja shimanoTroszkę kołowrotki/multiplikatory/Shimano znam ale żeby przypominały Daiwę?/z Daiwy miałem Ryogę 1016 z szpula availa-sprzedałem ;)a i z 10 lat temu Presso/Który?Jakie?Detale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi