inter Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 witam , ma ktoś pojęcie do czego służy rurka wzdłuż kolumny(taka sama jak w normalnym do chłodzenia wodą) tyle że tutaj idzie ona od dolu przez całą spodzine i wyżej do silnika - lecz nie ma pompy wody po co ona jest ??? mam takie 2 silniki od niemca i w jednym jest ta rurka , a w drugim nie ma bo jakby jakoś spaliny zasysały wode przez tą rurke to przeciez nie byłby już chłodzony powietrzem ? nie kumam tego --- jak ktoś wie o co tutaj chodzi prosze o pomoc w wyjasnieniu , z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Typ model i marka silnika, jakieś zdjęcia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 inter Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 juz wysylam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 inter Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 w sumie to firmy tez nie znam , bo nic nie pisze , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Spróbuj napisać wiadomość bezpośrednio do kolegi @Tornado, ma duże doświadczenie w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 inter Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 ok, napisze ,,, a moze w miedzyczasie ktos podpowie cos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jans Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 odlot spalin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Moze nie pomoge ale w silnikach ktore rozebralem byla rurka na wode i pret do zmuany biegow p/t. Spaliny szly kolumna. Masz ja osmolona a preta do zmiany biegow nie zauwazylem. Moze to to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Jans taka mala? U mnie walily cala kolumna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Mi też to wygląda na odprowadzenie spalin ale jak nie dotknę to nie wiem. Jak rurka jest z jakiegoś metalu to spaliny. Moc silnika to pewnie 2/3 KM, to i rurka mała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 inter Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 rurka jest miedziana , najbardziej nie wiem o co chodzi bo mam drugi silnik taki sam i nie ma tej rurki ?? no kurde wygląda ona jak do wody -- moze spaliny jakos zasysają tą wode ?? nie wiem zmiany biegow ten silnik nie ma tylko szybko i wolno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 inter Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 (edytowane) jednak rurka jest metalowa ,tylko jakas taka żólta ,, fotki gdzie ona wchodzi - 3- w uszczelka metaląwą2- pozniej jest jakby obudowa silnika1-silnik od spodziny strony czyli wchodzi w komore spalin , ale po co jak obok jest duza dziura ?? Edytowane 29 Stycznia 2016 przez inter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 inter Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 spaliny wychodzą dużą dziurą , bez rurki - chyba beda spaliny szly w komore kolumny i bedzie tam sie wszystko nagrzewało ?? a z rurką ? nie kumam - wtedy co ? poziom w rurce bedzie taki jak zanurzenie silnika , nie ma tam uszczelek to tak srednio by zaciągało wode ?? w tym silniku to nie problem ,ale mam 2 bez tej rurki i nie wiem czy jest ona wazna ? a nie chcial bym sprzedac komus i potem zeby byly problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Spaliny są wyprowadzane pod wodę aby tłumić hałas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 inter Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 no tak , ale tak wychodzi ze wiekszosc przez tą dużą dziure , to po co ta mała dziurka i osobna rurka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 busz231 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 według mnie rurka ma znaczenie tylko przy uruchamianiu silnika.jeśli kolumna nie ma wyżej otworków to po zanużeniu spodziny nabierze ona wodę i ciężko by było ją wypchnąć przez pierwsze spaliny i uruchomić silnik-dlatego jest rurka.jeśli twoje silniki bez rurki odpalają równie dobrze jak ten z nią to ona nie ma większego znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 inter Opublikowano 30 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 silniki palą od strzała aż dziwne,powiem nawet więcej jakoś mam wrażenie że dużo lepiej od nowych maszynek , a kilka już miałem w życiu .te pewnie po 400 zł powystawiam i napewno ktoś będzie zadowolony , myslalem że będą strasznie głośne - ale jak zanurzy sie w wodzie spodzine to nie ma wcale za wiele hałasu , a najważniejsze dla mnie że wychodzi na to iż nie są jakoś dodatkowo chlodzone wodą ,tak jak myślałem na początku ,że coś tam zasysa czy coś , dziękuje za rady i pozdrawiam zamykamy temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 alfilo Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 W niektórych silnikach taka rurka służy do pomiaru prędkości poprzez przepływ wody ale nie jestem pewien czy to jest to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
inter
witam , ma ktoś pojęcie do czego służy rurka wzdłuż kolumny(taka sama jak w normalnym do chłodzenia wodą)
tyle że tutaj idzie ona od dolu przez całą spodzine i wyżej do silnika - lecz nie ma pompy wody
po co ona jest ??? mam takie 2 silniki od niemca i w jednym jest ta rurka , a w drugim nie ma
bo jakby jakoś spaliny zasysały wode przez tą rurke to przeciez nie byłby już chłodzony powietrzem ?
nie kumam tego --- jak ktoś wie o co tutaj chodzi prosze o pomoc w wyjasnieniu , z góry dzięki
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi