tpe Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Problem z korbką rozwiązany Po wymianie kilku maili z Platem, zakupiłem u nich za niecałe 30 euraczy z przesyłką T-knoba do mojego SW. (oczywiście wszystko było skonsultowane ze Shimano Japan) Polecam Plata, naprawdę jestem pod wrażeniem pana Ogawy, tym bardziej, że sprzedawca mojego TP z ebay trochę mnie olał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 A ja bym tej gulały nie ruszał. Podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 A ja bym tej gulały nie ruszał. Podoba mi się Popperku, jak pojadę z nim na tuńczyki założę gałę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Przede wszystkim nawijanie plecionki. W TP zwoje są tak gęsto, że praktycznie ich nie widać. Wydaje mi się też, że rzucam z niego trochę dalej. Muszę jednak wyczuć ile mogę załadować plecionki na szpulę z tym nowym rantem, być może poleci jeszcze dalej Tak przez przypadek wpadłem na ten stary wątek,więc odgrzeję nieco. W szpulach AR-C plecionkę można nawijać bez problemu do końca dolnej krawędzi szpuli,cały zeszły sezon tak łowiłem i nie miałem absolutnie żadnych problemów w rzutach,o splątaniach nawet nie mówię. Na dole szpuli są takie pierścienie. Każdy z nich oznacza 1/3 pojemności szpuli. Sporo to ułatwia bo nawijając podkład na taką głęboką klasyczną szpulę 4000,nawijam żyłkę na równo z drugim pierścieniem,a potem idealnie wchodzi około 130m plecionki 10lb do samej dolnej krawędzi. Zdjęcie żeby było wiadomo o jakich pierścieniach mowa: Z żyłką jednak nie wiem czy można posunąć się tak daleko... Nawinięta do ostatniej krawędzi może zeskakiwać ze szpuli. Tak na marginesie dodam,że szpule od Twin Power 4000 SW są kompatybilne ze Stellami '07 i '10 (Oczywiście od nowego Twina SW '09) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamus Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 A jak z kompatybilnością szpul Twin Power 4000 SW '09 a nowym Twin Power 4000 '11 są kompatybilne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Nie,szpule od słodkowodnych Twin Powerów '11 są nieco większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 O to super Mam i Stellkę FE i TP SW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 O to super Mam i Stellkę FE i TP SW Oj Ty...Masz te dwa kołowrotki i nie sprawdziłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 O to super Mam i Stellkę FE i TP SW Oj Ty...Masz te dwa kołowrotki i nie sprawdziłeś? TP od kilku miesięcy leży u kumpla w Galway, a FE przyjechała tydzień temu. Tylko coś mi się wydaje, że szpula TP będzie trochę cięższa. Ale sprawdzę to jak w końcu wybiorę się na feroxy do Galway. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Owszem. Szpula Stelli 4000 '10 - 48gSzpula Stelli 4000 '07 - 53gSzpula Twin Powera 4000 SW '09 - 53g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Pozwól Tomaszu że Cię wywołam do odpowiedzi. Jak Ci się sprawuje ten Twinek do tej pory? Do czego go używasz i co z jego pomocą zwijasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek11 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Witam. A miał ktoś może styczność z twin power'em SW-A. Teoretycznie pojawia się na stronkach shimano na Europę i US ale porównując schematy to wygląda bardziej jak nowy TP JDM z trochę inną konstrukcją szpuli niż TP FC.Nie udało mi się trafić na schemat TP SW PG więc trochę błądzę jak ten SWA ma się do swoich kolegów. Gdyby ktoś mógł linka wrzucić to rozwiązałoby to sprawę bo na krzaczki już patrzeć nie mogę.Po głowie chodzi mi rozmaiar 5000 jak uzupełnienie po cięższej stronie. Tomaszek11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezary.Łoskot Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Tutaj jest schemat Twin Power SW 5000PG http://fservice.shimano.co.jp/part/pdf/02327.pdf pod adresem http://fservice.shimano.co.jp/part/01/index.html są schematy kołowrotków JDM do wyboru do koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Pozwól Tomaszu że Cię wywołam do odpowiedzi. Jak Ci się sprawuje ten Twinek do tej pory? Do czego go używasz i co z jego pomocą zwijasz? Przeoczyłem Twoje pytanie... Używałem go bez przerwy ok. 10 miesięcy, kilka razy w tygodniu. Plecionka 10-20lb, przynęty 10-30g. Łowiłem wyłącznie w Atlantyku. Po zachlapaniu przez fale, robiłem mu oczywiście prysznic. Po roku pojechał do serwisu. Jedyna usterka-padło jedno z dwóch łożysk w rolce. Poza tym wszystko w jak najlepszym porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek11 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Dziękuję Cezary.Właśnie o ten bezpośredni link do schematu mi chodziło. Jakoś nie mogłem na niego trafić w tych wszystkich krzaczkach Tomaszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Odświeżę wątek - panowie nada się ów TpSw4000PG na wunszen?? Miałby grać z X-Zogą 2.44m do 140gr... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Patu, a jaki sznurek będziesz na niego nawijał? Mam takiego, szpulkę ma nie za wielką, do tego sumowego kija celowałbym w co najmniej 5000. A może szpula od 5000 pasuje do 4000? To by załatwiało sprawę, bo młynek ma powera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Patryk jak najbardziej sie nada :)Do spina na wąsale z ręki jak ulał Z trolem to szkoda. Do trola bierz nieśmiertelne slammerki U mnie to lata na pletce 0,28mm.Kreciołek niby rozmiar 4000 ale body ma to z rozmiarówki 6000.Tak jak pisze Tomek ma powera przecież moc hamulca to około 11kg jak sie nie myle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Odświeżę wątek - panowie nada się ów TpSw4000PG na polnisze wunszen?? Miałby grać z X-Zogą 2.44m do 140gr... a moze okuma salina 55 u nas sobie chwala ten kolowrotek na maxa i do reki i do trola ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalar Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Nowa Stella SW5000 nada się pięknie. 400gram spokojnie pasuje do tak mocnego kija. U mnie chodzi z CTS LR 40lbs bez zarzutów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalar Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 tak przy okazji to gdzie można kupić jakąś fajną korbę do stelli 5000SW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 wow - to juz nawet patu sie bierze za poważne łowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur1125 Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 tak przy okazji to gdzie można kupić jakąś fajną korbę do stelli 5000SW? Jeśli o knoba chodzi to ja do swojej 5000SW zamawiałem u kolegi @matusiak , polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 wow - to juz nawet patu sie bierze za poważne łowy ...podpytuję tylko... mifek, a inne łowy są niepoważne <_< ??@tpe - pod sznur 30lb... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 wow - to juz nawet patu sie bierze za poważne łowy ...podpytuję tylko... mifek, a inne łowy są niepoważne <_< ??@tpe - pod sznur 30lb... nie no mnie po prostu zastanawiało czemu do tej pory sie nimi nie zajmowales... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi