Skocz do zawartości

O kolowrotkach SW marki Shimano - wydzielone z watku o kijach z pracowni X Rods

Mdah

Rekomendowane odpowiedzi

Sorki nie skumałem, że chodzi o Twojego kijka Guzu :lol: Myślałem, że post @jans'a dotyczył wędki @Popperka. Już czas odpocząć. Kijki piękne :D

BTW: Guzu, jak sprawuje się Stelka SW? Planuję niedługo zakup jej uboższego brata SW.

TP 4000 PG SW od dwóch dni jest w moim posiadaniu. Młynek rewelka!!! Praca idealna, świetne nawijanie plecionki. Myślę, że generalnie jest lepszy niż moja Stella A.D. 2004. To 5 lat różnicy, technika idzie na przód. Wielkie zaskoczenie to praca pod obciążeniem. Nie ma znaczenia, czy zwijam woblera pod prąd, czy z prądem - młynek pracuje tak samo lekko

Załamała mnie tylko korbka z wielką gałą, ale albo się przyzwyczaję, albo kupię T-knoba.

Przede wszystkim nawijanie plecionki. W TP zwoje są tak gęsto, że praktycznie ich nie widać. Wydaje mi się też, że rzucam z niego trochę dalej. Muszę jednak wyczuć ile mogę załadować plecionki na szpulę z tym nowym rantem, być może poleci jeszcze dalej

Niedługo premiera biomastera SW, ale uchwyt też jakiś duży :D

http://www.plat.co.jp/shop/catalog/default/language/en/cPath /21_39_41_1663/saltwater-fishing-big/reel/shimano-spinning-r eels/10-biomaster-sw.html

Dajcie znać jaki koszt tego mniejszego uchwytu, bo do moich potrzeb ta gała nie pasuje.

szpiegu a do jakiego TP chcesz? oni chyba wyznaja zasade że od 2500/3000w górę sa tylko pojedyncze

są takie na stronie

http://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/ products_id/5367/cPath/22_81_83_135/river-lake-fishing-fresh water/yumeya-08-twinpower-2500-double-handle.html

Wkurzyłem się trochę na tą gałę, bo przed zakupem sprzedający twierdził, że obydwie wersje 4000 mają normalne korbki...Pocisnę go jeszcze, może uda się załatwić T-knoba gratis? <_<

Ten Twoj bylo wiadomo ze przyjdzie z gala. Rzeczywiste fotki jak wisza, to zawsze jest gala. Ten z T-knob to taki katalogowy stwor, ladnie wygladal na potrzeby wydawnictwa Shimano na 2010 rok <_<

A ja do mojej Stelli SW dostalem i gale i T-knoba

B)

@Szpiegu

jedyna szansa na podwojna korbke do Shimano Twin Power lub Stella w rozmiarze 4000 to upolowac stara Stelle z 1995 lub 1998 roku w tym rozmiarze z podwojna korbka. Byly takie serie na Japonie. Mowimy o tej korbce przetykanej o przekroju 4 katnym. Takie jak maja Stelle F oferowane z Japonii.

i nie było zamiennego uchwytu? T :huh: to albo se poleciał w kulki albo wycofali opcję z 2 uchwytami jak było we wcześniejszych modelach i stellach.

z tego co ganiałem po forach SW.to oni zawsze takie gały na moze uzywaja .niby wygodniejsze :unsure: w pionowym jiggowaniu

wiesz z tego co widze to w PG jest zawsze gała .a T jest w tych XG

i nie było zamiennego uchwytu? T :huh: to albo se poleciał w kulki albo wycofali opcję z 2 uchwytami jak było we wcześniejszych modelach i stellach.

z tego co ganiałem po forach SW.to oni zawsze takie gały na moze uzywaja .niby wygodniejsze :unsure: w pionowym jiggowaniu

wiesz z tego co widze to w PG jest zawsze gała .a T jest w tych XG

Gała wygodna to jest, ale po 30 latach spinningowania normalnymi korbkami trudno będzie się przyzwyczaić.

Niezle sie prezentuje. Troche nie do konca mi sie podoba ta pupka. ale to kwestia gustu.

Nawija faktycznie bardzo ladnie.

No pupka nie jest idealna :mellow: Ale i tak jest lepsza niż pupka do szpica w młynkach Daiwy, po prostu nie mogę na nie patrzeć :lol: