Skocz do zawartości

Shimano Biomaster 3000 mgs zastosowanie

grunwald1980

Rekomendowane odpowiedzi

ten z Ebay-u,były jeszcze dwa...

http://www.ebay.de/itm/Shimano-Biomaster-3000-Mgs-/391370214471?hash=item5b1f7b8c47:g:leQAAOSwCypWomuw

pstrąg,okoń,sandacz na lekko..

Edytowane przez darek1
  • Like 1

No i ten drugi też :/ coś z nimi nie tegens, nie kupowałem dla siebie. Polecilem komuś do lekkiego łowienia. Nie jest zalogowany na forum i zadaje pytanie na które wolę odpowiedzieć po doinformowaniu się. Pomogłem w sensie uzyczylem swojego konta. Mam nadzieję, że się nie wycofa bo zostanę z 2 biomkami do tego jeszcze jeden czeka w urzędzie celnym :/

No był z luzem, jego nie licytowałem. Kolega kompletuje sprzęt, powiedziałem że są na ebay 2 że japan itp , poprosił żeby zalicytować bo on nieinternetowy . Wylicytowalem. Mówiłem że z racji rozmiaru i wagi to okoń kleń. Pyta czy przy cięższym lowieniu by się sprawdził. Nie chce mu sciemniac że tak bądź nie, ponieważ nie miałem ich w rękach, dlatego pytam. Ze zdjęć wydają się niezmeczone, sprzedawca 100% pozytywne, no ale wiele transakcji nie ma. Teraz dopiero pomyślałem że może być wtopa, polecilem ja więc jak coś będzie nie tak to lipa trochę.

E, jak nie zmaltretowany to duzo nie stracisz. Nawet na części. To jednak te najlepsze lata shimaniaków, chodzi toto latami nawet poniewierane.

A lekka 3000 to na pstrąga jak znalazł. Przexież to i tak mocniejsza konstrukcja niż jakieś zaubery - jak kolega nie ora kogutami 30-50g to mu pożyje długo, tylko kija nie wyważy.

Edytowane przez etherni

Kolega to taki niedzielny wędkarz :) koguta to tylko na wsi widział :). Ja go chcę na klenie, ewentualnie okonie zabrać, ale jak mu naopowiadalem o sandaczach, sprzęcie itp, to już o smokach myśli. Ja na sandacze używałem zaubera, teraz odbieram biomka sw. Te magnezowe wydają mi się za lekkie i pewnie by je zatyral, ale wolałem się upewnić. Musi coś jeszcze dokupić :)

W modelach Super Ship z lat 98-01 body i wnętrznośći w rozmiarze 3000 i 4000 są te same.

Różnica tkwi w średnicy szpuli no i jej pojemności.

Rozmiar 2000/2500 ma mniejsze body jak ww rozmiar.

Tu też jest różnica w średnicy i pojemności szpuli.

Z tym, że w wypuście 2500 Shallow Special szpulka ma mniejszą pojemność.

Tyczy się to Ultegry i TP 98 JDM.

Mam nadzieję, że na foto widać różnice w rozmiarze.

Super Ship- po lewej Biomaster 3000, po prawej Ultegra 2000.

post-50961-0-37440700-1454177878_thumb.jpgpost-50961-0-99218500-1454177943_thumb.jpg

Arek ten Biomek 3000 jest identyczny jak 2500 , szpule pasują. To jedno body , różnią się tylko pojemnościa szpuli. wiem bo miałem oba.Ten model nie miał odpowiednika w rozmiarze 4000 jak to miało w generacji F(98) gdzie 3000 i 4000 to  było to samo, tylko różna pojemnosc szpuli.Ta 3000 jest wielkości 2500 tylko szpulka jest ciut głębsza.

Te biomki `00 MG w rozmiarach 3000 korpusy mają jak klasyczne 2500 z poprzednich generacji, które korpusy miały  "hybrid aluminium" tj. biomki `00 ultegry/biomki `98 i generacja`95.

Warto dodać, że rok pózniej słodkowodna magnezowa stella FW3000 też korpus miała jak klasyczne 2500. Dziś takie kołowrotki oznaczone by były jak C3000.

Młynki wróciły do sprzedaży na ebayu... za pierwszym razem próbowałem licytować. Komuś coś nie poszło?

A weź nawet nie pytaj. Nigdy nikomu nie będę nic licytować bo na idiote wychodzę. Kolega się rozmyslil jak mu powiedziałem, że na sandala będzie za słaby. Myślał że można od tak zrezygnować, na szczęście sprzedający nie miał nic przeciwko, inaczej miałbym 2 młynki na półce.

• Like 1

• 1 miesiąc temu...